donderdag 3 december 2015

Hop paardje hop .... riding my horse


Twee dagen met zon na veel nattigheid doet een mens en dier goed.
Het is natuurlijk veel te warm voor de tijd van het jaar. Ik zag zelfs bijen vliegen. Deze keer was ik in de buurt van Kessenich waar langzaam een natuurgebied ontstaat na grootschalige grindafgravingen. Ook nu waren ze nog bezig met herinrichten en werd grond verplaatst met grote kiepwagens. Gelukkig dat vogels al in het kleinere gedeelte terecht kunnen waar ze klaar zijn met de werkzaamheden. Bij aankomst zie ik in de verte een zestal konikpaarden ((Eguus caballus) staan die er na lange tijd weer terug zijn. Ik stop langs het prikkeldraad en het duurt niet lang of ze komen op hun gemak naar me toe gelopen. Leuk is om te zien dat een spreeuw de rug van een van de paarden heeft uitgekozen als uitkijk en zich niet stoort aan de langzame gang van de paarden. Er zijn meer spreeuwen/Starlings (Sturnis vulgaris) in de buurt maar een vindt dit een uitstekend plekje. Het is goed te zien dat de vogels dit vaker doen want op de rug van het paard zie je de uitwerpselen van de vogels liggen.
Door op de foto's te klikken krijg je een mooier beeld. Hier een impressie:

Starlings like riding horse and use it for a lookout. Great fun. They do this apparently often by seeing the droppings on the back of the horse. Click on the photos for bigger view.


 

 

Ook heb ik nog piepers kunnen fotograferen maar daar over meer in een volgend blog.
Dank jullie wel voor jullie reacties op mijn vorige blog.
Thank you for your reactions on my previous blog.


18 opmerkingen:

 1. Wat knap Roos dat je dit hebt kunnen vastleggen. Schitterend.
  Gerard

  BeantwoordenVerwijderen
 2. I have never seen this. I am gobsmacked !
  The birds are so funny just standing or sitting on the horse. But so naughty to poo on their ride.
  Adore the photos of the Starling sitting all comfy in the horse's mane.
  What beautiful birds. I love the dots and the iridescent green tips. Here the Starlings are all black.
  This is such a wonderful post today.
  So charming.

  cheers, parsnip

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lovely and fun post, Roos!
  I never gzet to see starlings up close, you are lucky!
  Thanks for kind words, keep well and enjoy your weekend :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Roos.

  Leuk de spreeuw op de rug van het paard.
  Mooi vastgelegd op de foto's.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. The starling probably has a great ride and a good lunch too!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie serie Roos!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, wat is dit een superleuke serie, en prachtige foto's. Vooral de close ups van de spreeuw, en het oog van het paard, dat zijn mijn favorieten. Wat ontzettend leuk dat je dit zo hebt gezien en dan ook nog eens zo mooi kon fotograferen. Genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Roos, dit is een schitterende serie. Heel bijzonder zo ontspannen deze spreeuw op dat paard zit. Mooie opnamen en echt anders dan anders!! Fijn weekend en groetjes Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Roos,
  Dat was weer een van de verrassingen van de natuur. Het heeft je mooie beelden opgeleverd. Het gedrag van de spreeuw is vergelijkbaar met dat van de tekenpikkers die je in Afrika ziet op bijvoorbeeld de rug van neushoorns, buffels of giraffen. Is er voor de spreeuwen ook iets te halen op de rug van de paarden? Ik heb in een dierentuin ook wel eens gezien dat kauwtjes plukken haar van de rug van geiten weg pikten om te gebruiken als nestmateriaal. Het is een leuke serie geworden.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ha Roos, wat een geinige reportage :-). Die spreeuwen zitten inderdaad volledig op hun gemak op de paarden, een soort van campers zijn dat geworden. En wat zijn ze mooi van kleur hè, ik kan er met zoveel genoegen naar kijken.
  De braakballen van de ijsvogel vind ik ook interessant, hij slingert ze weg als ze eenmaal boven zijn gekomen. Mooie foto's van gemaakt!
  Wat hadden we de zon even nodig he, ik heb er gisteren van genoten. De wilde eenden waren prachtig in dat lage warme licht.
  groeten
  Roely

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een heel leuke serie heb je kunnen maken Roos van de spreeuwen en de paarden, mooi hoe dieren soms gebruik van elkaar maken.
  Nauurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Your images of the Starling riding the horse brought a large smile to my face, Roos. Thank you!

  Have a great week - - - - Richard

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Pracht gezicht zo op de rug van het paard, mooie serie Roos.
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooie en leuke foto's!

  Vogelvriendelijke groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Roos,
  ik had op google+ al wat voorbij zien komen maar nu ik de hele serie zie is dit echt smullen. Wat een leuke en mooie heldere foto's van deze spreeuw op het paardje.Schitterende kleuren en ook mooi scherp. Zoals je foto 17 heb gemaakt heb ik dat van een wit paardje :-)
  Groetjes,
  Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi Roos,

  Wat leuk zeg zo'n paardrijdende spreeuw. Misschien in het voorjaar nog eens teruggaan als ze haren uit de vacht trekken voor de nestbouw. Het doet me een beetje denken aan de ossenpikkers in Afrika. Het zijn allemaal prachtige foto's, maar als ik er eentje uit zou moeten lichten dan zou het foto nr. 4 zijn. Zo mooi hoe die spreeuw tussen de manen uit piept.

  Groetjes,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen