woensdag 13 maart 2024

Thank Gd for nature ....

 Nature keeps one sane in these horribele days.

Maar naast het onderstaande schrijven hier weer vele foto's van de natuur die ontluikt.

De meeste beelden spreken voor zich. 


Bosanemoon Anemone nemorosa

Kraanvogels Grus grus 


Blauwe reiger Ardea cinerea  


Grashommel Bombus ruderarius

Fuut Podiceps cristatus

Kolgans Anser albifrons 




Lepelaar Platalea leucorodia



Roerdomp Botaurus stellaris


Wintertaling Anas crecca

Grote zilverreiger Ardea alba

Tony Bennet and Amy Winehouse  Soul (from Duets II: The Great ... Performances)


Soms moet ik even afwijken van waar ik plezier aan beleef. Het kruipt soms onder mijn huid en nestelt zich in mijn brain en ontwikkeld zich tot een zwarte wolk want de leugens, onwaarheden, haat, uitsluiting tieren weer welig. Op Universiteiten, scholen, op straat, overheden, media en kranten weten ze er wel weg mee om hier aan te voldoen. Mensen zwijgen en kijken weer weg. Details daar ga ik niet op in. Wie echt wil weten wat oorzaak en gevolg is kan dat ruimschoots zelf onderzoeken. Helaas heeft het onderwijs gefaald in de jaren na WOII anders zouden deze instanties en media beter moeten weten dan halve waarheden ten gehore te brengen. Een conflict heeft altijd twee kanten, maar bij een zeker conflict is men overtuigd dat hier alleen een kant aanspreekbaar is en bij voorbaat schuldig wordt bevonden. Maar dit is niet nieuw. Onder andere omstandigheden zo'n tachtig jaar geleden was dat ook het geval en nu zijn de omstandigheden gewoon aangepast met andere bewoordingen maar die wel het zelfde zeggen. Na 80 jaar heeft Nederland dan eindelijk als laatste Europees land een Nationaal Holocaust Museum. Afgelopen zondag de inhuldiging van het Museum. Ik plaats een link naar het > Nationaal Holocaust Museum  en nog een link > Nog een link naar het Nationaal Holocaustmuseum van waaruit de Joden van o.a. Amsterdam maar ook vanuit de rest van Nederland verzameld werden om met tram en trein naar de concentratiekampen te worden getransporteerd om vermoord te worden.   

De opening van het museum werd zwaar overschaduwd door protesten en besmeurde hiermee de waardige ceremonie,  De overlevers van de Holocaust die hier aanwezig waren met hun families en alle andere aanwezigen moesten spitsroeden lopen en werden toegeschreeuwd met Jodenhaat en leuzen. Het was tenenkrommend. Het zal een eeuwige schande blijven. Er is veel verontwaardiging ontstaan over hoe de Burgermeester van Amsterdam de protesterende meute zo dicht op de locaties, die het hier betrof, toestemming heeft gegeven hun gif te mogen spuien. 

Zo dat moest ik even kwijt. 



Bosanemoon Anemone nemorosa


Eenbes Paris quandrifolia

Gehakkelde aurelia Polygonia c-album

Kolgans Anser albifrons


Pinksterbloem Caramine pratensis


bosanemoon Anemone nemorosa  




Geelgors Embeziza citrinella

Kiekendief  Circinae




Torenvalk  Falco tinnunculus

16 opmerkingen:

  1. Hallo Roos,
    auch hier bei uns in Deutschland blüht es überall, man kann den Frühling regelrecht schon riechen. Bei meinen Touren geniesse ich dieses erwachen der Natur immer gerne.
    Grüsse Frank

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Roos,
    Je laat de natuur in al zijn pracht zien, wat een geweldige foto's.
    Het andere stuk wat je schrijft sta ik helemaal achter, men heeft niets geleerd van de tweede wereld oorlog, ik ben bang dat we op een derde wereld oorlog afgaan.
    De mens ( Wereldleiders) moeten eens stoppen met het vergaren van zoveel macht, het lijkt wel op ze daarop kikken, ze begrijpen niet dat als ze zelf dood gaan dat ze niets mee kunnen nemen, dus stop die machtswellustelingen.
    Groetjes Irma

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Plus ça change, plus c’est la même chose, Roos. Unfortunately that is true. Stay strong, it’s all we can do, and yes, let’s never forget. We can both take solace in nature. At least that is one constant - but we are destroying that too. Many warm hugs - David

    BeantwoordenVerwijderen
  4. I feel your pain, Roos, and am in total sympathy. I do not understand why there is so much hatred and greed in the world, and so little tolerance of people with diverse interests and beliefs. Our leaders are taking us down the path to destruction. How long we will be able to turn to nature to heal the wounds is a matter of conjecture. In my teenage years people used to mock protesters carrying plackards saying "the end of the world is nigh" - maybe they were just a few decades ahead of the truth.

    Back to more positive thoughts - your photographs are an absolute delight, and that header image of the Spoonbill is utterly magnificent.

    With my very best wishes - 'keep your chin up', as they say in England - - - - Richard

    BeantwoordenVerwijderen
  5. I see that I was not logged into my google account with my message, Roos - sorry!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wowe, you have an absolutely stunning collection of nature, they are the birds and wild flowers. My favourite are the Spoonbill, flying. And the Bittern, beautiful, so different to film them, well done Roos.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ha Roos,
    Een blog vol prachtige foto's!! Een komen en gaan van zomer en wintergasten. Maar ook van haat, onvrede maar ook vrede. Hopeloze situaties in de wereld....
    Gelukkig brengt de natuur in gaan wat rust in je hoofd, ik begrijp je wel!
    Groetjes, Maria

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Roos.

    Helemaal met je eens die haat met de opening ik vond het echt verschrikkelijk om te zien en te horen.

    Dan is het toch fijn om af en toe wat vreugde en blijdschap te voelen in de natuur.

    Je hebt veel gezien.
    Prachtige bloemen.
    Mooi die kraanvogels ( ik heb er nog nooit een in het echt gezien )
    De Hommel met het stuifmeel is schitterend
    Mooi de Geelgors en de Roerdomp.

    Groettie van Patricia.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hooi Roos
    wat is dit mooi en wat zal jij genoten hebben die dag,
    groetjes Herman,

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dag Roos,
    Ieder conflict maakt van alles los, waarbij het een grote rol speelt aan wiens kant je staat. Wij kennen niet alle details, gelukkig maar. Bij ieder conflict zijn er vooral verliezers. Het gaat te ver om er hier op in te gaan.
    De natuur biedt nog genoeg om een ontspanning te kunnen zijn. Die kans moeten we maar met beide handen aangrijpen.
    Groet, Kees

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hoi Roos,

    Een heel gevarieerd blog met een aantal heel knappe platen. De kraanvogels lieten zich in onze regio dit jaar wel van de goede kant zien, ik kon zelfs een groep van wel 100 stuks die over ons huis vloog fotograferen. Mooi ook die baltsende fuutjes. Als die pinksterbloemen van dfit jaar zijn dan zijn ze er wel heel vroeg bij, oranjetipje volgt dan spoedig. Was vanmiddag in de Luijsen, roerdomp liet zich continu horen, maar liet zich niet zien. Jij hebt hem al weer heel aardig op de plaat. Die grote zilverreiger tegen de achtergrond van de takken vind ik een hele fraaie, de mooiste van dit blog. En zelfs ook nog een blauwe kiekendief, over soorten had je niet te klagen.

    Groetjes,
    Ad

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hola Roos, enhorabuena por estas fotos tan maravillosas y en especial la del cortejo nupcial del Podiceps cristatus, me ha encantado. Un fuerte abrazo desde el norte de España.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Lieve zus , al die oorlog en vernietiging is een rampzaligheid. Ik heb de mensheid allang opgegeven , maar dat weet je. Verder hou ik mij bezig met wat de laatste natuur ons voorschoteld . Net als jij mooie foto’s maken en waarnemingen doen. Liefs je broer Peter.
    Roerdomp en Kiekendief prachtig evenals de rest😘😘😘

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Mooi gefotografeerd allemaal Roos.
    Je ziet de lente al komen met al die mooie bloesems en bloemetjes.
    Groetjes Tinie

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hi Roos, Beautiful spring images. See that spring has come further by you, up here in the north the flowers are still in the start blocks.
    Greetings Lasse

    BeantwoordenVerwijderen