vrijdag 7 augustus 2015

De laatste lichting huiszwaluwen


De huiszwaluwen bij boer Jan uit Roosteren zijn nog steeds druk met aanvoeren van voedsel voor hun jongen. Nog vele nesten zijn bezet waar je de kopjes van de jongen goed kon zien. Ze zitten vol ongeduld te wachten tot hun ouders weer een snavel vol met insecten komen brengen. Ik denk dat deze jongen de laatste lichting zullen zijn. Het duurt nu niet lang meer voor deze jongen ook zullen uitvliegen. Hoeveel nestjes de huiszwaluwen hebben gehad kan ik niet zeggen. Maar vanaf begin juni tot nu moeten dat op zijn minst twee maal een nest zijn geweest. Deze plek blijft moeilijk fotograferen que licht. De nestjes zitten onder de dakgoot met donker hout. Deze foto's vond ik redelijk geslaagd. 

The last youngsters of the House Martin are almost ready to leave the nest. Still lots of nest are occupied en the parent birds are constantly bringing food. I think the birds must have had at least two nests, concidering the start at the beginning of June. These photos I find quite well succeeded in spite of the diffecult position of the nests and the dark wood.






Op diverse andere dagen kwam ik nog de St Jansvlinder tegen die zich tegoed deed aan de nectar van de kaardebol.

On other ocassions I saw this Six-spot burnet moth, Crab spider and Lady bug.
St Jansvlinder  (Zygaena filipendulae) Six-spot burnet moth

Krabspin  (Thomisidae) Crab Spider
Rups van St Jacobsvlinder (Tyria jacobaeae)
Lieveheersbeestje (Coccinellidae) Ladybug



Een familie Tjiftjaf (Phylloscopus Collybita) zat in een boompje met verbazing naar mij te kijken.  




22 opmerkingen:

  1. Magnífica serie de fotos Roos, una maravilla. Un abrazo desde España.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Roos.

    Mooie serie van de natuur.
    mooi de zwaluwen en de vlinders.
    Super zijn je vogeltjes.

    Groettie van Patricia.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Fijne serie Roos.Lief die kopjes boven de nestrand uit. Mooi de juveniele tjiftjafjes, nog een beetje donzig, lekker slordig.
    Groeten, Gonnie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. The first photo is so darling.
    The baby on the left is just looking at looking at you like why are you here"
    Low light, dark wood and the photo still came out wonderful !
    You take the most beautiful photos.

    cheers, parsnip

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hooi roos
    Wat een mooie foto's en wat een variatie aan foto's erg mooi.
    Groetjes Herman

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Stunning post Rose,beautiful images,well captured.
    John.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Roos,
    Je mag best tevreden zijn met de huiszwaluwen. Die krabspin is nieuw voor mij, ik heb er nog nooit één gezien. Wees blij met de familie fitis: ze gaven je een prima kans om mooie plaatjes te maken. De St. Jansvlinder staat er zelf wel mooi op, alleen jammer van die ene groene spriet. Ook de opname van het lieveheersbeestje vind ik knap: het past zo mooi in zijn omgeving.
    Groet, Kees

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Leuke blog over de huiszwaluw, ik heb ze dit jaar voor het eerst kunnen fotograferen in de polder, waar ze toen modder aan het verzamelen waren voor de nesten. Ze vertrekken alweer bijna naar het zuiden, jammer. De st. Jansvlinder heb je ook heel mooi en familie tjiftjaf is leuk, vooral de laatste foto.
    groetjes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi Roos, ik heb met open mond je blogs van de afgelopen weken bekeken. Wat een prachtige foto's weer. De boomkikker met open bek, wat een treffer! De zwarte ooievaar, jammer dat ie niet landde. En de vlinders niet te vergeten. Wat een schitterende foto's heb je gemaakt met mooie achtergronden.
    Groet van Willy de Koning.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hallo Roos, het is een teken dat de zomer weer op z,n eind gaat lopen. Zo'n laatste legsel dat uitvliegt. Grierzwaluwen zijn bijna allemaal weer vertrokken... Gelukkig komen de trekvogels er weer aan en kunnen we nieuwe inpiratie vinden voor mooie opnamen. Gr. Ben

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hoi Roos,
    heerlijk dat deze huiszwaluwen in eider geval wel meerder nestjes hebben gekregen. Deze vogels hebben het al moeilijk genoeg. Qua belichting zijn ze ook best geslaagd hoor. Ik heb ze alleen met een hele vuile voorgrond dus die plaats ik iet eens. Was ook bijna niet weg te poetsen hihi..... De fam. Tjiftjaf is ook een heerlijke serie om te zien. Ik heb weer genoten :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wonderful photos of the house martins. Our birds have had a tough summer with 100+F heat, then torrential rains and a coopers hawk that has been picking them off one by one :(

    BeantwoordenVerwijderen
  14. This entry has a series of beautiful photos, congratulations.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Great shots of the House Martins, Roos. As you say given the light conditions not the easiest job, but I think that your results are very pleasing. Great sequence on the Chiffchaff too.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hi Roos. Just catching up after being away and busy! A great variety of super subjects in your post - and very nicely captured in your lens too!

    I just love the Chiffchaff's face in the last image!

    Best wishes from England in the rain - - - - - Richard

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Prachtige foto's weer Roos. Goed dat er nog mensen zijn die de huiszwaluwen de kans geven te nestelen. Je tjiftjafs vind ik prachtig. Knap dat je ze zo mooi hebt kunnen fotograferen. De geel zwarte spin is de wespspin of tijgerspin. De gekleurde pootjes vind ik wel heel apart voor deze soort.
    Gerard

    BeantwoordenVerwijderen