woensdag 9 oktober 2019

Fungi in het Leudal


Het Leudal, het is en blijft prachtig, hier een link >>> naar het Leudal  zeker ook omdat de Leubeek door het gebied stroomt en door het uitslijten van de grond een verrassend landschap ontstaat. Het ijsvogeltje komt hier dan ook voor en ook de bever is hier te vinden. Aan diverse afgeknaagde bomen is dat goed te zien. 

Geschubde honingzwam Armillaria mellea


Ik ging deze keer dus voor paddenstoelen en ook hier heb ik wel wat gevonden maar uitbundig kan ik het nog niet noemen. 
Hier dan weer wat foto's van wat ik ben tegengekomen aan Fungi. Ik zet een benaming bij de foto's maar aangezien ik geen expert ben hoor ik graag de juiste benaming als ik het fout heb. 

De Leubeek Link Wikipedia


Echte tonderzwam Fomes fomentarius  


Doolhofzwam Daedalea quercinaGrote parasolzwam Macrolepiota procera


Spekzwoerdzwam Merulius tremellosus


Geel hoorntje Calocera corneaVliegenzwamAmanita muscaria


Mos en ...


13 opmerkingen:

 1. Hoi Roos.

  Mooie Paddenstoelen en Zwammen Roos.

  Mooie foto's.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Roos,
  Prachtige serie paddenstoelen en zwammen.
  Foto 1, 6 en 10 vind ik super.
  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hello Roos: Fungi are wonderful in all their various shapes, sizes and colours, and of course it is at this time of the year that we get to enjoy them, many for very brief periods. Thanks for sharing these images. Best wishes, David

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo
  sehr schöne Auswahl ich kenne auch nur ein paar Pilze mit Namen aber egal die Bilder sind Top
  Grüsse Frank

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Greetings, Roos! Your splendid images of the fungi have brightened my evening. It's a subject I could get very interested in but daren't as I already have too much to occupy my time! I do absolutely love your second image, showing the Leubeek. It looks like the sort of place I could spend hours relaxing by.

  With my best wishes. Take good care - - - Richard

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Roos,
  Het ene gebied biedt meer variatie dan het andere. Ik mag niet klagen over wat ik tot nu toe gezien heb. Namen vind ik lastig, ik maak mij er ook niet te druk over. Het gaat mij vooral om wat ik zie. Het is hoe dan ook speuren naar wat moois en zo ga je lekker in de natuur op.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke tijd he, de herfst met de paddenstoelen. Ik kan er ook zo van genieten. Dat gele hoorntje heb ik pas ook gezien, ik vind het net van die vlammetjes in de haard. Mooie serie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Roos,
  het is ook een leuke tijd de paddenstoelentijd al zijn ze in somme bossen wat later lijkt wel. Je hebt toch al aardig wat gevonden en ook mooi vast kunnen leggen. Misschien kan je zondag/maandag nog wat vinden en dan is het ook nog aardig weer daarvoor.
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie paddenstoelen heb je gezien roos. Die Doolhofzwam en die Spekzwoerdzwam doen hun naar wel echt eer aan, leuk.

  Je woont daar mooi!

  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtige fotos Roos van de paddestoelen. Ik kom weinig in bos, dus ik zal niet veel paddestoelen zien, in onze straat staan er nu 2 soorten witte. Laatst ook door Limburg gereden, veel mooie natuur daar. Fijn weekend. Groetjes Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Roos,
  Mooie soorten en prachtige soorten. De Echte Tonderzwam vind ik net zo stoer als de boom waar hij op groeit! Robuust.
  Groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Roos,
  Ik weet niet wanneer dit was, maar de opbrengst zal nu vast veel beter zijn, want vlgs mij schieten ze overal de grond uit. Ik ben zelf ook niet zo'n ster in determineren, maar volgens mij heb je de meeste namen wel goed. De doolhofzwam is natuurlijk overduidelijk! Mooie soort ook. Heb ik pas één keer gezien.
  Groet, Dick

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Roos,

  Mooie verzameling paddenstoelen, ik ben er geen expert in, maar ik geloof je op je woord. Dat gele hoorntje is wel heel pietepeuterig en die spekzwoerd hoop ik toch wat minder vet op m'n bord te krijgen, maar heel kenmerkend is ie. Mooi gebied overigens dat Leudal met z'n hoogteverschillen, fotografeer er weinig, maar ben er af en toe voor een zondagmiddag wandeling.

  Groetjes,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen