maandag 20 oktober 2014

700 schapen op weg naar Smeetshof, Bocholt

 
Met twee herders en twee herdershonden hebben 700 schapen een afstand van 30 kilometer in twee dagen afgelegd om gedurende 26 dagen in het Smeetshof weides af te grazen. De tocht kwam ondermeer langs de Luysmolen. Helaas kwam het licht van de verkeerde kant dus een hoop tegenlicht. Later ben ik nog naar het Smeetshof gereden om de schapen daar in de wei te kunnen fotograferen. Het was een prachtige dag en warm, de schapen hadden daar dan ook flink last van. Maar een tractor met watertank zorgde voor drinkwater voor de schapen. Het was een mooi gezicht om zoveel schapen over de weg te zien gaan. Een mooi fenomeen wat alleen nog te zien is doordat er nog enthousiaste mensen zijn die dit beroep willen uitoefenen.
 
 

 

2 opmerkingen:

 1. Een hele belevenis idd. Ik had begrepen dat ze niet langs de molen zouden gaan, maar dat klopte dus niet. En ik vanaf Beek maar zoeken hoe ze precies zouden lopen. Je bent dus ook op de Napoleonsdijk geweest waar ze aankwamen. Jammer dat we elkaar niet niet van uiterlijk kennen ; dan hadden we kennis kunnen maken.
  Gerard

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat ze langs de Luysmolen zouden komen had ik van Ron van Dijk van Natuurpunt gehoord. Ja jammer van de gemiste kans op kennismaking. Maar dat zal vast nog wel eens komen.

   Verwijderen