maandag 5 september 2016

Boomvalken, boomkikkers en zwaluwen


Naast de boomkikkers die ik in de afgelopen tijd heb gefotografeerd hierbij ook het verzamelen van de huiszwaluwen en boerenzwaluwen op de daken van twee boerderijen die ik altijd passeer op weg naar De Luysen. Niet ver daar vandaan ligt dus ook De Kettingdijk waar ik ben geweest om de boomvalken te zien. Vier stuks, waarvan een aantal juveniels, hebben mij een paar uur vermaakt met hun snelle acrobatische duikvluchten, om de libellen die nu in grote getalen aanwezig zijn, te vangen. Nog even en ook deze vogels starten hun trektocht naar Afrika en voor die tijd moeten ze leren hun kostje te vangen en op te vetten voor de lange en gevaarlijke trek. Als de zwaluwen op trek gaan zijn de boomvalken daar niet ver achter. Menig zwaluw wordt dan ook prooi van de boomvalken.
Voor meer details klik op de foto's.
Dank jullie voor al jullie leuke reacties op mijn vorige blog.


Besides the Treefrogs I took pictures of the House Martins and Barn Swallows gathering on the rooftops of two Farmhouses that I pass on my way to The Luysen. As promissed in my previous blog here the photos of them. Also not far from The Luysen I went to see the Eurasian Hobbies. About four of these birds, a few were juveniels, kept me amused by showing their fast actions to capture Dragonflies. When the House Martins and Barn Swallows leave for Africa the Euresian Hobbies are following them. They are prey for the Hobbies.
Better details are to be seen if you click on the photos.
Thank you again for all your reactions on my previous blog.

 

 
 Dit kikkertje had nog een stuk van zijn staart en moest nog zijn groene kleur krijgen. Nu heeft hij nog een mooie gouden glans.

This Treefrog stil has a part of its tail. He still had a golden shine but the green color is coming through. 

31 opmerkingen:

 1. Geweldig mooi Roos! Ik heb weer genoten van je prachtige opnamen. De boomvalken hebben zich wel voor je uitgesloofd hoor. ;)
  De kikker met de vlieg (?) op de rug, hilarisch. Dank je wel voor het moois.

  Met warme groet,
  Peet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat prachtige foto's weer. Heel mooi dat "gouden" boomkikkertje met staartje. Geweldig mooi de 1e foto van de Boomvalk.
  Toos Peerlings.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. A wonderful post, Roos! Your Hobby images are super, and remind me that I've not seen one yet this year! Your Tree Frogs are, as always, absolutely delightful. I wonder if that one could feel the tickle of the fly on its back?

  I hope that you have a great week - - Richard

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thank you Richard, maybe next season you will see more of the Hobbies.

   Verwijderen
 4. The swallows here are getting ready for migration too, Roos. It's quite amazing to contemplate the long and arduous journey they are about to undertake, with so many hazards along the way. We wish them well!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thank you for your reaction David and I hope with you that the Swallows have a good migration.

   Verwijderen
 5. prachtige blog weer,zo knap hoe je die boomvalken hebt gefotografeerd. Erg leuk,zoveel zwaluwen op het dak. De boomkikkertjes lieten zich ook mooi zien,prachtige beelden ook.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Roos,
  Wat een mooie platen weer. De boomvalk, pffft wat heerlijk om die zo te kunnen vastleggen, top! En Zwaluwen zijn lekker druk en schattig en de boomkikkers ook erg mooi, de leukste is natuurlijk met die vlieg op zijn rug.De mooiste van deze kikkertjes vind ik ft 27.
  groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 7. The first photo is so beautiful. I keep looking at it.
  I keep looking at the house swallows. So out in the open. So unusual.
  As always such a beautiful set of photos.

  cheers, parsnip and thehamish

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Ross.

  Mooie serie Roos.
  De Boomvalk, al die Zwaluwen en die kikker is echt mooi.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Och, wat leuk weer allemaal Roos. Vertederend, al die jonge gastjes, geen weet van wat ze te wachten staat...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. En wat een mooie header heb je! Schitterende foto van de zwarte ooievaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hi Roos, what a super post, the Hobby images are really something, I was talking with two ladies at Rutland who had a Hobby take a Dragonfly right above them. The Swallows and the Tree Frogs are a delight but the Hobby is tops for me. Have a good rest of the week. Regards John

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thank you for your reaction John, and yes these birds are such acrobats.

   Verwijderen
 12. Hoi Roos,
  Wat leuk dat je boomvalken in de vlucht hebt kunnen fotograferen. Er zitten prachtige platen bij. Het is ongetwijfeld boeiend om te zien hoe ze libellen pakken en in d lucht opeten.
  Je hebt een meer dan gemiddeld aantal zwaluwen in je blog opgenomen. De trek komt op gang. In de duinen heb ik op een avond een groep van een paar honderd huiszwaluwen gezien.
  Boomkikkers zijn een verhaal op zich. Bij mij in de buurt zie je er nu niet zo veel, en zeker niet in braamstruiken. Het is vermoedelijk te druk geweest. Jij hebt er weer een reeks mooi platen tussen. Het kikkertje met een rest van de staart is een bijzondere, net als de kikker met een vlieg op de rug.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je reactie Kees, ja zonde dat de mensen zo ondoordacht omgaan met de habitat van de kikkertjes met alle gevolgen van dien.

   Verwijderen
 13. Hallo Roos, wat een schitterende serie van de boomvalken, super zo laag over het water scherend.
  Ook de verschillende soorten zwaluwen op het dak zijn prachtig, zoveel bij elkaar echt super om te zien.
  De boomkikker heb je ook prachtig gefotografeerd, kortom een geniet blog weer.
  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Roos,]
  wat een gave serie heb je kunnen maken van de boomvalken in vlucht maar ook van de zwaluwen. Dit is dan ook echt genieten hoor. Ook je boomkikkertjes heb je heel fraai en sfeervol vast kunnen leggen.
  Groetjes,
  Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Great post, Roos!
  I enjoyed to see this hobby hunt, they eat dragonflies too!
  I still haven't had the opportunity to take pictures of it.
  The swallows and the frogs are really delightful, one is still quite dark and seems to have emerged recently from the water!
  Enjoy your weekend, warm hugs :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi Roos,

  Bekend gebied voor mij, alhoewel de Kettingdijk was mij onbekend. Vorig jaar heb ik ook het genoegen gehad om in de Luijsen de boomvalk te fotograferen, maar dit jaar is het me niet gelukt, ben er overigens ook wat minder vaak geweest. Spectaculair als ze achter de libellen aan jagen, je hebt hem mooi "gepakt" in de lucht. Leuk ook al die zwaluwen op het dak. Mooie serie boomkikkertjes, geinig die vlieg op zijn rug.

  Groetjes,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Thanks for your kind comments on my blog Roos!
  I wish a great day, kind regards :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. You are wellcome Nouska and thank you for your reaction on this blog. Indeed the frog with a the little tail had just emerged from the water.

   Verwijderen