zaterdag 30 januari 2016

Nog maar eens polshoogte nemen

Vaak ga ik weer terug naar een plek waar ik al eens geweest ben. Zo ook weer naar de locatie van mijn vorige blog in de buurt van De Luysen. Het is een locatie waar dus heel veel kleine vogels verblijven, vanwege het koolzaad en resten van mais in de velden. Doordat er diverse bomen en bosjes in deze omgeving staan is dat een mooi toevluchtsoord en valt ook daar genoeg eten te vinden. Ook was ik nieuwsgierig naar welke vogeltjes er nou nog meer tussen die zwermen te vinden waren. Nou een groep bleek dus een redelijk grote groep gele gorzen te zijn. Helaas moeilijk te benaderen maar een van de gorzen zat na het wegvliegen van de rest met zijn rug naar me toe en zo kon ik die op de foto zetten.


Tussen de bomen waren ook veel staartmeesjes te vinden.
Een grote bonte specht en een kleine bonte specht. Helaas daar geen goed geslaagde foto van.
Ook een boomklever die een maïskorrel tussen een spleet in de boom had vastgeklemd om die op zijn gemak te kunnen oppeuzelen.

Ook weer een roodborst en veel pimpelmezen.

 

De hazelaar stond volop in bloei en aan een struik nog wat restanten van rozenbottels. Aan een tak drie gallen.


 
 
Op omgevallen boomstammen zag ik deze korstmossen en zwammen.
 
klein dooiermosIn de kleine percelen met kleine poelen zo'n stuk of 6 grote zilverreigers. Een koppel buizerds roepend naar elkaar tegen een blauwe lucht. Het was afgelopen donderdag dan ook weer eens een mooie dag. Uiteindelijk ook nog even naar de Luysen en daar weer het ijsvogeltje gezien die voor mijn neus een lekker visje had gevangen. In de lucht veel ganzen, zowel de grauwe gans en de kolganzen. Voor zover ik kon zien waren de werkzaamheden op dit gedeelte van De Luysen gedaan en het wachten is nu op de lente om alles weer groen te zien worden.


 

Om voor het voorjaar goed voorbereid te zijn laat ik binnenkort mijn camera en lenzen kalibreren want nu heb ik het gevoel dat het e.e.a. niet goed op elkaar is afgestemd en het scherpstelpunt afwijkt van wat ik voor ogen heb. Ik ben benieuwd naar het resultaat. Dat is dan gelijk een test of het toch niet aan mijzelf ligt.

Iedereen weer bedankt voor jullie reacties op mijn vorige blog.
Thank you all for your reactions on my previous blog.

19 opmerkingen:

 1. Genoot weer van de foto's en uitleg, dank zus.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Roos.

  Hele mooie serie Roos.
  Genieten zo van de natuur met al het moois.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Roos,
  Ook als het maar niet winter wil worden is er nog genoeg te zien variërend van klein tot groot. Het stimuleert alleen maar om er regelmatig op uit te trekken. Een ijsvogel blijft steeds weer mooi om te zien.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je was op een mooie plek met veel soorten Roos.
  Mooie foto's, vooral het ijsvogeltje met zijn visje.
  Fijne zondag, groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtig blog weer, leuk die staartmeesjes, die zijn ook altijd vliegensvlug. Je ijsvogeltje is weer top, toch erg gaaf als je zo'n gebiedje in de buurt hebt waar je deze mooie vogel zo goed kan fotograferen.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Love the 4th photo.
  Reminds me of a parakeet with his little small beaked face, The soft colors are so lovely.
  Cheers, parsnip

  BeantwoordenVerwijderen
 7. mooie serie Roos. De hazelaar laat al zien dat het voorjaar er aan komt. Ik vind de boomklever met zijn maiskorreltje leuk om te zien. Wat knap dat je dat op viel.
  Gerard

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een lekker afwisselende serie laat je zien. Staartmezen blijven leuk, maar o zo moeilijk te fotograferen. Ze zijn niet alleen razendsnel, ze zitten ook vaak tussen de takken. We blijven proberen! Dan is een roodborstje vaak makkelijker en toch ook altijd leuk. Deze foto en die van de ijsvogel vind ik de mooiste van dit blog.
  Groet, Dick

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Roos wat heb ik hiervan genoten, zelf ben ik vandaag voor het eerst weer eens op pad geweest maar dan ziet je pas wat je gemist hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hi Roos
  Super images of the Kingfisher, I can never get close to a bird that's not flying by, just see a flash of blue. Also the long tailed tit is excellent, again a bird I find difficult to capture a decent image of.
  Regards
  John

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een prachtig en gevarieerd blog Roos. Ik ga zelf ook vaak naar vaste plekjes en het voordeel is dat je daar dan ook favoriete plekjes van vogels ontdekt. Mooi alle vogels met de isvogel toch wel als mijn favoriet, maar ook leuk de korstmosjes en flora. Benieuwd of je verandering gaat zien door het kalibreren van de lenzen en camera.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lovely images, Roos, but your Kingfishers are, as always super-special! With my best wishes - - - Richard

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hallo Roos,

  Zo jij hebt daar nog aardig wat soorten weten te verzamelen. Ik heb de laatste keren dat ik daar was niet veel mer gezien, maar ik moet misschien eens wat meer in het gebied rondneuzen en niet teveel in de hutten blijven. Goed idee om je spullen te laten kalibreren, zal de scherpte van je opnames zeker ten goede komen.

  Groetjes,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Roos,
  je hebt weer heel wat mooie soorten gezien en ook nog op de foto gekregen. De gorzen en ook de staarmees zijn vak moeilijke vogeltjes omdat ze gelijk weer wegvliegen en ook heel beweeglijk zijn. Boomklever, pimpelmees en roodborstje zijn ook altijd leuke gasten om te vereeuwigen. Op je ijsvogel ben ik best wel een beetje jaloers want ik kom er gewoon niet aan toe om naar de plekken te gaan waar ze zitten. Prachtig zijn de korstmossen en die zijn ook steeds weer verrassend :-) Mooi ook de hazelaar en de rozenbottels. Een mooi en variabel blog.
  Groetjes,
  Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Roos,
  Mooie serie foto's kon je maken, het is genieten in de natuur.
  Mijn favoriet is de ijsvogel, echt super vast gelegd.
  Hier heb ik nu 4 keer een ijsvogel gezien op loopafstand van mijn huis, maar die zat op een niet te fotograferen plek.
  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oh my, Roos, spring has arrived at your place!!
  Wonderful photos of many species, it has been quite some time since I could photograph the Long tailed tit, I love them :)
  The geese flying are gorgeous!
  Great post :)
  Keep well and enjoy your evening

  BeantwoordenVerwijderen