zondag 25 februari 2024

Not for long now .... Spring is comming.

 Het voorjaar zit in de lucht, wel een maand te vroeg dus maar hopen dat insecten en andere dieren zich op tijd kunnen aanpassen om de boot niet te missen. Het zijn kleine aanwijzingen dat het voorjaar er aan zit te komen. De sneeuwklokjes en krokussen staan al weer te bloeien en zelfs al narcissen. De wilgenkatjes lopen uit en de els als een van de eersten die bloeien zijn overal al waar te nemen. Vogels laten voorzichtig al van zich horen en op de dagen dat de temperatuur wat hoger is en de zon wat schijnt hoor je al volop hun gezang. Kraanvogels zijn ook weer onderweg en vel zijn de Pyreneeën overgevlogen. De eerste leeuwerikken heb ik al horen zingen tijdens hun baltsvlucht. Hazen rennen weer over de velden en in hun haast een vrouwtje te scoren zijn ze ineens niet zo schuw meer en laten zich van redelijk dichtbij fotograferen. Kneutjes in een grote groep van wel meer dan 100 stuks ook onderweg met een pauze bij een veld met zaaddragende planten om bij te tanken. Terwijl ze in de kruin van de boom zaten was het gezang niet van de lucht. Schitterend. Torenvalken op verschillende plekken in rust of na het vangen van een muis, kon ik mooi op de plaat zetten. Rietgorzen lieten zich ook zien. Ook het koppeltje ooievaars in Kempenbroek zijn weer retour en zullen binnenkort wel hun nest gaan opknappen voor een nieuw broedseizoen. De dagen lengen en we gaan de goede kant op. 

Nu nog vrede op aarde en ik ben een gelukkig mens. 

Torenvalk female Falco tinnunculus


Simon & Garfunkel; Bridge over troubled water.

Wilgenkatje Salix

Rietgors Emberiza schoeniclus


sneeuwklokje Galanthus nivalis


Haas Lepus europaeus

Slechtvalk Peregrines falcon
Grauwe gans Anser anser 


Krakeend Mareca strepera


De Maas bij Maaseik Mandarijneend (exoot) Aix galericulata 


Pimpelmees Cyanistes caeruleus

Kneu Linaria cannabina


Koperwiek Turdus Iliacus 

Ooievaar Ciconia ciconia


14 opmerkingen:

 1. Great photos. We look forward to spring and summer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beautiful series of the birds, the ones that makes are the Stork, the Common Kestrel and the Hare, I love them all Roos.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Absolutely wonderful photography, Roos, and a delightful reminder that spring is not far away. I particularly love the Kestrel (Falco tinnunculus) and Stork (Ciconia ciconia) sets of images.

  The Meuse looks dangerously full of water!

  Best wishes - stay safe - - - Richard

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Roos,
  die Zeichen stehen hier bei uns auch auf Frühling, aber es ist noch sehr früh dafür, die Falkenaufnahmen sind Atemberaubend, jeder der hier schaut wird bestimmt neidisch auf diese Bilder sein... ;-))
  Grüsse Frank

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hi Roos, Spring is coming and your photos shows that very clearly. The cranes have come to lake Hornborgasjön here in Sweden so we notice it all here too. The days have become longer too and you hear the birds prepare for nesting.
  Regards Lasse (sellberg nature photo)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Roos,
  Wat een geweldige serie foto's, ik geniet er altijd zo van.
  Hier hangt de lente ook in de lucht, ik hoorde vorige week de groene specht al roepen, de winterkoning, de roodborst de koolmees en de zanglijst al zingen.
  Daar word ik zo blij van, het voorjaar is mijn favoriete seizoen.
  De serie van de torenvalk is mijn favoriet deze keer.
  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lieve zus , erg mooi alle foto’s , wat lijken die Kneuen veel op Barmsijsjes fijn dat je er op uit kon om de pre-lente te beleven, liefs je broer.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Roos.

  Schitterende serie foto's heb je gemaakt.

  Mooi die Torenvalk met prooi.
  Die Haas is druk al eieren aan het verzamelen voor de Pasen.
  Die Mandarijn eenden zijn ook erg mooi.

  Super.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Roos als ik deze serie ziet dan word ik daar heel vrolijk van mlaat de lente maar komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Roos,
  Wat heb je veel gezien en alles buitengewoon prachtig gefotografeerd. Echt heerlijk om allemaal door te bladeren en uitgebreid te bekijken. De serie van de torenvalk was al super, maar het gaat maar door, prachtige katjes en hazen de compositie van de krakeendjes, de slechtvalk, poeh, zo'n fijne soort toch! Krokusje en beeldschoon pimpelmeesje. De landschappen niet te vergeten: mooi! De hazen zijn geweldig. Ik ga ook weer een beetje in de lente geloven nu ik je blog heb gezien.
  Lieve groetjes, Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hooi Roos
  wat is dit gaaf als je dit voor je lens krijgt erg mooi,
  groetjes Herman,

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dag Roos,
  Een prachtige serie van de torenvalk met muis. Dit hoort bij de topmomenten in de natuur. De lente is in aantocht, de tekenen zie je inderdaad overal. Het worden weer drukke tijden, ook voor ons. Je hebt een mooie impressie gemaakt, goed passend bij het zonnige weer dat ik zie nu ik naar buiten kijk.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Roos,

  Gelukkig begint zich eindelijk het voorjaar weer aan te dienen en jij geeft daar hier een mooie impressie van. Een torenvalk vrouwtje met prooi, ja daar wil je wel even voor stoppen. Wat is het trouwens een opvallend licht gekleurd exemplaar. Ik zie dat de slechtvalk in Echt ook weer paraat is. Wat zijn die mandarijneenden toch prachtig gekleurd, ze doen eigenlijk niet onder voor de ijsvogel. Wat een zwerm kneuen in die boom zeg. De ooievaars in Kempen Broek heb ik weken geleden al met nestmateriaal zien sjouwen. Helemaal met je eens wat betreft de vrede op aarde.

  Groetjes,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hai Roos,

  Mooi om de overgang van de seizoenen in zo'n post te zien. Natuurlijk ook een hele fraaie serie van de torenvalk. De kopfoto is wat mij betreft de mooiste uit de serie. Heel fraai zo in het dorpse landschap. Gaaf ook de kneutjes in de vlucht. De lente komt er aan.

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen