vrijdag 6 februari 2015

Verkeerd gelopen ...

5 februari

Ik was op zoek naar sneeuwgorzen bij de grindafgraving bij Kessenich. Daar zijn ze door diverse waarnemers gezien en gefotografeerd. Deze soort wordt meer gezien aan de kust dus denk ik een bijzonderheid voor het binnenland. Ik dacht de aanwijzingen goed bestudeert te hebben maar helaas toch de verkeerde kant opgelopen. Wat ik wel tegenkwam was een rietgors. Voor sneeuwgorzen moet ik nog een keer op pad voordat ze vertrokken zijn.

Rietgors (Emberiza schoeniclus) Common Reed Bunting
11 opmerkingen:

 1. I have never seen a Reed Bunting! Such a pretty bird. We have Snow Buntings across the pond, unfortunately we live too far South to see them. We do have Indigo Buntings (one of my favorites) that come in late April and leave in August or September.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Great pictures, Roos. It's amazing how many of these little brown birds around the world look so similar, and then you start to examine them closely and all kinds of subtle differences are revealed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Roos.

  De verkeerde kant op gaan heeft je toch een mooi vogeltje opgeleverd.
  Mooie foto's heb je gemaakt.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Roos,
  Je hebt toch mooie foto's overgehouden van je wandeling.
  Zo zie je maar als je de verkeerde kant op loopt kan het toch wel mooie platen opleveren.
  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig Roos ,ik ga tegenwoordig niet meer met een speciaal doel op pad,ik geniet gewoon van wat ik wel(of niet) tegenkomt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beautiful little bird.
  Love the stripes on the body mimics the strips on the wing feathers.

  cheers, parsnip

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dank jullie wel voor jullie reacties. :-)

  Thank you for your respons and liking the photo's of the Reed Bunting :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dag Roos, ik volg al een tijdje je blog met heel mooie foto's. Ik kom ook regelmatig in de Luysen, Mariahof (Bree). En ik denk dat ik je in Kessenich ben tegengekomen op zoek naar de sneeuwgors. We vertrokken ongeveer samen vanaf de parking, jij iets eerder. Ik heb ook foto's van die rietgors, maar helaas niet van de sneeuwgors. Die zat inderdaad een heel stuk naar de andere kant, maar ik heb niet kunnen vinden hoe je daar kon geraken.
  Nog veel plezier op je zoektochten en blijf ons verrassen met je mooie foto's.
  Groetjes, Herman

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dag Herman, wat leuk een bericht van je te zien op mijn blog. Ja die sneeuwgorzen zitten dus een stuk de andere kant op. Mij is verteld dat om bij de sneeuwgorzen te komen je een heel stuk door de klei (nieuw aangelegd land) moet lopen om aan de waterkant te komen. Dat is op de kaart van Google earth dus nog niet te zien. Moeilijk bereikbaar dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Sneeuwgorzen heb ik inderdaad alleen nog maar in IJmuiden gezien op het strand maar deze rietgors is ook niet verkeerd hoor Roos. Het blijven lastige en vlugge vogels om te fotograferen maar je hebt haar wel mooi te "pakken" :-)

  BeantwoordenVerwijderen