donderdag 17 oktober 2013

Paddestoelen in de IJzeren Man

Het waait, en soms valt er wat lichte regen. Het is niet koud met 15,5 graden. Door de bomen loop ik toch beschut al zoekend naar paddestoelen. Die moeten nu toch wel in veelvoud te zien zijn. Op sommige plekken waar ik paddestoelen zie staan is het erg donker dus moet ik af en toe de flits gebruiken.
Hierbij dan het resultaat van een paar uurtjes struinen. Van velen weet ik helaas de naam niet. Advies is altijd welkom. (Voor een groter beeld klik op de foto.)
Grote StinkzwamGrote gladde inktzwam
Langsteelfranjehoed-Psathyrella conopilus
 
Geschubde inktzwam


Gele trilzwam
Waaiertje - Schizophyllum commune

 
Mycena

4 opmerkingen:

 1. Mooie foto's en altijd een sport om te speuren naar de naam. Ik heb een poging gedaan en volgens mij is de grote groep zwarte/bruine de 'Langsteelfranjehoed-Psathyrella conopilus'. De foto onder de gele trilzwam is het 'Waaiertje - Schizophyllum commune'. De onderste twee foto's lijken mij Mycena's, maar welke??? Lastig hoor dat determineren. Het hangt er nogal vanaf in welk stadium de paddenstoel is en in welk stadium deze in een boek of op soortenbank staat. Succes met de andere foto's. Groet, Annet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Annet voor je speurwerk en het meedenken. Erg leuk!

   Verwijderen
 2. Dat waaiertje is leuk! Heb ik nog nooit gezien.
  Mooie foto's weer Roos, blijft een leuke hobby.
  groeten
  Roely

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Roely, Ja dat waaiertje had ik vorig jaar ook gefotografeerd alleen wist ik toen nog niet dat het, het waaiertje was. Zo zie je maar.

  BeantwoordenVerwijderen