zaterdag 10 april 2021

Storks and more ...

 

Vlakbij de grens België/Nederland staan diverse palen met voorbereidde nesten voor ooievaars. Jaren lang passeer ik deze als ik richting De Luysen rij. Tot mijn verbazing zie ik op een gegeven moment een koppeltje ooievaars op een zo'n nest zitten. Ook de dagen daarop als ik ga kijken of ze er nog steeds zijn wordt er druk gepaard en zijn er zelfs een paar takken op het nest gelegd. Dan krijgen we ineens een heftige winterdip met sneeuw, hagel en een koude Noorder wind. Tot nu heb ik de ooievaars niet meer terug gezien op het nest. Ik hoop dat als volgende week de temperaturen weer beter worden ze misschien nog terug komen want ik denk dat ze het voor nu even gezien houden. 

Ik had eerder al een plek ontdekt waar nog hazen te zien waren. Bij het terug keren naar die plek zag ik er nu veel meer en dichterbij. Met de kolder in je kop nemen ze veel meer risico en steken zelfs de weg over om achter andere hazen aan te rennen. Dat leverde wel leuk plaatjes op. 

De wulpen heb ik na de winterdip ook niet meer teruggezien. De foto's zijn dan ook van daarvoor. Ik hoop dat de bloesem niet al te veel te lijden heeft gehad van al deze kou want dat betekend minder vruchten en bessen aan bomen en struiken. Dat zou dan weer funest zijn voor de vogels die daar de komende herfst en winter van eten. 

Mijn ega en ik hebben dan onze uitnodiging voor een vaccin gekregen over een paar dagen kunnen we ons laten prikken met de eerste vaccinatie. 

Hierbij weer wat foto's. Veel kijkplezier

Ooievaar Ciconia ciconiaBoompieper Anthus trivialis 


Geelgors Emberiza citinella
Distelvink Carduelis carduelis
Salomonszegel Polygonatum  


Tjiftjaf Phylloscopus collybita Winterkoning Troglodytes troglodytesGele kwikstaart Motacillia flava 


Haas Lepus europaeus


Graspieper Anthus pratensisWulp Numerius arquata


Bedankt weer voor jullie bezoek en jullie reacties op mijn vorige blog. Verder de vraag over het blog van Mark Elderkin Black River blog. Wie deze nog meer volgt en of jullie daar ook geen toegang meer toe hebben. Al een tijd krijg ik het bericht dat ik toestemming moet hebben om daar op te kunnen kijken. Heel vreemd. 

20 opmerkingen:

 1. Prachtige foto's Roos en die ooievaars dat is toch wel schitterend om in het echt te zien. Een verrijking voor onze omgeving en hopelijk dat het geen toevalstreffer is. De hazen zijn idd druk aan het "rammelen"en ja, dan wordt vaak niet gelet op de omgeving.
  Voor een fotograaf natuurlijk hét moment om dat eens te volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hello Roos,
  How good to have the storks nesting, lets hope you get a nest with young. Spring is such a wonderful time, some superb images, the Hares are having a really good chase about, your Yellow Wagtail is a beauty.
  You stay safe,
  John

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beautiful header of the Hares Roos, the rest if them, especially the Storks, a great displayed.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Roos
  die Störche sind Toll
  aber meine Favoriten sind die Hasen, ich habe schon viele gesehen aber leider noch kein Glück gehabt sie zu fotografieren
  Grüsse Frank

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Roos, heerlijk voorjaaarsblog. Natuurlijk de hoofdrol voor de ooievaars. Niet te versmaden zijn ook de foto's van de zangertjes zoals de Geelgors en Distelvink. Gr. Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Roos
  geweldige serie is dit met al die soorten vogels,
  groetjes Herman,

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dear Roos. I hope your wonderful White Storks do return, as they seem to be a delightful couple, and it would be good to see their offspring. However, a day or two ago I saw a video clip of a stork with young on a nest, and one of the adults picked up one of the young and threw it out of the nest. It seems that, when food is in short supply, the runt of the litter is discarded to give the others a chance. Nature is quite harsh at times.

  Your other images of birds, flowers, and bees are beautiful, and I particularly love the series on the Hares.

  I'm extremely pleased to know that you will both be getting your vaccine soon, and hope that you do not get any side effects.

  Take good care and stay safe - - - Richard

  BeantwoordenVerwijderen
 8. These images really depict the joys of spring, Roos, and I feel a sense of well being and happiness just looking at them. I am glad to hear that you will be getting your shots. Miriam and I have had our first doses (Moderna) and had no side effects other than for a very mildly sore arm for a day or so.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Roos.

  Wat een mooie foto's van de bloemen en de vogels.
  De Hazen zijn super.
  De Ooievaars grandioos wat heb je ze er mooi op kunnen krijgen.
  Hopelijk komen ze terug ze zijn vaak wel nest vast.

  Prachtige foto's.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een heerlijke lenteserie, eerst die mooie verliefde ooievaars, en dan volop lente met vogels, bloesems, bijen... ik wordt er blij van. Ook Zoef de haas kwam nog langs. Genieten hoor van al dat moois.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hallo Roos,
  Prachtige blog vol schitterende foto's!
  Ik heb er van genoten.
  Groetjes,
  Maria
  p.s. als ik meer tijd heb ga ik nog terug kijken naar vorige blogs hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dag Roos,
  De hoogstandjes van de ooievaars zijn een hele prestatie van deze vogels, ze leveren fraaie beelden op. Leuk dat je ook weer geelgorzen en putters laat zien, ik zie ze veel te weinig naar mijn zin. Hazen zijn hoe dan ook dieren die ik graag zie. Als ze de kolder in de kop hebben kan het je schitterende beelden opleveren. En de rammelaars staan hun mannetje, wat een energie.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooie blog Roos met super die paringsfoto's van de Ooievaars, echt leuk! Dat je al een Gele kwikstaart hebt gefotografeerd, dat is leuk, ik heb er nog geen gezien in de buurt. Ook de vluchtfoto's van de Graspieper vind ik knap en de Tjiftjaf met gevulde snavel.
  Hazen zie ik hier nog veel gelukkig en het schieten is geloof ik voorbij, daar word ik altijd een beetje triest van.

  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Roos, een mooie serie fotos. De geelgors zien we niet in Zeeland. Prachtige fotos van de ooievaars. Een wulp heb ik gisteren nog gezien maar ik zie geen groepen meer. Ik heb van je blog genoten en ook van de vorige. Groetjes Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Roos,

  Ik weet niet hoe lang die nestpalen voor de ooievaars daar al staan, maar het is opmerkelijk als dat al langer is dat ze nu pas bewoond worden. Ik het beekdal waar ik tegenover woon staan al jarenlang enkele ooievaarspalen, maar er komt nooit wat op, waarschijnlijk teveel mensen met loslopende honden. Mooie gevarieerde voorjaarsserie, leuk die nestelende tjiftjaf en winterkoning en wat mij betreft de vluchtfoto's van de graspieper als de knapste platen.

  Groeten,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 16. ooievaars zijn altijd al leuk om te zien en zeker in deze tijd :-)
  Mooie opname kon je ervan maken maar dat geldt ook voor de boompieper.
  De serie van de hazen is ook super om te zien.
  Wat ik ook leuk vond is dat winterkoninkje met mos en die had ik ook laats in mijn blog staan :-)
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Piękne wiosenne zdjęcia! Gratuluję reportażu z bocianami. U nas w Polsce jest ich dużo, lubię je obserwować jak polują na polu lub podczas zalotów.
  Kuliki też piękne. Widziałam i słyszała je w terenie, ale nie udało mi sie zrobić takich dobrych zdjęć.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Heerlijke serie Roos ik ging er vandaag ook opuit om de ooievaars te fotograferen maar ze zaten zo diep in het nest en er was geen beweging te zien maar bij jou kan ik zien wat ik ook graag gezien had, prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een geweldig blog Roos.
  Mooi zo de parende ooievaars vast kunnen leggen.
  Ook de tjiftjaf met nestmateriaal vind ik geweldig.
  Kortom ik heb genoten, ik mag aanstaande woensdag mijn eerste coronainjectie halen, ik ben er blij mee.
  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Prachtig wat hier allemaal laat zien Roos.
  De ene nog mooier dan de ander en zoveel verschillende soorten, mooi hoor.
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen