dinsdag 9 februari 2016

Polderen en meer...

Dank jullie voor jullie reacties op mijn vorige blog.
Thank you for your reactions on my previous blog.

Afgelopen weekend weer eens in oer-Hollandse polders rondgestruind en we hebben het droog gehouden alleen stond er een erg koude en harde wind. We waren o.a. op zoek naar de baardmannetjes die we helaas alleen maar gehoord hebben. Door de harde wind bleven ze diep in het riet verscholen. Een oeverpieper vloog langs. Veel ganzen, en heel veel smienten met daartussen een verdwaalde pijlstaart. Ook veel slobeenden en wat zwanen. Een havik kwam ook voorbij die werd gepest door een kraai.
Hier weer wat foto's.
Grauw gans (Anser anser) Greylag Goose
slobeend (Anas clypeata) Northern Shoveler
Smienten (Anas penelope) en een pijlstaart (Anas acuta) and one Northern Pintail


 
Knobbelzwanen
Eerder van de week had ik mijn sensor laten schoonmaken en de lens laten kalibreren. Ook een grote uitgave gedaan om een extender 1.4 III aan te schaffen die beter aansloot bij mijn lens. Ik kan wel zeggen dat ik een groot verschil merk. Hieronder nog foto's met de oude extender 1.4 II om te testen. Ik was even kijken bij de slechtvalken in Echt om te zien of er iemand thuis was en ja een van de twee hield de wacht bij de nestkast in straffe wind op 70 meter hoogte. Onderweg een veld vol met sneeuwklokjes en op een boom zag ik een vreemdsoortige zwam die ik nog niet eerder had gezien. Misschien dat iemand weet welke soort dit is.

?


Dit is na de derde poging de stof te verwijderen. Nog steeds stof te zien.
Uiteindelijk is de sensor schoon.


De focus is weer goed afgesteld

23 opmerkingen:

 1. Leuk om je blog te lezen en dat jij ook op zoek bent gegaan naar de Baardman. Ik kijk er ook al lang naar uit. Zo een mooi vogeltje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie serie en ja het baardmannetje is wel een hele mooie soort.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Como siempre, unas fotografías espectaculares. Las de los ánsares en vuelo son muy bellas. Un fuerte abrazo desde España.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Knap dat je foto's nog zo mooi zijn met dat slechte weer. Ik dacht dat de slechtvalk wegtrok en dat de dieren die we hier nu zien Noord- en Noordoostelijke vogels zijn. Maar dat klopt dus niet.
  Gerard

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hi Roos. Super images, like the Greylag Goose and Shoveler Ducks, good image of the Peregrine. Last year we had reasonable numbers of Pintails but only seen one pair this year.
  Regards John

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hi Roos. Super images, like the Greylag Goose and Shoveler Ducks, good image of the Peregrine. Last year we had reasonable numbers of Pintails but only seen one pair this year.
  Regards John

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Love this post,great images,but,your action flight captures are superb.
  Lovely to see.
  John.
  PS,the did manage to eat all its catch in one go.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Weer prachtige foto's Roos. Heel typerend die slobberende slobeenden!
  De baardmannetjes staan bij ons ook nog steeds boven aan ons verlanglijstje. Misschien ooit nog eens...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Roos.

  Prachtige serie laat je zien.
  Altijd genieten van zoveel moois in en van de natuur.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtige foto's Roos.
  Wat heb je de ganzen mooi gevangen in de vlucht.
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. The flight shots of the waterfowl are quite spectacular, Roos, and I am glad to see that you reconnected with a Peregrine Falcon again.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heerlijk polderblogje, de pijlstaart is goed te herkennen tussen de smienten. En wat heb je die slobeenden mooi. Ik hoop dat het dit weekend droog blijft en vooral niet te hard waait, dan ga ik ook weer eens op de fiets de polder in...
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtige foto's van al die mooie watervogels en de sneeuwklokjes schitteren van stille schoonheid. Dank.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het gaat maar door met die harde wind en dan zie je niet veel vogel. Je moet het dan met zwanen, eenden en ganzen doen. Ook leuk, vooral de slobeenden. En jij hebt tenminste een baardmannetje gehoord; dat heb ik nog nooit mogen meemaken, laat staan er een zien, laat staan er een fotograferen!
  Die zwammen zijn heel apart, fraai. Geen idee hoe ze heten.
  Lekker zo'n schone sensor. Heb je dat zelf gedaan? Ben ook wel benieuwd met welk objectief je die extenderIII gebruikt.
  Groet, Dick

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je reactie Dick. Nee, ik heb de sensor laten schoonmaken daar begin ik zelf niet aan. Het objectief is een AF-S Nikkor 300mm VR 1:4E PF ED

   Verwijderen
 15. Hoi Roos,
  Soms is het een beetje behelpen door de omstandigheden. Je hebt de slobeenden wel heel mooi in beeld gekregen en vastgelegd. De zwam is intrigerend, heel bijzonder. Ik heb geen idee wat het voor soort is.
  Lekker dat je camera weer helemaal tiptop is. Een sensor reinigen lukt zelf ook wel maar het is zorgvuldig werk.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Lens make all the difference in the world. I mainly use 300mm, I have a Canon camera and lens. Also have 500mm, have to use a tripod with it making it not much used. :)

  I love the first photos of the geese flying!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoi Roos,

  ik ben die harde winde en dat grauwe en grijze weer ook meer dan zat. Gisteren (lees donderdag) was het zowaar eens mooi en dat heb ik gebruikt ook.
  Je laat heir weer hele mooie beelden zien. De vliegbeelden van de ganzen zijn echt ontzettend mooi maar ook je slobeenden zijn prachtig en heel mooi helder. De valk is ook weer een plaatje en daar ben ik toch wel een beetje jaloers op hihi.... Sneeuwklok, lisdodde en zwam zijn ook hel gaaf.
  Geniet van je weekend.
  Groetjes,
  Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 18. So many wonderful images, Roos!! Even though I am a bird lover, your snowdrops and fungus images are absolutely delightful!

  I'm intrigued by your LensAlign kit. Had a quick look at it on the internet and it looks quite expensive. Will investigate in more detail, as I've never calibrated a lens. As I use the same lens all the time, perhaps it would be cheaper to pay a professional to do it!

  With best wishes - - - Richard

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hello Richard, thank you for your respons. For your remark on the LensAlign kit, it is not my LensAlingn kit I would not dear to do this. I went to a professional who for a small amount of money cleaned my sensor and did the alinign of the lens.
   Regards,
   Roos

   Verwijderen
 19. Prachtige serie Roos, het weer kunnen we er niet bij bestellen, maar je hebt desondanks fraaie opnamen kunnen maken. Boffen de slechtvalk te zien,maar ook heel mooi het paartje slobeenden. Mooi de lisdodde, wie weet een volgende keer toch met baardmannetjes er op. Een fijn blog en ik heb graag even met je meegenote.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoi Roos, prachtige serie heb je gemaakt.
  Ik ben weg van de vliegende Knobbelzwanen en de ganzen, super staan ze er op.
  Leuk dat de slechtvalk ook zijn plaats bij de nestkast weer heeft gevonden, nu maar hopen dat er weer jongen geboren gaan worden.
  Goed dat het is gelukt om de sensor stofvrij te krijgen, je kan het verschil wel goed zien.
  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Leuk Roos, die polders ;-) Prachtige slobeenden zo van vlakbij. Jammer van de baardmannetjes, volgende keer beter.
  Als ik die zwammen zou moeten benoemen dan zou ik ze tulpenzwammen als naam geven. Met een kleur die ik niet in mijn vaas zou willen hebben.
  groeten
  Roely

  BeantwoordenVerwijderen