zondag 27 oktober 2013

Puttertjes en een Roodborst tapuit Koningsteen Thorn

Afgelopen week in een verloren uurtje even naar het Koningsteen bij Thorn.
De zon schijnt en nog steeds warme temperaturen. Zo warm zelfs dat er tientallen Oranje Luzernevlinders, Dagpauwoog en Distelvlinders rondfladderen. Ook hier is een Grote witte reiger aanwezig. Een Torenvalkje staat hoog in de lucht te bidden op zoek naar prooi. En heel veel Puttertjes die zich tegoed doen aan de zaden van de uitgebloeide planten. In plassen op de onverharde weg nemen ze een bad. En dat diverse vogels nog niet vertrokken zijn naar betere oorden is te zien aan een Roodborsttapuit die op een uitstekend takje gezelschap krijgt van een Puttertje.
Putterjes in het aanpalende maaisveldEven lekker badderen

Roodborsttapuit en Puttertje

Een gedeelte van het gebied is momenteel niet toegankelijk omdat een Bever in de buurt de waterhuishouding heeft verstoord en daardoor de vogelkijkhut niet bereikbaar is. Een briefje aan het hek maakt hier melding van en de beheerders hopen binnenkort op een oplossing. Tja, een Bever laat zich niet stoppen als hij het er naar zijn zin heeft. Eerder van de week was ik ook nog even in de Luysen geweest maar daar was het erg stil, behalve de jaarlijks terugkerende ganzen. Ik zag nog wel twee bijzondere paddestoelen.
Paarse Schijnridderzwam

Witte Kluifzwam

1 opmerking:

  1. Voor mij hele bijzondere vogels die ik nog nooit in het echt heb gezien. De eerste foto is echt prachtig. Groet, Annet

    BeantwoordenVerwijderen