donderdag 5 augustus 2021

What more happend in July ...

 Het huis is weer zo goed als in orde. De schilder heeft puik werk geleverd en alle aanpassingen die we wilden doen zijn aangebracht. Resteert nog wat aanpassingen aan de verlichting en dat is dan dat. 

Als het dus even kon ben ik dan nog op pad geweest om er even uit te zijn. 

Blogger veranderingen: aanpassingen in gadgets zijn nu ineens niet meer te doen via je pagina. Waar vroeger een potloodje stond is dat niet meer het geval. Eigenlijk is er alleen nog maar te reageren op een post. Andere aanpassingen kun je alleen nog doen via het menu in je Blogger pagina. Is dat ook bij jullie het geval?

Hierbij een selectie van de foto's die ik heb kunnen maken. 

Aalscholver Phalacrocorax carbo


De Luysen 



Boomkikker Hyla arborea


Boomklever Sitta europaea


Groene snuitkever Phyllobius argentatus


Meikever Melolontha melolontha




Karmazijnrood weeskind Catocala sponsa



Stadsreus Volucella zonaria



Dikkopje Hesperiidae


Gaai Garrulus glandarius


Gehakkelde aurelia Polygonia c-album 
 

Tweekleurig zandoogje ?


Landkaartje Araschnia levana


Moerassprinkhaan Stethophyma grossum





IJsvogel Alcedo atthis





Weidebeekjuffer female Calopteryx splendens


Dodaars met twee jongen 

Dodaars Tachybaptus fuficollis


Fuut met visje net aangeleverd door oudervogel. 

Fuut Podiceps cristatus


Nog even en de jongen vliegen uit. De oudervogels zoeken naar voedsel tussen het gemaaide gras. 

Ooievaar Ciconia ciconia



Mijn foto's in wissellijsten aan de muur. Ben er blij mee. 


De Maas en de wateroverlast.  Maaseik/Heppeneert is gelukkig op het nippetje ontsnapt aan het buiten zijn oevers treden, dus gespaard gebleven van ondergelopen huizen, winkels enz. Andere delen en steden gelegen aan de Maas zowel in Nederland als Belgie zijn er minder fortuinlijk afgekomen. Dorpen in Walonie en in Zuid Limburg hebben door de grote watermassa's teveel water te verwerken gekregen hele straten met huizen zijn verwoest. Mensen vermist en verdronken. De schade is enorm en het is haast niet te bevatten de hoeveelheid water, aangevoerd door de zware regenval, die De Maas heeft moeten slikken.  Hierbij een link met een filmpje voor een impressie van de situatie. Link> Wateroverlast





De burgemeester spreekt met de pers.


Opnames van de wateroverlast maken vanuit een helikopter. 


Zandzakken vullen door het leger. 


We hebben veel meegemaakt in deze maand. De geslaagde behandelingen in het ziekenhuis bij mijn man waarmee hij weer volop kan meedoen. De watersnood die onze woonplaats heeft gespaard van overstroming. Heel spannend allemaal. Nu heb ik zelf minder goed nieuws gekregen nav de onderzoeken die ik tot nu toe heb gehad. Nog twee onderzoeken binnenkort en dan overleg met specialist hoe dit op te lossen. Ik ben eigenlijk in shock en moet dit allemaal mentaal zien te verwerken. Details komen later misschien wel eens ter sprake en zeker niet in het openbaar. Wil je hiervan wel meer weten vermeld je e-mail adres in je bericht. Ook dan zal en kan/wil ik niet iedereen beantwoorden. De info die ik zal geven zal zo zijn dat ik verder geen vragen hoef te beantwoorden om er niet constant mee geconfronteerd te hoeven worden. Ik reken op jullie discretie en begrip. 

Drie favoriete nummers. Twee van Noa, Look at me en Beautiful that way  uit de film La vita e bella en een van Earth, Wind & Fire Boogie Wonderland in de film Intouchables een van mijn favoriete films. 





27 opmerkingen:

  1. Hello Roos: Great to hear from you again and to know that your husband has made a good recovery and that the work at your house has all come to a successful conclusion. I am pleased that you were able to get out and enjoy nature and provide us with wonderful images. The floods in Europe made the headline news here, and I am thankful that you escaped direct damage. Now you are obviously facing personal issues. It never seems to end, does it? Here is an email address is you wish to talk: davidmgascoigne@gmail.com. Hugs from Ontario. David

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thank you so much for your kind words David. And when the time comes and I have more news I sure will contact you via the mail.
      Regards,
      Roos

      Verwijderen
  2. He Roos ik weet even niet wat ik zeggen moet maar we leven met jullie mee.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bas dankjewel maar trek nog geen conclusies alsjeblieft.
      Groeten,
      Roos

      Verwijderen
  3. Hoi Roos,
    Wat een geweldige serie foto's laat je zien.
    Foto 4, 6, 12, 21, 22, 26 zijn mijn favoriet, ook geweldig vind ik de wissellijst die in je kamer hangt, zo kan je steeds iets anders aan de muur hebben.
    Goed dat je tussen de bedrijven door er toch nog even uit bent gegaan.
    Wat een geluk dat jullie woonplaats gespaard is gebleven voor de overstromingen, het was heel heftig in het zuiden van het land en ook in Duitsland en België.
    Goed te lezen dat de behandelingen bij je man goed zijn geslaagd en ik hoop dat de andere onderzoeken mee vallen, ik kan mij voorstellen dat dit geestelijk wel iets met je doet en dat je er doorheen zit.
    Als je wil praten kan je mij via Facebook een chat bericht sturen, dat is altijd goed.
    Verder wens ik jullie beiden heel veel sterkte toe.
    Groetjes Irma

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel Irma voor je reactie op deze post.
      Groeten,
      Roos

      Verwijderen
  4. prachtige foto's in jouw blog, een paar jaloersmakende plaatjes zoals die van een paar vlindersoorten die ik hier niet zie en die mooie weidebeekjuffer....en natuurlijk de ijsvogel.
    Wat het ook is met jou persoonlijk, ik wil je alle sterkte wensen.
    groetjes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dearest Roos. It is good to see you back with so many wonderful images for us to enjoy.

    I am pleased to hear that all the work on your home is coming to an end - from the image with your photos on the wall, it looks as if you have an extremely smart (and tidy!) home. I am also pleased that your husband has recovered well, and extremely relieved that you avoided the floods. I feel so sorry for those that have lost their homes and loved-ones.

    It is such a pity that having got to a point where your life was looking as if it was settling down again, that you now find that you now have to deal with the stress of a health worry. I very much hope that things turn out to be not too serious. Rather than ask you to let me know directly, to save you the trouble of contacting many people, would it be alright with you if I ask David G to let me know if he gets any news from you.

    Best wishes - my fingers are crossed - - - Richard

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thank you Richard for your sugestion for news via David. That is ok with me. Thank you for kind words.
      Regards,
      Roos

      Verwijderen
  6. Hoi Roos
    wat een mooie serie is dit weer en veel macro's top en ook nog mooie foto's aan de muur,
    groetjes Herman,

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Roos , mooie fotos van de insecten en vogels. Ik denk dat het een oranje zandoogje is. Je kunt me mailen via het contactformulier. Sterkte.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Roos.

    Prachtige serie Roos.
    Zo mooi alles op de foto gezet.
    Het IJsvogeltje vind ik super.

    Groettie van Patricia.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi Roos,
    Gelukkig is je huis weer zo goed als aan kant. De wissellijsten aan de muur is een heel goed idee. Mooi werk om naar te kijken en af te wisselen. Word je blij van '-)
    Deze fotoserie is wel weer heel divers met een schattig reetje en briljante foto's van de insecten. Je hebt ze weer zo knap gefotografeerd. Een lust voor het oog.
    En dan die wateroverlast. Ja dat is wat! Als het zo dicht bij je is, komt het helemaal hard aan. Hopelijk wordt er nu goed gekeken hoe ze dit in het vervolg in goede banen kunnen leiden. Afwateringskanalen ofzo. We zullen zien. Gelukkig heb je het droog gehouden. Geniet maar zoveel mogelijk van het buiten zijn!
    Groetjes,
    Maria

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hallo Rose
    diese Überschwemmung hat uns gezeigt wie stark die Natur zurück schlagen kann, im Gegensatz dazu die wunderschönen Bilder von Dir wie schön die Flora und Fauna wirklich sein kann, tolle Aufnahmen
    bleib stark und alles gute für Dich
    Grüsse Frank

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hello Roos,
    Good to see your husband is on the mend and improving. A superb series of Summer images, always good to see your Tree Frogs.
    Then you follow with the awful floods, I always feel so sorry for the people who loose everything an especially loved ones, how awful.
    You take care.
    John

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hoi Roos,

    Op de eerste plaats sterkte met je persoonlijke situatie, hopelijk komt alles goed. Je foto's: een aantal leuke soorten mooi gefotografeerd waarvan ik het karmozijn weeskind de mooiste vind. Ook de gevlekte smalbok is een mooie soort, vorig jaar kon ik de Doort de sterk daarop lijkende geringelde smalbok fotograferen. Je laat een paaltje zien van de Luijsen dat ik niet ken, dat bankje heb ik nooit zien staan, maar er is daar altijd wel iets te beleven. Leuk die serie wissellijsten aan de muur, ik heb er ook verschillende hangen, je wordt zo steeds op een prettige manier met je werk geconfronteerd. Die wateroverlast is niet best, ik heb het via de media gevolgd, het zal no erger worden als we als mensen zo doorgaan, helaas. Problemen met blogger zijn mij niet bekend, althans ik heb er geen last van.

    Groetjes,
    Ad

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een schitterende foto's weer Roos. Het karmazijnrood weeskind is helemaal bijzonder. Die zou ik graag eens willen zien. De wissellijsten helpen me op een idee.
    Fijn te horen dat het met je man weer goed gaat. Helaas krijg jij het nu voor je kiezen. Ik duim voor je dat het weer goed komt.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hallo Roos, tussen de werkzaamheden door toch weer schitterende foto's gemaakt. Hopelijk gaat het prive uiteindelijk voor beiden goed komen. Sterkte. Gr. Ben

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Dag Roos,
    Wat onaangenaam voor je dat goed en slecht nieuws elkaar afwisselen. Nu het beter gaat met je echtgenoot is het natuurlijk een flinke tegenslag dat jij nu met je gezondheid sukkelt.
    Jullie hebben veel geluk gehad dat de wateroverlast in Limburg en België jullie niet bereikt heeft. We hebben het volop op het nieuws kunnen volgen en kunnen ons hier nauwelijks voorstellen hoe groot de ellende in de overstroomde gebieden is/was.
    Wat wonen jullie in een mooie omgeving met veel variatie in het dierenleven. Het is een totaal ander gebied dan ik in de duinstreek tegenkom. Een prachtig gebied om ontspanning te vinden.
    Veel sterkte de komende tijd.
    Groet, Kees

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hoi Roos,

    Wat heb je weer een afwisselende serie foto's geplaatst, heel leuk. De Aalscholver vind ik al meteen een mooie binnenkomer zo in deze houding. Maar ook al die verschillende insecten, heel leuk. Ik word altijd jaloers op Meikeverfoto's, ik heb ze nog steeds niet gezien.
    Gelukkig dat jullie de wateroverlast bespaard is gebleven, je geeft wel een goed beeld van hoe hoog het toen was, lijkt me best eng als je er zo vlakbij woont.
    Tenslotte wens ik je sterkte de komende tijd.

    Groetjes,
    Marianne

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Maravilloso reportaje con unas fotos realmente bellas. Enhorabuena Roos, un fuerte abrazo desde el norte de España.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hallo Roos,
    wat een nare dingen met je man en nu dan ook met jezelf.
    De wateroverlast ken ik want wij zaten in Nederweert en zouden naar vrienden in Kerkrade.
    We moesten terug naar huis maar heel vele mensen zijn veel kwijt.
    Je hebt mijn e-mailadres en als je wilt praten hoor ik je.
    Neem je tijd en het kost echt even tijd voor alles wat je te horen hebt gekregen is ingedaald en dan.... dan moet je er nog mee zien te dealen.
    Ik heb wel weer van je foto's genoten.
    Groeten, Helma


    BeantwoordenVerwijderen