maandag 26 februari 2018

Slechtvalken in Echt


Ondanks dat er een koudegolf vanuit Siberië Europa teistert en dus ook onze regio hebben de slechtvalken daar geen last van. Die hebben de lente in hun koppie en zijn al volop aan het paren. Gelukkig duurt de kou nog maar een week en hoeven de toekomstige eitjes niet in een diepvries te liggen. Het was prachtig zonnig weer en uit de wind voelde de zon al warm aan.

Het vrouwtje vliegt naar het kruis.
The Peregrine falcons in Echt are already very active with mating. They have Spring in their heads despite the bitter cold we are having at the moment, straight from Russia. But luckely this will last only until the weekend when tempartures will start rising again.Daar komt het mannetje aangevlogen.


7 opmerkingen:

 1. Hoi Roos.

  Prachtig Roos hoe je de paring van de Slechtvalken vast hebt kunnen leggen.
  Super om te zien.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Roos,
  Daar ben je toch maar mooi getuige van geweest, en geweldig dat je het ook nog zo mooi hebt kunnen vastleggen! Echt gaaf!
  Groetjes, Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I haven't had a chance to check on our Peregrines yet, Roos, but I am sure that you are delighted that yours are active. I hope they have a successful breeding season.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Roos,
  Mooie serie foto's van de slechtvalken, tja geweldig dat je de paring er op heb kunnen zetten.
  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi hoor. En dan ook nog meteen maar een paring, nog wel boven op de kerktoren!
  Een Slechtvalk heb ik nog nooit gezien.
  Groet, Dick

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Niet iedereen ziet zo maar slechtvalken, maar jij wel.Door hun hoogstandje gaven ze je de kans om bijzondere platen te maken.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk dat de slechtvalken er weer zijn, en dat er waarschijnlijk ook kleintjes gaan komen. Je hebt ze mooi in beeld gekregen, prachtige blauwe lucht ook...
  In Leiden zit ook een koppeltje, maar die zitten vaak te ver en te hoog (nest kast zit aan een heel hoog gebouw), dat fotograferen niet lukt.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen