zondag 20 juli 2014

Stevolplas, blauwtjes, visdiefjes en ...

17 juli
Vroeg op pad want de weersvoorspellingen zijn erg warm weer.
Ik kan niet goed tegen de hoge temperaturen, plus dat je dan ook minder waarnemingen kunt doen omdat ook de vogels zich rustiger houden.
Bij aankomst veel vlinders die op de bedauwde bloemen en planten zich aan het opwarmen zijn. Diverse blauwtjes en zandoogjes, laten zich mooi vastleggen.
  
Daarna richting het eilandje waar op het pad een "meeting" plaatsvond tussen zwanen, eenden en een reiger. Grappig gezicht deze bij elkaar te zien zitten.
Op het water veel eenden, met een groep brandganzen en verderop nog een groep Canadese ganzen, met waterhoenen en kuifeenden.

Op en rond het eilandje veel meeuwen en de visdiefjes met jongen die constant honger hebben.

Een groep aalscholvers wachtend op nog meer aalscholvers om later gezamenlijk op vis te gaan jagen.
De jongen van de visdiefjes zijn al flink gegroeid en doordat de ouders actief naar vis zoeken kon ik de overvliegende ouders mooi fotograferen.

Ook weer gekeken of ik een slechtvalk kon ontdekken. Helaas ook deze keer geen valk te bekennen.
Scholeksters waren ook weer te bewonderen. Drie stuks in totaal die net als vorige keer elkaar het leven zuur maken om een indringer uit het territorium te jagen. 


2 opmerkingen:

  1. Schitterend Roos en wat heb je veel gezien. Prachtige foto's. Vooral die van de visdiefjes in vlucht vind ik erg mooi.
    Gerard

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zagen de visdieven jou misschien als een lekkere grote vis ;-) ? Prachtige foto's heb je weer gemaakt! Goed gelukte scholekster, en erg leuke ouder en kind foto's. En dat blauw van het icarusblauwtje....

    BeantwoordenVerwijderen