zaterdag 5 september 2015

Visarend, ijsvogel en witgatje in De Luysen

4 september

Een bewolkte dag met af en toe een regenbui hebben me niet weerhouden om weer een paar uur naar De Luysen te gaan.
En niet tevergeefs want ik heb weer een paar mooie waarnemingen kunnen doen. Zo zag ik twee visarenden (of was het dezelfde vogel die nog eens langs kwam). Door het grijze weer zijn de foto's helaas niet zo mooi maar plaats ze toch om deze mooie momenten te delen.

A grey cloudy day, but that did not withhold me from going to the Luysen. What luck, after a while there suddely was this Osprey surching for fish. Possilbly there were two Ospreys but it also could have been the same one returning after a while.


Even bidden boven het water om te zien of er een vis te bemachtigen was.
Hovering over the water surching for fish.
Het ijsvogelmannetje was nog steeds druk met het verjagen van twee juveniels en was dus vaak op de takken waar te nemen. Een keer kwam hij op de tak dichtbij de hut zitten waardoor ik dit mooie portretje kon maken.

And of course the Kingfisher was still trying to chase off his offspring and therefore was frequently to be seen sitting on the branches. One time so close I could make his portret.
 
 


Verderop waren twee witgatjes druk aan het foerageren. Mooie vogeltjes zijn dit toch.

Two Green Sandpipers were surching for small insects. Here one of the two.

Witgatje (Tringa ochropus) Green Sandpiper


Ook een doodaars kwam langs gezwommen maar deze foto's zijn niet erg geslaagd dus plaats ik ze niet. Ook de waterral liet van zich horen maar was me weer te vlug af om te kunnen vastleggen.

10 opmerkingen:

 1. Wat zijn het toch schoonheden die ijsvogeltjes , en top Roos 2 visarenden nog wel, hoewel ik ook vermoed, aan de foto's te zien dat het een en dezelfde is :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Roos.

  Mooie foto's van het IJsvogeltje.
  De Witgatjes zijn ook bijzonder.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Knap dat je de visarend gespot hebt. Toch heel apart dat ie hier verblijft. Je ijsvogeltjes staan er prachtig op. Ik moet toch weer eens gaan kijken of ik ze ook kan vastleggen.
  gr. Gerard

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Make the most of those Ospreys, Roos. They've nearly all gone now! You've got better photos than I have of Ospreys and I work on the Rutland Osprey Project as a volunteer!

  Wonderful images of the Kingfisher too. I still haven't seen one this year as far as I remember! I really must try and change that.

  Best wishes to you - - - - Richard

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Que bonita el Águila pescadora, la has capturado bien en vuelo. Bonito reportaje, como siempre. Un abrazo desde España.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie blog weer, en die visarend heb je er ondanks het sombere weer toch erg mooi op staan. De ijsvogel, dat blijft genieten en leuk dat je ook het witgatje zo kon vastleggen.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. The Kingfishers are so gorgeous! Always enjoy the Osprey. Birds of prey are so fascinating to watch.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Roos,,
  Ook al zijn het geen topfoto's van de visarend, je mag er beslist tevreden mee zijn. Ik wou dat ik ze had kunnen maken, want ik hem deze vogel nog nooit in Nederland gezien. De ijsvogel staat ook weer garant voor mooie beelden. Tenslotte is het witgatje als afsluiter een hele mooie.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Boa tarde, adorei visitar a sua arte fotográfica, as fotos são de eleição pela qualidade e beleza.
  AG

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Natuurlijk moet jen deze foto's plaatsen Roos!!!
  We hebben het weer nou eenmaal niet in ons hand en ook de grijze dagen kunnen mooie platen opleveren. En dat laat je hier ook maar weer heel duidelijk zien. Je ijsvogel is echt schitterend maar je waarneming van de visarend is echt super. Het witgatje mag er ook zijn. Een hele leuke serie Roos.
  Groetjes,
  Helma

  BeantwoordenVerwijderen