maandag 18 augustus 2014

De Luysen, Roerdomp en Zwaluwen

5 en 12 augustus

De Roerdomp heeft zich deze dagen veel laten zien. Net als de IJsvogeltjes die nog steeds om de beste plekjes voor het vissen gaan. De IJsvogeltjes die niet welkom zijn worden dan ook direct achterna gezeten tot ze uit het territorium zijn. Niet dat het veel helpt want ze blijven het proberen. Al dat najagen kost een hoop energie en dus wordt er weer snel een poging gedaan om een visje te verschalken. Voor de rest is het redelijk rustig.

Hier weer wat impressies.

 


Onderweg naar huis zag ik een grote groep Boerenzwaluwen die een rustpauze hielden en de nodige insecten aan het vangen waren boven de velden. Het is duidelijk te merken dat de vogels op doortocht zijn naar warmere oorden. Een prachtig gezicht om zoveel zwaluwen bij elkaar te zien.Een oeverzwaluw tussen de boerenzwaluwen
 4 opmerkingen:

 1. Wat een mooie kijkhut is dat toch, je maakt er de mooiste foto's Roos!
  Die opvettende boerenzwaluwen zijn prachtig! Ze moeten wel hè, want vanaf september gaan ze ervandoor. Alle jongen zullen nu wel zijn uitgevlogen, schitterende lijnen vol!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige foto's vanuit De Luysen, Roos. Ik ben er nog nooit geweest en daar moet binnenkort maar eens verandering in komen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Willy. Een bezoek is zeker de moeite waard en aan te raden. Wist je dat ook hier de Bever voorkomt?

   Verwijderen
  2. Nee Roos, dat wist ik niet. Een reden temeer om te gaan.

   Verwijderen