zondag 3 augustus 2014

De Luysen, IJsvogeltjes en Kleine parelmoervlinder

30 juli

Eerst maar weer naar de nieuwe kijkhut De Roerdomp en daar zijn weer de twee juveniels ijsvogeltjes druk met vis vangen. Het wil allemaal niet altijd zo lukken maar al doende leren ze.


Daarna ook maar even naar de andere kijkhut. Op de zandweg er naar toe zie ik ineens de kleine parelmoervlinder. Eén exemplaar. Zouden er de komende dagen nog bijkomen? Voor Limburg is dit een zeldzame soort. Meest komt hij voor aan de kust in de duinen. Aangekomen in de kijkhut zit deze bomvol met de heren fotografen. Maar er is nog een staanplaats voor mij. Familie ijsvogel is druk om ook hier aan een visje te komen. De jongen verliezen langzaam aan het witte puntje aan hun snavel en worden niet echt meer geduld door de oudervogels en dat is te zien aan het vele malen proberen de jongen weg te jagen.

Een dwarsligger en nu ...

IJsvogeltje was redelijk opgewonden en timmerde uit "frustratie" tegen het uitsteekstel van deze tak
Kleine parelmoervlinder1 opmerking:

  1. Mooi, die kleine parelmoervlinder. Het lijkt wel of vlinders wat uitzwermen over het land. Dus ik hoop dat de Koninginnepage deze kant opkomt.
    Bijzonder om zo die IJsvogels te kunnen volgen, het levert prachtige foto's op in ieder geval. Gelukkig dat de heren zo vriendelijk waren ... ;-)

    BeantwoordenVerwijderen