donderdag 22 mei 2014

De Doort, Boomkikkers, Huiszwaluwen in Roosteren en meer ....

19 mei

Deze keer met een vriendin op stap in De Doort en de Huiszwaluwen in Roosteren zijn ook weer terug.

Een mooie lentedag met zomerse temperaturen en dus optimaal voor fotograferen. Desondanks waren er weinig of geen vlinders te zien. De weides staan vol bloemen, daar ligt het niet aan. Wel veel libellen die over het water bij de kleiputten scheren. De Fuut die ik al eerder had gezien zit nu op het nest te broeden. We hebben wel een bijzondere waarneming gedaan. Een vleermuis die over het water scheerde op zoek naar voedsel. Mijn lens had niet genoeg bereik maar mijn vriendin is het gelukt om er foto's van te maken. Op diverse plekken de Koekoek gehoord en gezien. Ook diverse zangvogels, zoals de Lijster. Een Slechtvalk kwam overgevlogen. Bij de kleiputten was een verdwaalde Rotsduif te zien die erge dorst had en na een tijdje op het bruggetje te hebben gestaan besloot hij om maar vliegend over het water te drinken, en daarna in een boom te gaan zitten. De vraag is of hij ooit nog zijn thuis zal vinden?
Bij de Huiszwaluwen was het druk, Onder de dakgoot van het huis van de boer blijken dus wel 30 nesten te zitten. Sommige nesten waren nog in tact. Maar vele nesten moeten door de vogels hersteld worden. Het blijft moeilijk fotograferen vanwege het licht. Onder de dakgoot is het donker en met het zonlicht krijg je dan teveel contrast. Ik heb de foto's dan ook moeten bijwerken.
Hierbij weer een impressie van wat we zoal tegenkwamen:

 


Eendagvlieg

Een huismus heeft zijn nest in een zwaluwnest gemaakt. Het is de vraag of ze het volhouden het nest te behouden nu de zwaluwen terug zijn.


Geaderd Witje

Een prachtige kever

Tjiftjaf

Kleine Karekiet


Een bijzonder mooie zwam

1 opmerking:

  1. Leuk Roos :-)). Het is een geweldig gebiedje daar, zo mooi landelijk.

    BeantwoordenVerwijderen