donderdag 30 mei 2019

Druk, druk, druk, ...


19 en 22 mei 
Eerst langs de huiszwaluwen en gelijk rondkijken bij de Rug een natuurgebied tevens waterwingebied. Met de huiszwaluwen gaat het uitstekend en hebben het nog steeds druk met repareren van hun nestjes. Terwijl ik stond te kijken bij de zwaluwen kwamen twee vrolijke mannen langsgereden in hun speeltje; een Bugatti met een een flinke waarde mocht die ooit weer op een veiling aangeboden worden. De temeraturen waren goed voor vlinders en dus voor automobiel rijders die hun bolletjes goed lieten beschijnen door de zon. Daarna door naar de Stevol/Molenplas voor de wilde bloemen, papavers, korenbloemen enz. Twee koninginnenpages waren druk met hun paringsdans. Mooi om te zien. Dan door naar Echt om langs de slechtvalken te gaan. Het gaat supergoed met de jongen die al volop rond de kerk vliegen. En uiteindelijk weer langs De Doort waar ik een Fals Witje in het gras kon fotograferen. 


Bruin blauwtje Aricia agestisHuiszwaluw Delichon urbicum


Klaproos Papaver


Koninginnepage Papilio machaon
Korenbloem Centaurea cynanusSlechtvalk  Falco PeregrinusVals Witje Siona lineata


Twee dagen later weer een zelfde rondje gedaan. Bij de huiszwaluwen aangekomen zie ik heel hoog in de lucht de zwaluwen rondvliegen en geen vogeltjes op de nesten. Boosdoener een prachtig exemplaar boomvalk. Vast op zoek naar een lekker hapje. Bij het dorpje Visserweert heb je zicht op de Maas met aan de overkant zicht op Maaseik. Daar was ik ook even naar toe gereden. De afstand is niet noemenswaardig. Daar trof ik de gele kwikstaart. Voor de herinrichting van dit gebied zaten hier vroeger veel gele kwikstaarten. Ik was dus blij dat ik er weer een koppeltje kon waarnemen. Ook de rode klaver Inkarnaat klaver stond daar weer te bloeien. Bij de rug zag ik plots een grauwe klauwier op het prikkeldraad zitten. Ver weg maar toch maar even op de plaat gezet. Dan ineens vier ooievaars boven je hoofd. Hoog maar toch redelijk zichtbaar. Een groepje scholeksters wat laag over het water van de Maas vloog. Ook een groenpootruiter daar gezien maar dat was te ver om een behoorlijke foto van te maken. Daarna weer langs de Slechtvalken die goed bezig waren met oefenen. Ik sluit af met de foto's van de weer wilde bloemen wat iedereen toch een vrolijk gevoel moet geven. 

Boomvalk Falco subbuteoGele kwikstaart Motacilia flava

Grauwe klauwierLanius collurio


Inkarnaatklaver Trifolium incarnatumOoievaar Ciconia ciconia
Roodborsttapuit Saxicola rubicola


Scholekster Haematopus ostraelgus


Slechtvalk Falco Peregrinus


Wilde bloemenweideKlaproos Papaver22 opmerkingen:

 1. zulke ommetjes zijn de mooiste dit is genieten ook van de wilde bloemenweide en als ik mij niet vergis van de oude buggati.de vogels staan er dan ook geweldig mooi op.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Bas, ja Bas elke stap buiten de deur brengt weer verrassingen. En ja dat klopt inderdaad een Bugatti zoals ik schreef in mijn begeleidende stukje.
   Groeten,
   Roos

   Verwijderen
 2. Leuk die foto's van de Koninginnepage Roos!

  Gr. Toos.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Toos,
   Ja grappig dat ze zo mooi bezig waren die koninginnenpages.
   Weer bedankt voor je reactie.
   Groeten,
   Roos

   Verwijderen
 3. Hallo Roos,
  Leuk hoor zo'n ommetje maken, je komt echt van alles tegen dan.
  Prachtige foto's laat je weer zien, de Slechtvalk en de Gele kwikstaart vind ik echt geweldig, prachtig scherp ook.
  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Irma, dankjewel voor je reactie.
   Groeten,
   Roos

   Verwijderen
 4. Hallo Roos,
  Je bent weer goed bezig geweest! Ik gebin maar met de vogels. Slechtvalken, boomvalk, gele kwil, grauwe klauwier, huiszwaluwen, heerlijke soorten en zo leuk op de foto gezet. De bloemenzee is een heerlijke verademing! Schitterend. Alles bloeit nu op z'n mooist. De vlinders heb je weer prachtig gefotografeerd in een mooie compositie. De twee koninginnenpages zijn natuurlijk geweldig om zo te zien. Tot slot wat is dat Fals witje een schoonheid!! Super Post!
  Groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vergeet ik nog wat te zeggen over die twee heren in de peperdure Bugatti!!!!
  Ze hadden het zichtbaar naar hun zin! Leuke plaat. Ik moest er om grinniken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank weer voor je uitgebreide reactie op mijn foto's in dit blog. En ja de heren genoten duidelijk van hun ritje.
   Groeten,
   Roos

   Verwijderen
 6. Hoi Roos.

  Super zoveel moois heb je gezien.
  Mooi de bloemen. vogels en vlinders.
  Mooie foto's heb je gemaakt Roos.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Patricia voor je reacctie op dit blog.
   Groeten,
   Roos

   Verwijderen
 7. Your new header is terrific, Roos. As usual, a wonderful post with many fine images, accompanied by an informative narrative. The nests of the House Martins are great to see and I am glad that the breeding colony is doing well. The Peregrines look like the lords of the air they are and I have to say that this is a species that has readily adapted to urban areas and does well in close proximity to human activity. I suspect that urban pigeons wish they would move away!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hello David, thank you for your reaction on this blog. Glad you did understand the translation of Google. Funny thing is that Pigeons close to the churchtower have noting to fear. They are to close for a proper dive from the Falcons. It is from much further away they get their pray. And yes they realy got used living in cities. Thanks to humans that put nestboxes on sutable places. Humans do also great things ;) ...

   Verwijderen
 8. Roos,wat een mooie foto`s heb je weer gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Jo en wat leuk dat je op mijn blog zelf reageert. Dit waardeer ik zeer.
   Groeten,
   Roos

   Verwijderen
 9. Reacties
  1. Dankjewel Kitty voor je reactie op mijn blog.
   Groeten,
   Roos

   Verwijderen
 10. Wauw, ook deze blog is weer prachtig, vooral die vliegende koninginnepages, wat een toppers. Ook de slechtvalken heb je prachtig, de bloemen, en de gele kwikstaart zijn mijn favorieten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Ghita, leuk weer je reactie te lezen.
   Bedankt.
   Groeten,
   Roos

   Verwijderen
 11. Very pleased that I didn't totally miss this post, Roos! More delightful images, and I'm extremely impressed with the Papilio machaon shots! That Bugatti is a machine of beauty too! My very best wishes - - - Richard

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Roos,
  Mooie serie. De paringsdans van de koninginnepages heb je goed vast kunnen leggen. Ik heb dat ooit een keer gezien, maar fotograferen is nog best moeilijk. De bloemenvelden zijn een genot om te zien. Hoe meer hoe liever. Hopelijk komen nu snel meer mensen tot inzicht dat dit echt noodzakelijk is voor alle leven op aarde. Je afsluiter is een juweeltje!
  Groet, Dick

  BeantwoordenVerwijderen