zondag 1 december 2013

Bergerven en kleine zwanen

Ik verzuim te vaak om te lezen bij waarnemingen.be  (<Link) wat voor vogels of andere bijzonderheden zijn gesignaleerd. Het is mooi dat je per natuurgebied kan zoeken en zo las ik dat een groepje kleine zwanen was gezien bij het Bergerven (< Link) . Het is een relatief nieuw gebied waar eerst grindafgravingen hebben plaatsgevonden. Vanuit de mooie vogelkijkhut kon ik de kleine zwanen waarnemen. Het waren er zo'n 15 met drie jongen. Veel soorten eenden maken ook gebruik van deze plas, maar mijn aandacht ging uit naar de zwanen.
Een ding vind ik jammer, dat is dat de vogelkijkhut erg ver van het water afstaat. En ben je niet de gelukkige die een lens bezit die alles grenzen overschrijdt, dan blijft alles ver weg. Daarom kom ik hier niet al te vaak ook omdat alles is afgezet met prikkeldraad en hierdoor de keuze langs het water te lopen erg klein wordt.
Het was die dag ook behoorlijk grijs dus dat komt de foto's niet ten goede maar bij deze de foto's van een bijzonder mooie zwaan.

Kleine zwanen met rechts twee van de drie jongen. Een reiger en meeuwen in vlucht.


4 opmerkingen:

 1. Lijkt me een interessant gebied Roos. Mooie foto's met een prachtige herfstachtergrond. Bergerven lijkt me een voormalige grindplas, maar het is me niet duidelijk waar dat precies ligt en of het ver van Weert af ligt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Geer,
   Dank voor je reactie, inmiddels een link geplaatst van het Bergerven. Het ven ligt in de driehoek van Neeroeteren, Opoeteren en Dilsen-Stokkem.

   Verwijderen
 2. Jammer dat je de zwanen niet dichterbij kon fotograferen, maar toch zijn de foto's mooi en met de uitvergrootte foto is toch te zien hoe mooi deze kleine zwaan is.
  Zie ik daar op de achtergrond een bever burcht??
  gr. Herma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Herma, dank voor je reactie. Wat je op de achtergrond ziet zijn bundels snoeihout. Ik heb niet gehoord dat hier een Bever voorkomt.

   Verwijderen