zaterdag 2 juli 2016

Twee weken Aveyron, Frankrijk


1 uur en 20 minuten vliegen van Charleroi naar Rodez en hop je bent op je bestemming. Mijn broer stond mij met de hond Mollie al op te wachten. Wat een verademing is dat toch die kleine vliegvelden. Alhoewel Charleroi al flink aan het uitdijen is.  
Even heerlijk bijkomen bij mijn broer in Frankrijk.
De eerste week was mede door de hoogte van de locatie behoorlijk fris met fikse regenbuien maar ik de tweede week klaarde het weer zienderogen op zonder dat het ineens te warm werd. Uitrusten, kastje schilderen voor de nieuwe badkamer en af en toe een tripje naar diverse plekken in de omgeving en wat verder weg. Natuurlijk ook foto's maken.  Door het koude weer nog weinig vlinders maar wel heel veel bosbeekjuffers zodra het wat warmer werd. Het was een explosie van juffers om op tijd te zijn om voor het nageslacht te zorgen. Ook een dag naar de Gorge de la Jonte om weer de gieren te zien en de prachtige omgeving. Voor de lunch wist mijn broer een prima restaurant dus wipte hij even naar binnen om een tafeltje te reserveren, het was zeker de moeite en het eten smaakte heerlijk. Bij een tripje naar de  Gorges de la Truyere hebben we de rode wouw, buizerd en slangenarend kunnen waarnemen. Veel soorten wilde bloemen op diverse plekken zoals orchissen, grote ratelaar en nog veel meer. Mijn broer wist naast zijn harde werken om een nieuw toilet en badkamer te maken ook de tijd te vinden om ook nog eens heerlijk te koken. We hebben ook erg veel plezier gehad en herinneringen opgehaald. Ook was het leuk op bezoek te gaan bij zijn Franse vrienden waar we een glas pastis aan de grote tafel hebben gedronken. Aan het huis een hoop nestjes van huiszwaluwen. Zelfgemaakt door Robert en de zwaluwen maken daar graag gebruik van. Daarnaast ook nestjes gemaakt door de zwaluwen zelf. De tijd vloog om en voor ik het wist was het weer tijd om huiswaarts te gaan. Bedankt lieve broer voor je gastvrijheid en fijne tijd.
Sorry dus om niet op al jullie blogs te reageren maar zal dit de komende tijd weer goedmaken.

Deze keer is het gelukt om de smaragdhagedis (Lacerta bilineata) en de geelgroene toornslang (Hierophis viridiflavus) te fotograferen.


 


 
 
Zodra de zon scheen zag je overal de muurhagedis (Podarcis muralis) tevoorschijn komen om zich op te warmen.
 


 
Een kameleonspin (Misumena vatia) had hier een bij te pakken.
 Op de lavendel een prachtige gele bij die op deze bloemen veelvuldig voorkwam


Totdat het weer donker werd heeft deze nachtvlinder op de deurpost gezeten.


In de Gorges de la Jonte weer volop vale gieren (Gyps fulvus) waar te nemen. 
 
 
En lieve Mollie mocht overal mee naartoe.
 
 
 
 
De bosbeekjuffers (Calopteryx virgo) zijn prachtig om te zien.
 


Dit exemplaar ziet er anders uit dan de normale bosbeekjuffer met vleugels van het vrouwtje maar het lijf gekleurd als een mannetje.Na een tijd van afwezigheid heeft een koppeltje boerenzwaluwen (Hirundo rustica) in de voormalige stal op een vervallen nestje weer een nieuw nestje gebouwd. Toen ik vertrok sliep het koppeltje daar 's nachts op. Ik ben benieuwd of ze nog eieren gelegd hebben.

 


Aan de weg van het huis was een koppeltje grauwe klauwieren (Lanius collurio) te zien. Elke keer bij het langsrijden zaten ze op de telefoondraad of in een boompje vlakbij.

 
In de Gorges de la Truyere de slangenarend (Circaetus gallicus).
 


12 opmerkingen:

 1. prachtige blog, de smaragdhagedis lijkt heel erg op de zandhagedis die ik ken uit onze duinen. Verder vind ik die bosbeekjuffers heel mooi om te zien. De vogels staan er ook weer top op. Ik heb weer met plezier je blog bekeken.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Roos,
  Wat een schitterend blog is dit, veel variatie in de foto's,
  De hagedissen vind ik echt geweldig, wat een prachtige kleuren.
  Verder geweldig dat de zwaluwen nestje maken en ook gebruik maken van de kunst nestjes.
  Kortom een super blog, ik heb genoten.
  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Your photos are always so clear and the colors so bright and so beautiful.
  I adore the photo of Mollie such a beautiful gud dug.
  Love that name, my daughters name is Molly also !

  cheers, parsnip and thehamish

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Roos,
  Wat een mooie juffers zaten daar. De beelden die je ervan laat zien vind ik de mooiste van dit blog. Daarnaast de verschillende hagedissen en de slang. Dat vind ik altijd al een uitdagend onderwerp. Gaaf dat je hagedissen met prooi hebt kunnen fotograferen. En dan nog gieren en een klauwier. Voor natuurliefhebbers een aantrekkelijke omgeving.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Roos.

  Wat leuk en gezellig zo naar je broer.
  Mooie foto's heb je kunnen maken van al het moois wat daar te zien is.
  Super Roos, zo even mee te kunnen kijken met al die mooie dieren daar.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk verhaal hoor. Lekker er even uit en leuke dingen gedaan en gezien. Het zijn weer mooie foto's. Groetjes Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een gevarieerd blog Roos, je moet een mmoie tijd gehad hebben daar in Frankrijk. De juffers zijn erg mooi, maar wat mij betreft wordt de show hier gestolen door de smaragdhagedis, prachtige platen van dit mooie reptiel.

  Groetjes,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 8. You obviously had a great time visiting your brother, Roos. I am sure it was quite wonderful to get away for a while, and you enjoyed lots of good wildlife too.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. What a marvellous stay you had in France, Roos!! Lizards and snakes, damselflies, fabulous birds, amazing scenery - and time with your brother too. It all sounds perfect!

  It's good to have you back, though!

  Best wishes - - - Richard

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hi Rose.
  Looks like you had a great time,love the Emerald Lizard shots,your post is full of wonderful photography.
  John.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goed de foto's nu op je blog te zien en ja de boeren zwaluwen zitten nu ook overdag op hun nest dus......

  Lieve groet, je broer

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Geweldig Roos, wat zal jij genoten hebben!
  Die hagedis is geweldig emt die mooie groen kleur. Ik heb ze even wat langer bewonderd :-). ook je andere foto's van de beekjuffers, de vogels en de rostsen zijn werkelijk geweldig om te zien. Hier kan je weer even op teren. Super dat we dit via je blog mee kunnen maken.
  Groetjes,
  Helma

  BeantwoordenVerwijderen