Wie ben ik

Mijn naam is Roos.
Fotograferen is een passie en ik fotografeer het liefst in de natuur.
Ik fotografeerde tot en met eind 2013 met een Nikon D90 nu ben ik overgestapt op een Nikon D7100 en gebruik diverse optieken. Het meest gebruik ik de optiek van Nikon.
AF-S Nikor 70-200 mm 2.8 GII dan wel met of zonder extender. Eind mei heb ik de 70-200 omgeruild voor een vaste lens een Nikkor AF-S 300mm 4.0. Een extender is in bestelling
wat me dan op 400 mm zal brengen.
Inmiddels 2019 fotografeer ik met een Nikon D810 en de 300 mm lens is vervangen door de 300 mm lens met VR en extender 1.4.

21 opmerkingen:

 1. Hallo Roos,

  Dank voor de 'redding' vanmiddag, ik vrees dat als ik jou niet tegengekomen was dat ik erg ver had moeten lopen.
  Met veel bewondering heb ik je blog zitten bekijken, geweldige foto's!!! Iets minder bescheidenheid zou terecht zijn. Erg inspirerend en nog veel te leren voor mij.....
  Als het jou niet teveel stoort in jouw wandeling en speurtocht naar mooie dingen dan zou ik graag een keer met je meegaan.
  Groet,
  Karin Beijers, Ohé en Laak
  mijn mailadres is: info@vankarin.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Roos, leuk dat je mijn blog gevonden hebt en dat je reageert op mijn stukjes. De opzet van mijn blog is de mensen te informeren over de natuurgebieden in mijn omgeving; Weert, Nederweert, Budel en de grensstreek. Wat dan mogelijk leidt tot een bezoekje aldaar. Aangezien jij in de buurt woont, zul je er misschien ook interessante plekjes weten te vinden. Hoewel ik foto's bij mijn blogs plaats, ligt de nadruk vooral op de informatie over het betreffende gebied. Ik zie dat jij ook interessante stukjes hebt geschreven, met mooie foto's, wat voor mij een bron van inspiratie kan zijn voor een bezoekje aan dat gebied. Reden voor mij om mij als volger aan te melden, zodat ik goed op de hoogte blijf van je bezoekjes aan een natuurgebied in de omgeving.
  groet Gerard

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt Roos voor je reactie op mijn blog. Ik zie op jouw blog dat je een enorme natuurliefhebber bent. je vertoeft vaak in Nederlands Limburg. Ik ga daar ook regelmatig wandelen, omdat het er zo prachtig is en het is mijn geboortestreek. Dat blijft toch trekken. Ik ga je blog zeker vaker bezoeken, alleen al om ideeën op te doen voor nieuwe wandelingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt weer Roos voor je reactie op de vogelnamen. Het is niet mijn bedoeling geweest volledig te zijn en "gewone" namen heb ik ook weggelaten. De slechtvalk ken ik ook als "stoeëtkop" , maar vooral gewoon als vâlk of slechtevâlk. Ik fotografeer trouwens met een gewoon digitaal cameraatje; de Canon Powershot A75. Gemakkelijk om gewoon in de binnenzak mee te nemen, maar helaas minder geschikt voor close-ups of foto's veraf.
  Gerard

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben hier eens op je blog gekomen en zie dat je van de natuur houd zoals ik trouwens en zie hier ook dat je het natuurpark de Doort kent mijn hobby is ook uiteraard fotografie maar ik doe meestal macro
  mijn vraag is ik ken de Doort niet heb er veel van gehoord maar weet hoe ik er moet komen waar ik daar en parking kan vinden om zoo het natuurgebied binnen te gaan
  Groetjes
  Rudy
  Mijn email is rudyhoste@telenet.be

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Rudy, dank voor je reactie. Inmiddels een mail naar je toegestuurd en je website gevonden (denk ik toch?)

   Verwijderen
 6. Eerlijk gezegd weet ik niet precies of de oeverzwaluw weer op dezelfde plaats zit. Ik ben dit jaar niet naar ze op zoek geweest. Ze zitten op een plek waar je officieel niet mag komen. Ik wil wel eens gaan kijken waar ze precies zitten. Ik laat het je dan wel weten. Ik weet nog wel een plaats, maar weet niet of je er dichtbij genoeg kunt komen. Bij Schoorkuilen zijn ze trouwens naar een ander plekkie gegaan, omdat het zand is afgevoerd. Vorig jaar zaten ze ook bij de Smeetshof. Kijk mijn blog er eventueel eens op na om te kijken waar het precies is.:
  http://weertnatuur.blogspot.nl/search?q=oeverzwaluw

  groetjes Gerard

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bedankt voor je reactie op de Buuëtjeshei Roos.
  Op dit moment is het een hele drukte aan de Weerterweg bij de Smeetshof bij de grens richting Bocholt (o Weert) Ik denk dat er een 25tal paartjes oeverzwaluwen een nest heeft en het is een komen en gaan. Dit is een goede gelegenheid voor jou lijkt me. Als je de url kopieert en dan in de adresbalk plaatst met plakken, zie je waar het precies is.
  https://www.google.nl/maps/dir/51.1996218,5.6318969/51.1998303,5.6333632/@51.1982535,5.6228721,1172m/data=!3m1!1e3!4m4!4m3!1m0!1m0!3e2

  groetjes Gerard

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nogmaals bedankt voor de fijne voormiddag bij de Boomkikkers Roos.Heb er van genoten en Ron evenzeer.Mooie blog, volg hem met plezier! Groet Jos

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan Jos en ook ik vond het weer even leuk. Hoop dat je heel wat mooie plaatjes hebt kunnen schieten.

   Verwijderen
 9. Mooie blog Roos, steekt een berg werk in moet ik zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. peter nieuwenhuis9 december 2016 om 14:14

  Dag Roos,Ik wil graag roofvogels fotograferen in Mecklenburg vorpommern georganiseerd
  kan ik niet betalen heb je een tip voor een redelijk betaalbare oplossing zoals een gids.
  Met vriendelijke groet Peter

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Peter, toen ik een paar jaar geleden een lang weekend in die streek ben geweest hebben we zelf alles uitgezocht en voor een ochtend met de Ranger Fred Bollmann een regeling getroffen. Hotels zijn niet duur in die streek. Destijds is die afspraak gelopen via Han Bouwmeester omdat Fred Bollmann toen niet direct met mensen afspraken/reserveringen wilde maken. Maar misschien is dat nu weer anders. In elk geval hier de link van zijn website http://www.ranger-tours.de/ waar je gegarandeerd met foto's thuis komt van o.a. de zeearend. Veel succes.

   Verwijderen
 11. Hoi Roos,
  ik ben net terug van een lange vakantie en heb vandaag een bezoek gebracht aan de Lozerhei in België (tussen Lozen en Kaulille namelijk). Ik wil je attenderen op een een ouderpaar lepelaars dat daar zit en daar momenteel hun jongen aan het grootbrengen is. Een unieke gebeurtenis voor Belgisch Limburg of misschien wel heel België. Met mijn camera helaas niet geschikt om er foto's van te maken, maar ongetwijfeld dat jij daar met je camera mooie plaatjes kunt schieten.

  gr. Geer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Geer. Ik nu net je reactie en die heb ik nu geplaatst. Stond in de map om gemodereerd te worden.

   Verwijderen
 12. Hallo Roos,

  Ik zie dat we dezelfde hobby hebben.
  Leuk blog, mooie foto’s.
  Nog veel fotografeer- en natuurbelevingsgenot gewenst,

  Mars.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Mars, dank voor je reactie. Ook jij veel plezier met het fotograferen en het beleven van de natuur.
   Roos

   Verwijderen
 13. Hoi Roos,

  N.a.v. onze babbel in de kijkhut in Bree dd 28-07 bekijk ik op mijn gemak je blog. Ziet er prima uit met schitterende foto's!
  Ik word vaste bezoeker!!

  grtz
  Toine

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Toine, dank voor je reactie en interesse in mijn blog. Veel vogel- en fotografie plezier. Tot ziens.
   Roos

   Verwijderen