donderdag 11 juli 2013

Leuke ontmoetingen

Gisteren dus naar de Biltplas Maasvallei geweest. Vlak nadat ik mijn auto geparkeerd heb komt er nog een auto aangereden en de bestuurder laadt zijn statief en fototoestel uit met flinke lens. Ik zeg gedag en maak de opmerking dat daarmee wel mooie foto's mee gemaakt kunnen worden. Ondertussen haal ik mijn spullen ook uit de auto en we lopen gelijk op door het klaphekje richting het water. Ik vraag aan de man wat hij komt bekijken en fotograferen. Visdiefjes! Het blijkt dat op het vogeleilandje een flink aantal visdiefjes hebben gebroedt en in het gedeelte waar we bij staan komen de visdiefjes hun visjes vangen. En tegelijkertijd zien we al diverse visdiefjes aankomen en voorbij vliegen. Onze aanwezigheid stoort ze in het geheel niet. Wat een mooi gezicht om ze van zo dichtbij te kunnen waarnemen. Later lopen we meer richting het eilandje. Zover ben ik zelf nooit gelopen omdat op deze plek ook wilde runderen en paarden rondlopen. Ik ben geen heldin als ik deze dieren van dichtbij zou tegenkomen dus ik loop nu voor mijn gevoel een stuk veiliger met deze man. Leeuwerikken zijn ook hier goed te horen. Gezien heb ik ze niet. Op uitgebloeide Bereklauwen zie ik twee vogeltjes die het niet met elkaar eens zijn. Het blijken Fitissen te zijn. Zwanen komen overvliegen zo ook Aalscholvers, Ganzen en Meeuwen. In het water wat verderop een familie Bergeenden met vier jongen. Het blijft zo leuk dat kleine donzige spul. Onder het lopen en kijken wisselen we wat wetenswaardigheden uit over diverse gebieden waaruit blijkt dat het voor beiden bekende plekken zijn. Ik wil graag nog eens Steenuiltjes zien en krijg een tip waar ik ze eventueel zou kunnen zien. De man laat foto's van Steenuiltjes op zijn mobiel zien. Prachtig! Wilde bloemen bloeien hier ook volop. Margrieten, een soort Madeliefjes, Teunisbloemen, Kaardebol, Distels etc. Veel vlinders zijn ook hier niet. Een gehakkelde Aurelia, Dagpauwoog en een Zandoogje. Het is een slecht vlinderjaar.

Het bloggen gaat moeizaam, omdat het tekstverwerken ineens een paar funcities niet uitvoerdt. Zoals tekst selecteren of met de muis mijn cursor op een andere plek plaatsen. Vreemd. Dus nu maar recht toe aantypen. De cursor kan ik alleen met de pijltjestoetsen door de tekst laten lopen. Ik hoop dat de fout, bij blogger, snel verholpen zal zijn. 

Bij deze de foto's die ik genomen heb;

Zicht op het vogeleilandje en in de verte de Hompesche molen te Stevensweert
Uitgebloeide bereklauw met de fitis

Visdiefje speurend naar een visje

Een mislukte poging om wat te vangen

Familie Bergeend


Kaardebol, nog even en de mooie blauwe bloemetjes zullen verschijnen

Teunisbloem

Zomerfijnstraal (Erigeron annus) Hier meer informatie

    

8 opmerkingen:

 1. Ik heb weer genoten van al het moois op je blog Roos! Iedere keer weer een feestje om het te bekijken. Fijn dat je zelf ook zo van de natuur geniet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank Liesbeth voor je reactie en net als jij geniet ik inderdaad van het opzoeken van al het moois wat je buiten vindt.

   Verwijderen
 2. Hallo Roos, ik geniet altijd erg van je prachtige foto's. Wat zul je genoten hebben van de visdiefjes; dat zijn net dansers in de lucht. De "madeliefjes" is misschien zeeaster ( ook wel zulte genoemd ), maar dat komt voor op zilte grond. Klopt dat voor dat gebiedje? Groetjes, Cilla

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk een fan! Dank je wel voor je reactie Cilla en het meedenken over het plantje. Deze plantjes staan in NL Limburg dus bij zoet water in de buurt. Ik denk dus niet dat het zeeaster is. Maar ik blijf doorzoeken.

   Verwijderen
 3. Roos
  Wat is het toch altijd heerlijk vertoeven op jou blog , hier word je altijd zo heerlijk rustig van , bedankt , Marian.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Roos, gelukkig maar dat je zonder moeite je foto's kan plaatsen :-). Wat prachtig toch weer, ik heb ook je vorige serie bekeken, had ik nog niet gedaan. Aan deze kant van het land ook veel visdiefjes, en grote sterns. Je hoort ze al van verre.Jammer genoeg weinig korenbloemen, kan ik des te meer genieten van de jouwe!
  Groeten, Roely

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Roely, Dank je wel en zoveel korenbloemen zie je hier ook niet. Daarom is het des te opvallender als je ze ziet en dus de moeite om te stoppen en vast te leggen met de camera.

   Verwijderen