vrijdag 4 juli 2014

De Doort, boomkikkers en een feestmaal voor vogels

1 juli

Vroeg in het voorjaar heb ik al een aantal boomkikkers gezien.
De keren daarna was het maar triest gesteld. Geen boomkikkers.
Ik schreef al eerder dat het leek of iemand zijn emmertje had gevuld. Fotografen die ik tegenkwam hadden ook niet veel succes.
Maar nu is het dan toch gelukt, op een plek die wat verder weg ligt en niet echt op de route heb ik een stuk of vijf kikkers waargenomen die van het zonnetje zaten te genieten op de braamstruiken. De braamstruiken staan rond kleine weides nu met grassen en bloemen gevuld.
Onderweg staan diverse kersenbomen,nu vol met kersen, daar weet de zwartkop wel weg mee, zowel het mannetje als het vrouwtje. Ook een koolmees had een vrucht te pakken en hield deze goed vast tussen de pootjes.
In het gras een vrouwtje, grote groene sabelsprinkhaan en voordat ze helemaal in het groen verdween nog een foto kunnen maken.

Groene boomkikker


Een gevulde bloemenweide
 
Koolmees met vrucht uit het vuistje

Zwartkop man etend van kersenVrouwtje zwartkop

 
 
Grote groene sabelsprinkhaan
 


7 opmerkingen:

 1. Weet je wat Zwartkoppen ook graag lusten? Vlierbessen. Dus daar vind je ze straks. Ik vind ze altijd zo schuw, maar als ze eenmaal in zo'n struik zitten zijn ze wel te fotograferen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Roely, En die zijn makkelijker voor ze te eten. Ga er zeker op letten.

   Verwijderen
 2. Gelukkig, dat je de Boomkikkertjes hebt kunnen vinden, prachtig gefotografeerd Roos, ook de rest van je blog ziet er mooi uit!
  groetjes, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het verbaast me dat je zo weinig boomkikkers hebt gezien in De Doort. Sinds eind april ben ik er 8 keer geweest en elke keer zag ik ze. Op vier, vijf verschillende plekken. Vooral aan de westkant van de weg lieten ze zich gemakkelijk vinden. Vandaag is het ook wel weer zo'n geschikte dag denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. https://www.youtube.com/watch?v=upYOGym35o0


  Via bovenstaande link (ik weet niet of het werkt op je blog) kun je een grappig boomkikkertje zien lopen door het gebladerte.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk filmpje :-) Verder zal ik wel met mijn neus gekeken hebben en zie ik de volgende keer weer genoeg.

   Verwijderen