dinsdag 16 juli 2013

Oud hout, geurende kamille en krakers

Al weer een tijdje geleden richting Kollegreend cq Koningssteen nabij Thorn om te kijken wat er na de renovatie stand heeft gehouden. 
De leeuweriken zijn hier toch veel aanwezig en staan hoog als een stipje in de blauwe lucht hun prachtige riedeltje te zingen. De vogelkijkhut is door het drassige land moeilijk bereikbaar zo ook de loopplank die is aangelegd. Kikkers zijn te horen en libellen zweven van plant naar plant. Veel plantensoorten staan in bloei en worden dan ook druk bezocht door bijen, hommels en andere insecten. 
Vogelwikke
De kleuren, geel, blauw, rose en wit zorgen voor een mooi pallet in het landschap. 
Lieveheersbeestje op Boerenwormkruid wat nog moet gaan bloeien
Knoopkruid
Klaver
Op de dijk is een, net als bij de entree, een mooie bank neergezet waar ook de duizenden jaren oude versteende bomen, opgebaggerd door de grindwinning uit de maas, zijn neergelegd. Een geur van kamille hangt rond deze plek. Helemaal omringd door Margrieten en kamille geeft dit een mooi beeld. Margrieten en Kamille
Later ben ik nog even naar Beaxem gereden naar Kasteel Beaxem. Ik had gelezen dat daar een mooie tuin te bezichtigen was. Helaas alleen op zondag, dus stond ik voor een gesloten hek. Wel leuk om ook daar weer huiszwaluwnesten aan te treffen. Een paar mussen hadden een van de zwaluwnestjes gekraakt om daar hun nest te maken. Slimme vogeltjes.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten