zondag 20 oktober 2019

And there was more ...


Blijkbaar een uitzonderlijk paddenstoelen jaar. Veel soorten en aantallen. Deze keer was ik naar het Weerterbos ten Noorden van Weert en in Kinrooi (Maaseik) in Tosch Langeren. 
Pin me niet op namen deze keer maar gewoon impressies van de soorten, formaat en kleuren die je zo al tegenkomt. Sommigen heb ik ook maar in een collage gezet anders wordt het misschien teveel van het goede. De mooiste van de paddenstoelen deze keer vind ik toch wel het waaiertje of heet het oorzwam? Uiteraard geldt hier ook weer, groter is mooier dus klik op de foto en je krijgt een uitvergroting te zien in een dia reeks. Bedankt weer voor jullie reacties op mijn vorige blogs. 
Tosch Langeren een natuurgebied in Kinrooi (Maaseik) waar ook boomkikkertjes te vinden zijn. Volgend seizoen maar eens poolshoogte gaan nemen.
17 opmerkingen:

 1. This is splendid work, Roos. The sheer diversity of fungi is remarkable and very appealing. I am sure that a good deal of effort went into capturing these various species, and it was extraordinarily pleasurable to be able to see them all via your photographs. Well done!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thank you David it was indeed with some effort but with a lot of pleasure.
   Regards,
   Roos

   Verwijderen
 2. Hoi Roos.

  Wat veel zwammen en paddenstoelen Roos.
  Super mooi.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Roos
  wat een soorten ik krijg een echt herfst gevoel.
  groetjes Herman.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Roos,
  Het lijkt erop dat we dit jaar geluk hebben met een flink aanbod aan zwammen en zwammetjes. Smullen voor iedere liefhebber. De naamgeving is steeds weer moeilijk, maar mooie plaatjes maken vind ik toch belangrijker. Ik heb met plezier deze beelden bekeken.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Roos,
  Wat een geweldige serie met al die verschillende paddenstoelen.
  De eerste collage is echt super mooi, ook foto 4, 8 en 17 vind ik helemaal top.
  Ik heb genoten van je foto's.
  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Such a wonderful variety of colours and shapes, Roos. Thank you for showing us your superb images. It seems that we are having a good year for fungi here too! I hope you are having a great week - - - Richard

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Roos,
  Ongelofelijk, wat heb je veel mooie soorten paddenstoelen gezien. Wat een mooie vormen en kleuren. Ik kan wel zien dat je je helemaal hebt uitgeleefd. Hele mooie composities.
  De paarse korstzwam, die je ook op je Header hebt staan is wel een favoriet. Maar allemaal prachtig! Ook het doorkijkje in het herfstbos en de paddenstoel met de bramen erop. pfft. Mooi!
  Groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo
  eine tolle Auswahl, jeder Pilz ein Kunstwerk ..
  Grüsse Frank

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Roos,

  Ik ben ook geen kenner, maar je hebt hier een flinke verzameling paddenstoelen bij elkaar gesprokkeld. Ik was vanmiddag in de Luijsen, weinig vogels, daarom heb ik me ook even bezig gehouden met paddenstoelen, maar het is een hell if a job. Het is toch een hele kunst om die achtergonden onscherp te krijgen, de meeste paddenstoelen staan steeds tussen allerlei plantenresten, je bent meer aan het tuinieren dan fotograferen.

  Groetjes,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Pura magia, arte de la naturaleza. Roos enhorabuena por estas magníficas fotos, un abrazo desde España.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wow,I'm amazed at the different types of Fungi,that you manege to see.
  Well done on your excellent collection of outstanding shots.
  John.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Roos,

  Tjonge jonge zeg, wat een soorten en wat een kleuren, ongelooflijk. Jij hebt echt veel moois gezien en ons laten meegenieten, erg fraai. Ik hoop voor jou dat het nog even zo mooi blijft, er is nu zoveel te fotograferen met al die herfstkleuren en verandering van het seizoen.
  Trouwens bedankt voor je vriendelijk bericht op mijn blog. Ik baal natuurlijk maar als het maar goed komt. Dan pik ik hoop ik volgend jaar herfst mee ;-). Ondertussen geniet ik van de andere blogs.

  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je hebt niet stilgezeten de laatste weken Roos. Prachtige foto's laat je ons zien. Het waaiertje (dat zie je hier) is toch weer wat anders dan het oorzwammetje.... Leuk dat je de onopvallende paardenhaartaailing ook ontdekt hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heel mooi Roos, een prachtige verzameling. Heel veel paddestoelen dit jaar, door de vele regen zeggen ze.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Roos,
  volgens mij er er dit jaar veel mere paddenstoelen en zwammen dan andere jaren. Kan zijn dat het door het natte einde van de zomer komt maar hoe dan ook, er zijn er inderdaad heel veel.
  Je laat ook een mooie impressie zien en die waaiertjes zijn werkelijk prachtig.
  Foto 18 vind ik ook echt fantastisch om te zien. De kleuren maar ook het aangezicht is echt super.
  Groetjes,
  Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hi Roos,
  Wonderful varied collection of images, most impressed with the varieties of Fungi and the numbers found, hope your weather is better than in Britain.
  Mind its the weather that is giving us all the Fungi .
  All the best,
  John

  BeantwoordenVerwijderen