zaterdag 11 oktober 2014

Spanje, L'Albufera natuurreservaat en Guadelest

In een eerder blog over de Kleine Koereigers schreef ik al over de rijstvelden die onder Valencia te vinden zijn. Bij deze rijstvelden is een natuurgebied L'Albufera te bezoeken wat onder de rook van Valencia te vinden is. Men kan met een boot het water op om de watervogels te bekijken. Vis en paling wordt uit het water gevist en watervogels zoals Reigers, Aalscholvers en ook Ibissen weten hier hun kostje verzekerd. In het vele riet zal het vol zitten met rietvogels die zich in dit gedeelte van het jaar niet laten zien. Wat ik dacht dat een Kraai was bleek na bekijken van de foto's een Kiekendief te zijn. En zo ook de Zwarte Ibissen die ik voor Aalscholvers aanzag. De bewoners van het dorpje Guadelest leefde vroeger van de visvangst maar toerisme levert meer geld op in het laatje en nu vind je dan ook talrijke restaurantjes waar veelvuldig Paella op het menu staat. Het dorp is doorsneden door kleine kanaaltjes met bruggen en dat geeft goed de sfeer weer van hoe het hier vroeger toeging. De authentieke huizen met klei en rieten daken vind je jammer genoeg nog maar sporadisch terug. Het zal ook wel niet erg comfortabel geweest zijn om in te wonen en de mens kiest toch voor comfort. 
Hier weer wat impressies.

 
De bootjes waarmee de vis of Paling gevangen wordt


Kaart  van het gebiedAuthentiek huis 


Helaas alleen Spaanse uitleg over de opbouw van het huis


Zwarte Ibissen
Kanaal


De kerk in het dorp


Kiekendief
Reclame


Een van de vele restaurants


Het prachtige moderne deel van Valencia te zien vanaf de boot
Een tripje naar het dorp Guadelest wat gesitueerd is op een hoge rots met ruïnes van het fort gebouwd in de 11e eeuw door de Moren. Het uitzicht vanaf het hoogste terras is op een stuwmeer en de omringende bergen. Veel restaurantjes ook hier en nog meer winkeltjes met dezelfde waar om toeristen te verleiden. Ik heb me laten vertellen dat de oorspronkelijke bewoners allemaal in goede doen zijn gekomen door hun huizen te verkopen voor dit doel. Toen wij er waren viel de drukte gelukkig mee, maar het lijkt me niet raadzaam daar in het hoogseizoen naar toe te gaan. De rit door de bergen was spectaculair met mooie vergezichten.
 Palmentuin


Het stuwmeer


Klokkentoren bovenop een rots scheelt een hoop metselen.


Fraai uitzichtBijzonder citroenen


Gekko2 opmerkingen:

  1. Mooi, die hele rij zwarte ibissen in vlucht. Mooie omgeving daar rond Valencia, ik ken alleen de stad, met al die witte gebouwen van Calatrava o.a.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja was echt de moeite waard om daar te kijken. En de gebouwen van Calatrava heb ik vijf jaar geleden gezien. Heel bijzonder.

    BeantwoordenVerwijderen