vrijdag 11 september 2015

De Doort, boomkikkers, De Luysen, IJsvogel

Twee bekende plekken waar ik graag kom, De Doort en De Luysen. Het verveelt nooit de boomkikkers (Hyla arborea) te fotograferen en het ijsvogeltje (Alcedo atthis) blijft een dankbaar onderwerp.

De bramen zitten vol met vruchten en dan heb je grote kans dat je daar een boomkikker op aan kunt treffen. Dit keer dan ook een serie van boomkikkers op of bij de bramen. De rode bramen geven een kleurrijk contrast met het groen van de kikkers.Het blijkt dat de ijsvogels weer een nestje hebben. Dat kun je opmaken aan de visjes die het mannetje vangt en met het visje met kop naar voren gericht wegvliegt. Veelvuldig was het mannetje te zien en speurde ook van andere takjes naar vis.


Dank voor al jullie reacties op mijn vorige blog.
Thank you all for your reaction on my previous blog.

21 opmerkingen:

 1. Gee when I am out and about if I see ripe berries I just pick them and eat them. Now I wonder what I may have been eating! Maybe from time to time I have I had a little frog sauce! I don't recall it has ever done me any harm though! Great series, Roos.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thank you David. And to make sure you do not put things in your mouth you might regret ;)

   Verwijderen
 2. Precioso contraste el verde de la rana con el rojo y el negro de las moras, y el martín pescador está fantástico. Un fuerte abrazo desde España.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geweldige serie eerst het boomkikkertje met die geweldige achtergrond en dan het ijsvogeltje twee soorten die voor mij nog niet bereikbaar zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. When I see your images of those wonderful tree frogs, Roos, it makes me realise that I didn't know they were so small - either that or your blackberries are real giants! One day, maybe I'll see one for myself?

  I've still not seen a Kingfisher this year, and your wonderful images make me very jealous!

  My very best wishes - - - - Richard

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thank you Rihard and yes they are that small. They can very in size from 5 to 1 cm.

   Verwijderen
 5. Je foto's zijn weer om van te smullen, Roos. Prachtig, die boomkikkers op de bramen. Zo mooi zittend trof ik ze niet aan. Ik krijg nu al weer zin om naar De Doort te gaan.
  En de ijsvogels hebben wel een bijzonder goed jaar lijkt het. Is dit al het derde of zelfs het vierde legsel? De ijsvogelfoto's, ook op je vorige blog, zijn schitterend!
  Willy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je reactie Willy. Ik weet niet precies het hoeveelste legsel maar het kan met gemak het vierde zijn. Hoorde toevallig op de radio vanmorgen bij 'Vroege Vogels' dat dat heel goed mogelijk is.

   Verwijderen
 6. Hoi Roos.

  Prachtig om te zien de foto's van de boomkikker, zo mooi bij de bramen.
  Het IJsvogeltje is ook super, zeker die met het visje in zijn snavel.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jammer dat de Doort wat te ver weg ligt, anders ging ik er zeker weer eens naar toe. Je foto's nodigen weer uit. Is het trouwens niet laat in het jaar dat het ijsvogeltje nog jongen heeft? De foto's van dit prachtige vogeltje zijn erg mooi om te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Gerard, Toevallig vanmorgen bij "Vroege vogels" op de radio gehoord dat zelfs vier nestjes niet uitzonderlijk is en dus ook nu nog nestjes hebben.

   Verwijderen
 8. Prachtige serie weer Roos, zowel van de boomkikker als van het ijsvogeltje.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Roos,
  Boomkikkers en ijsvogels zijn beide fotogeniek. Leuk dat je een kikkertje op een braam hebt gevonden. Ik heb er alleen met de telelens een bewijsplaatje van kunnen maken. De bramentijd is nog niet voorbij , dus wie weet.
  Ook de ijsvogels hebben je mooie beelden opgeleverd. Ze vervelen nooit.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Kees, er dus maar weer op uit om ook dit soort foto's te maken. Het geeft zo wel een leuk kleuren contrast met de kikkertjes.

   Verwijderen
 10. Hello Roos,
  I really enjoyed seeing the frog on the black berries!!
  I know one can find them in bushes, but it is the first time I see them on these fruits!!
  Lovely kingfisher photos too, on this fine branch he is gorgeous!
  Keep well, enjoy your evening :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Schitterend, mooie foto's van het boomkikkertje en dan (alsof het niks is) ijsvogeltjes.
  Wat een traktatie!! Groetjes Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. prachtige foto's van zowel de boomkikker als het ijsvogeltje. Een boomkikker op een braam, dat zou ik graag nog eens willen fotograferen, maar ik ben al blij met de kikkertjes die ik deze zomer heb gezien en vastgelegd, zo houden we wensen over. De ijsvogel serie is heel mooi zacht van kleur, wat is het toch een prachtige vogel.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooie foto's zo van de ijsvogel met die zachte achtergrond en dat met het vele riet wat er nu staat, knap!
  Gr. Toos.

  BeantwoordenVerwijderen