dinsdag 6 oktober 2015

Nazomeren en overgang naar de Herfst

Een blog wat ik met wat gemengde gevoelens plaats omdat het een grote schok was te lezen dat de man, van een van de bloggers die ik volg plotseling is overleden. Dit blog is dan ook ter gedachtenis aan haar man.

This blog is decicated to one of the bloggers I follow. Her husband died suddenly and I was so upset to read this sad news that I decided to make this blog in honneur of him.  

Het waren nog mooie warme dagen met redelijke temperaturen.
De bomen hebben al mooie kleuren en vruchten zoals eikels, kastagnes liggen op de grond of barsten uit hun omhulsels.
Insecten zoals de hoornaars zijn druk met snoepen van vruchten en libellen zetten hun eieren af voor de volgende generatie. Vlinders genieten ook van de zon en de atalanta en gehakkelde aurelia weten op de laatste bloemen hun nectar te vinden. Zolang het nog warm is zie je nog steeds de boomkikkers. Een torenvalk scheert door de lucht. Trekvogels komen over en sommigen blijven een paar dagen om op te vetten zoals een witgatje die de vissen laat schrikken terwijl hij laag over het water wegvliegt. Jonge aalscholvers doen verwoede pogingen vissen te vangen en moeten dat weer even pauzeren om hun veren te laten drogen. Ook de visarenden waren te bewonderen die op hun trek naar het Zuiden de Luysen aandoen om aan te sterken. Natuurlijk zijn de ijsvogeltjes voortdurend aanwezig en nog steeds hebben de jongen het niet begrepen dat ze hun eigen stek moeten vinden. Langzaam aan zie je ook de eerste paddenstoelen tevoorschijn komen die een voorbode zijn dat de zomer echt op zijn einde is. Nog wat vuurvlinders op de laatste bloeiende bloemen en een grote groep boeren- en huiszwaluwen die vertellen dat dit seizoen over is. Met weemoed kijk ik terug op al het moois wat ik heb mogen zien en fotograferen.

We still had some nice warm days in this last summer days. Insects and butterflies, enjoyed the last nectar in flowers still in bloom. The trees are showing their colours of Fall and the fruits fall on the ground or are bursting out of their protection. Dragonflies are putting eggs on branches for the next genaration. Ospreys come over and stay a few days to fetten up before continuing their journey to Africa. Young Comorants are trying to catch fish and have to dry their feathers afterwards. Of course the Kingfishers are still around and the youngsters are still in the nabourhood. Also you can now see the Fungus apearing that realy gives a start of the Fall. The last hundreds Swallows gettering on the wires after catching insects were gone when I came back after my visit to The Luysen.
Another summer gone and that makes me always a bit melancholic.

 
 

 
  


 


 

 

24 opmerkingen:

 1. Hoi Roos.

  Prachtige serie foto's.
  Mooi wat je allemaal hebt gefotografeerd.
  De Aalscholver is echt super.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dear Roos. This is a beautiful tribute! This week they would have been staying at our house. I am lost for words.

  Take good care of yourself - - - - Richard

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hello Richard, I can understand you are lost for words. I also understood that they were to stay at your house. So sad.
   Regards,
   Roos

   Verwijderen
 3. Mooie , afwisselende serie die goed de overgang van zomer naar herfst laat zien.
  De kleurenpracht van de herfst is al op een paar foto's te zien.
  De ijsvogels zijn weer prachtig, die kreeg je beter te zien dan ik in een fotohut :-)
  Leuk, die vliegenzwammen, blijven toch wel de favoriete paddenstoelen.

  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is dit toch een mooi jaargetijde! Jouw foto's zijn daar een perfect voorbeeld van.
  Stuk voor stuk juweeltjes Roos!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. My hat goes off to you, Roos. What a wonderful tribute; very fitting from one blogger to another.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Que maravilla de fotos nos muestras hoy Roos, son todas preciosas. Enhorabuena, y un fuerte abrazo desde España.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Roos, hier van ben ik bijna sprakeloos, wat een geweldige serie, waar haal je dat vandaan!??
  De aalscholver, de arend, de ijsvogels, ja eigenlijk alles is geweldig mooi. Mijn complimenten. Groetjes Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie hommage heb je gegeven aan de overleden blogger Roos! Foto's met een vleugje weemoed.
  Condoleances aan de echtgenote en petje af voor jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie foto's Roos. De close-up van de aalscholver is prachtig. En ook nog even het boomkikkertje er bij. Leuk. En acht weemoed....., de herfst heeft ook zijn charmes.
  Gerard

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig blog met veel verschillende onderwerpen en mooie foto's Roos.
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Roos,
  Dit is wel een bijzonder blog geworden, met een aantal schitterende opnamen. De hoornaar bijvoorbeeld, maar ook de libel en visarend zijn bijzondere beelden. het doet niets af aan de andere beelden, maar deze springen er voor mij uit.
  Als dit een tribute moet zijn heb je er zeker iets moois van gemaakt. Het overlijden maakt wel heel erg de betrekkelijkheid van ons leven duidelijk.Het maakt je er bewust van dat je moet proberen op iedere dag iets waardevols te doen.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een prachtige serie Roos.
  Zo mooi al deze foto's, zoveel verschillende ook, kortom een blog om van te genieten.
  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Roos,

  heel naar om te lezen dat de man van een van de bloggers plotseling is overleden. Zoiets is altijd heel verdrietig en naar maar ook zwaar voor de nabestaanden. Heel mooi dat je dit prachtige blog een beetje voor hem hebt geplaatst.
  het is ook echt een schitterend blog met tal van prachtige natuurplaten. Op sommige ben ik best wel een beetje jaloers hoor. Prachtige vliegenzwammen, libellen en ijsvogels maar de Visarend is toch wel het ultieme! Ik zie deze haast nooit en jij hebt er werkelijk een pracht van een serie van gemaakt. Heerlijk om dit even mee te mogen beleven.
  Groetjes,
  Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een prachtige blogpost, Roos, met zoveel variatie. Schitterde foto's. Mij trof vooral de eenvoud van het oranje lampionnetje, alsof het brandt voor je overleden kennis.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een variatie in deze blog, met prachtige momenten, heel fraai de Visarend en de ijsvogel bijvoorbeeld, maar ook de aalscholver en alle paddenstoelen zijn het bekijken meer dan waard en een eitjes leggende libel krijg je toch ook niet iedere dag zo mooi voor de lens.
  Ik zal je even aan mijn blogrol toevoegen, zodat ik je mooie blogs niet zal missen.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hallo Roos, wat een diversiteit heb je in dit Blog gestopt. Van IJsvogel tot Visarend toemaar...Weer met veel plezier naar je schitterende foto's gekeken. Gr. Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoi Roos, Mooie gedenkserie zet je hier neer, vooral het witgatje met de wegvluchtende vissen eronder is knap gefotografeerd. Je laatste visarend is ook echt geweldig, je zou willen dat hij nog wat dichterbij kwam voor nog meer detail, maar ik vind dat je hem hier al heel knap neerzet.

  Groeten,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen