24 mei Tweede Pinksterdag.
In Maaseik kon je over de hoofden lopen vanwege de rommelmarkt die op de Markt en zijstraten plaatsvond. Mooi dacht ik dan kom ik die mensen niet in De Doort tegen. Het was warm en dus grote kans dat de boomkikkers zich goed zouden laten zien, want het zijn zonaanbidders. Ik zag op een gegeven moment zelfs twee boomkikkers op een tak. Hier wat foto's die ik heb kunnen maken van deze prachtige kikkers.
Deze foto heb ik nu als profielfoto zowel voor mijn blog al mijn Google+ account. |
Langs het pad zag ik dit mooie gele bloempje het Geel nagelkruid dat vroeger voor veel kwalen en remedies werd gebruikt. Klein maar prachtig om te zien.
Een grasmus had in de braamstruiken een nest, er werd namelijk druk voedsel aangeleverd en de kale takjes diende als uitkijkpost.
Dit blauwe kevertje heeft voelsprieten vol met stuifmeel. De naam van het kevertje moet ik helaas schuldig blijven.
Schijnboktor Met dank aan Geer vanneSmeed |
Libellen zoals de platbuik waren ook weer overal zichtbaar. Het leuke is dat als ze dan al opvliegen ze vaak weer terugkeren op dezelfde tak wat het fotograferen wel makkelijker maakt.
Op 21 mei had ik afgesproken met een blogvriendin om haar De Luysen te laten zien. Zij is gespecialiseerd in Bevers Castor Fiber. Daar er in De Luysen ook bevers aanwezig zijn heb ik haar o.a. de beverdam laten zien en de nodige knaagsporen die te vinden zijn.
Onderweg zijn we nog op zoek geweest naar een beverburcht in het Kempenbroek bij de A-beek, helaas hebben we die niet kunnen ontdekken. Op een hek omwikkeld met prikkeldraad zat dit roodborstje met voedsel in de snavel voor de jongen. Ik vond dit wel een leuk onderwerp zo'n hek met prikkeldraad wat midden in een natuurgebied staat met dit roodborstje erop.
Het roept de vraag op of hij/zij wel toegang heeft.
In de Luysen waren de boomvalken erg actief op zoek naar libellen.
Heet dit kevertje soldaatje? Zijn pootjes zijn in elk geval erg leuk om te zien met die segmentjes.
Ik kon het niet laten om weer wat foto's van libellen te maken die we tegenkwamen.
Bij een van de kleine plasjes zag mijn blogvriendin deze spin. Het blijkt de Grote oeverspin (Dolomedes) te zijn. Hier had hij een juffer als prooi.
Eerder hadden we deze Viervlek nog waargenomen. Deze libel behoort ook toe aan de familie korenbouten.
Als afsluiting zagen we nog deze zwaan die zijn veren prachtig ten toon spreidde.