donderdag 24 oktober 2013

Paddestoelen in het Leudal

Handig zoeken zo via Google Earth om locaties en omgeving te ontdekken. Leudal is het geworden nog geen 30 kilometer van huis.
Een prachtig beekdal < zie link voor meer informatie. Ik parkeer de auto en loop zo het beekdal in en zie gelijk al links en recht de vele paddestoelen. Nog geen paar honderd meter verder ben ik al bij de plek waar je van bovenaf zicht hebt op de beek die in het uitgesleten dal wel zo'n 15 meter lager ligt.

Op een boomstam nog een rups van de Meriansborstel, een nachtvlinder van de familie Spinneruilen.

Wortels van de bomen steken grillig boven het zand uit. Om beneden bij de beek te komen moet je een steile zandhelling af. Dus ik blijf maar boven en denk dat op andere plekken de beek ook wel te benaderen is. Het is herfstvakantie dus ook kinderen met hun ouders zijn aanwezig, die dit natuurlijk geweldig vinden. Daar het aangenaam van temperatuur is kunnen ze zelfs nog in het water spelen.
Ik kwam voor de paddestoelen. Hierbij de gemaakte foto's.
Bundelzwam


Elfenbankje


Oranje druppelzwamSombere honingzwam
 
Op diverse plekken stonden Stinkzwammen en ik ontdekte ook een 'duivelsei' waar ze uit komen. Op een gegeven moment stonk het behoorlijk, en de onaangename geur kwam van een stinkzwam die nog druk bezocht werd door vliegen en zelfs een wesp. Smakelijk!


2 opmerkingen:

  1. Mooie foto's weer. De oranje zwammetjes is de 'oranje druppelzwam'. Het maakt mij ook weer nieuwsgierig wat de namen van al dat moois is. Die stinkzwam ziet er idd niet zo fris uit. Groet, Annet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel voor het opzoeken Annet.

    BeantwoordenVerwijderen