dinsdag 9 april 2019

On three different days ...


Op drie verschillende dagen fotograferen levert weer veel foto's op. Het is heerlijk toeven nu de temperaturen weer stijgen en het gezang van de vogels overweldigend is. Toch is alles weer dicht bij huis gefotografeerd. Ik heb dan wel het geluk dat het pareltje De Doort vlakbij huis is. Net zoals de Stevolplas. Hier waren een paar dagen achter elkaar de boompiepers in bescheiden groep te bewonderen. Elke keer als er gevaar van iets dreigde vlogen ze de boompjes in die naast de zandweg zijn geplant. Van daar is het niet ver richting Echt waar ik dan even langs de kerk rij om te zien hoe het met de slechtvalken staat. Ik hoorde van de ringer dat er waarschijnlijk al jonkies zijn. Hij zou me daar nog over informeren. En ja dan is het ook niet ver meer naar De Doort waar dan weer volop is te genieten van de ontluikende planten, vogels, vlinders en ja ook al boomkikkers. Het zijn weer een hoop foto's waar ik van hoop dat ze je aanspreken. Veel kijkplezier!

Boompieper Anthus trivialis of graspieper Anthus pratensis ??




Koolmees Parus major with Caterpillar.


Slechtvalk (male)  Falco Peregrinus There are indications that there are already 1 or 2 chicks.



Pimpelmees Cyanistes caeruleus preparing the nest. Taking out rubble from last year.



waterranonkel Ranunculus aquatilis


Tjiftjaf Phylloscopus collybita



Matkop  Poecile montanus


Zwartkop Sylvia atricapilla male singing his hart out for the lady.





Zwartkop Sylvia atricapilla female


 
Boomkikker Hyla arborea (For Richard ;) )

 


Sperwer Accipiter nisus Er vlogen er twee boven De Doort


Vlakbij Twisk, Noord Holland deze gele tulpen in een veld. Yellow Tulips in a field in the North of Holland. Typical for the Netherlands.


Oranjetipje Anthocharis cardamines male and female working on the new generation.











12 opmerkingen:

  1. Leuke fotos Roos. De zwartkop en matkop hier nog nooit gezien. De vlinders zijn ook heel mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je hebt de drie dagen mooi verwoord In dit blog Roos. De foto's zijn ook stuk voor stuk prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Roos
    Erg mooie foto's en wat een soorten vogels top
    Groetjes Herman

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijk om bij z,on mooi vogelgebied te wonen,het is weer een heerlijk mooie blog geworden Roos.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Roos.

    Prachtig de Kikker, Vlinders en Vogeltjes.
    Super mooi op de foto's gezet Roos.

    Groettie van Patricia.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hello, Roos. As always, this is a wonderful post from you. My favourites are the Tree Pipits, Blackcaps and the Orange Tips. But the best, by far, are the Tree Frogs - thank you so much for those, they are absolutely gorgeous!!!!!

    With my very best wishes - take good care - - - - Richard

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Roos,
    Wel ja, zowel de matkop- als de glanskopmees op de plaat en nog heel mooi ook. Ik zie ze maar zelden. Dat er nu in het zuiden boomkikkers gezien worden verrast mij niets. Je hebt er mooie plaatjes van kunnen maken. Ik heb ze inmiddels in de duinstreek ook gezien. Maar oranjetipjes laten het nog steeds afweten, helaas. Zoals je laat zien is het een schitterend vlindertje.
    Groet, Kees

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een heerlijk voorjaarsblog. Ik hoor de zwartkop onophoudelijk fluiten. De oranjetipjes zijn werkelijk prachtig in beeld gebracht. De glanskop en de boomkikker staan er geweldig op fijn blog.
    Groetjes
    Frans

    BeantwoordenVerwijderen
  9. prachtig lenteblog, zo mooi die zingende zwartkop in de bloemen. En dan ook nog het oranjetipje, zo die wil ik ook nog eens fotograferen..... maar hier zie ik ze bijna nooit. Ook alweer de eerste boomkikkers gespot. Drukke tijden voor de natuur fotograaf, er is nu zoveel te zien overal.
    groetjes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Fraaie foto's van de zwartkop, vooral het vrouwtje! Ook de oranjetipjes staan er puik op. Dat valt nog niet mee als het warm en zonnig is... Hier in de buurt komen ze bijna niet voor, maar afgelopen week heb ik er in Gelderland genoeg gezien, maar fotograferen is een ander verhaal
    Groet, Dick

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hoi Roos,
    Nou deze blog is weer dikke verwennerij!!! Prachtig die boompiepers, ik hoor ze gewoon! De zwartkoppen zijn er ook weer en je foto's vooral van het vrouwtje zijn geweldig! Dan al die ontluikende bloemen ( nu al waterranonkel!)En die Tjiftjaf verstopt tussen de bloemen,zo mooi. Heel leuk dat je ook weer boomkikkertjes hebt gevonden, mooi geplaat. Ook je gele tulpenveld knalt er heerlijk uit. Maar ik ben natuurlijk ook helemaal gevallen voor het stelletje oranjetipjes. Wat een gave serie is dat!!! ( ik ben daar wel een heel klein beetje ontzettend jaloers op(LOL)
    Groetjes en fijn weekend,
    Maria

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hello Roos: One thing we can always be sure of is that your photographs will not disappoint us. This is a gorgeous selection and I am quite sure that you have featured Tree Frog more often than any other blog I follow. Great job!

    BeantwoordenVerwijderen