vrijdag 7 augustus 2020

All sizes and from insect to birds ...


Een andere dag dat ik op zoek was naar vlinders en andere insecten zag ik deze prachtige muskusboktor. Je kan door de 'soldaatjes' die ook deze bloemen bezochten goed zien hoe groot deze tor was. De iriserende kleuren zijn prachtig. Het had op dat moment heel even lichtjes geregend en daardoor liggen er ook nog eens regendruppels op het insect. 

Muskusboktor Aronia moschata



23 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke shots weer Roos šŸ‘šŸ˜Š. Die Zwarte Ooievaars zou ik ook nog wel dichtbij er op willen hebben šŸ˜Š

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit is prachtig Roos ,die zwarte ooievaars staan er geweldig mooi op zo in de vlucht dat kan ik niet meer maar ik geniet heerlijk mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Prachtig de zwarte ooievaar Roos, mooi gefotografeerd in de vlucht.
    Maar ook een prachtige boktor had je voor de lens en de hazen zijn altijd mooi om te zien.
    Groetjes Tinie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Altijd weer mooi die Zwarte Ooievaars, je hebt er prachtige plaatjes van gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Roos,
    Wat een geweldige foto's van de vliegende zwarte ooievaars.
    Ook die Muskusboktor is echt prachtig, wat een mooie kleuren heeft die, lijkt wel parelmoer zo, ik vind van deze reeks van de Muskusboktor foto 34 echt heel leuk, goed het verschil te zien met het soldaatje die meelift op de rug van de Muskusboktor.

    Het is even wennen met de nieuwe versie van het blog, maar toch vind ik dat het wel meevalt, je moet even zoeken hoe alles weer werkt, lastig vind ik dat je elke foto apart moet vergroten, omdat bij mij de ligtbox niet meer werkt, laat ik de foto meteen maar in het groot zien.
    Ik hoop dat je er toch aan gaat wennen, want ik befgrijp dat je het zo niet echt leuk meer vindt.
    Groetjes Irma

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Roos,
    Je pakt weer heerlijk uit met super de super mooie foto's van de zwarte ooievaars in vlucht, oef, wat mooi dichtbij!! De foto's van al die grote reigers en ooievaars bij elkaar bij het plasje vind ik ook prachtig. Wat prachtig dat je dit kon zien en vastleggen. Je weet dat ik ook gek ben op hazen en heb dus ook genoten van deze serie. hartstikke leuk! Dan de finale, wat heb je je uitgeleefd op die Muskusboktor. Het is een prachtig beest! En wat wil je nog meer mƩt regendruppels op de iriserende vleugels. geweldig! Daar zou ik ook lekker zoveel foto's van maken als ik de kans kreeg! Een heerlijke Post, Roos!
    Groetjes,
    Maria

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ja prachtig die vliegende ooievaars. Nog nooit zo dichtbij zien overvliegen. Super. Ook de hazenfoto's zijn heel leuk. Gr. Toos.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. You really do have the keen eye of a naturalist and every post is filled with diversity, always well photographed, always interesting. The highlight for me (a highlight among many) is the arrival of the storks and your amazing flight shots. This is the kind of thing I can only dream of where I live, but it must make your heart pound when you see these birds arrive. It is early Saturday morning here, Roos, and I would say that you have given me a very good start to the weekend. Big hugs from Canada. David

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi Roos.

    Super serie.

    Mooi de Insecten , de Hazen zijn super leuk.
    De Zwarte Ooievaars zijn echt super mooi.

    Heb er van genoten Roos.

    Groettie van Patricia.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hallo Roos, fantastisch die zwarte ooievaars!! Echt voor mij een wenssoort. Je moet dan wel een stuk oostelijker wonen. Heel mooi gefotografeerd. Natuurlijk mogen de hazen er ook zijn. Gr. Ben

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Absolutely beautiful are they, the Black Stork and Hares, superb.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hallo Roos,
    Zwarte ooievaars heb ik in Nederland nog nooit gezien. Jij hebt mooie kansen gekregen om ze rustig te bekijken en vooral ook prachtige vluchtfoto's te maken. Het is wel een uniek gezicht om 4 soorten reigerachtigen bij elkaar te zien. Hoe vaak krijg je zo'n kans? Een groepje hazen met elkaar zien dollen is ook al zo'n prachtige waarneming. Ik heb het verschillende keren gezien maar het is al weer enkele jaren geleden. Er zijn fraaie platen bij. De muskusboktor is een opvallend insect, nieuw voor mij. De regendruppels geven de platen wel wat extra's waardoor je een reeks knappe platen hebt kunnen maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hoi Roos, prachtig je fotos van de zwarte ooievaar, ik heb er vorig jaar hier eens 1 zien overvliegen. En ook de hazen staan er leuk op. Warme groetjes van Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Roos erg bijzondere foto's , de Boktor nog wel het mooiste! De hazen had ik speciaal al ingeseind om daar te gaan zitten toen je bij ons vertrok.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. En HOERA het is mij een keer gelukt om een reactie te plaatsen...... vraag niet hoelang ik er mee bezig ben geweest .

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Geweldig broer. Dank voor je berichtjes en waardering. :)

      Verwijderen
  17. Hoi Roos,
    Zeven zwarte ooievaars, toe maar! Ik heb er in NL nog nooit Ć©Ć©n gezien! Wat zal jij je vermaakt hebben. Ook de muskusboktor is nieuw voor mij, echt een mooi beestje! Die zou ik,graag eens tegenkomen.
    Groet, Dick

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hi Roos,
    Another wonderful varied post with the Black Stork and the Hares having a chase about and the the Musk Beetle, something I have never heard of let alone seen but with your images it really is a beauty, super series of images.
    You stay safe i these awful times
    John

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Hoi Roos,

    Erg knappe serie dit, sowieso dat je die zwarte ooievaar van zo dichtbij hebt kunnen fotograferen en dan ook nog vliegend, chapeau. Mooi ook om te zien hoe je in een opname zowel enerzijds de witte- en de zwarte ooievaar en anderzijds ook nog de blauwe- en de grote zilverreiger gefotografeerd hebt. Ik heb de zwarte ooievaar daar nog nooit gezien. Leuk ook die spring in het veld hazen, altijd fascinerend. Prachtige serie van die muskusboktor, heerlijk scherp en wat goed dat je telkens die lange antennes goed in de smiezen had, het komt nogal eens voor dat die uiteinden net buiten het beeld vallen. Prachtige kever overigens en door die soldaatjes mee te fotograferen zie je pas hoe groot hij eigenlijk is. Leuk bij nr.37 dat je op de achtergrond dat vliegende soldaatje in de onscherpte ziet.

    Groetjes,
    Ad

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Hello, Roos - I'm sorry for this late visit, but so glad I made it eventually!

    Your threy key subject are so very different, but all are wonderful in their own way.

    The Black Storks are extremely impressive in appearance and must have been very exciting to find and get such beautiful photos.

    The Hares are always a delight to see, especially when there are several of them together.

    That fabulous Musk Beetle is an insect that I would love to find. It seems that it is sometimes found in UK, but is very localised and declining in numbers (like too many of this planet's species!), so I have probably missed my chance.

    Thank you for showing us these super images. Take great care and stay safe - - - Richard

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Roos! Twoje zdjęcia są niesamowite! Wiem rĆ³wnież ile to pracy, żeby je zrobić i dotrzeć na miejsce, gdzie te zwierzęta są. Zawsze z przyjemnością oglądam Twoje zdjęcia!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Geweldig om zoveel mooie foto's te kunnen maken van de zwarte ooievaar.
    In vlucht heb je ze ook al heel mooi weten te vangen zeg.
    ook de mooie gekleurde Muskusboktor is een plaatje om te zien.
    Groeten, Helma

    BeantwoordenVerwijderen