zondag 22 januari 2023

Frankrijk juni 2022 Deel 2

 

Na ons verblijf in Honfleur gingen we op weg naar ons tweede verblijf.  Link > Au bord de la Rive in Pontrieux Daar verbleven wij 6 dagen, van 9 t/m 14 juni met onze vrienden om elke dag bezienswaardigheden van de omgeving te gaan verkennen. Natuur, vogels, architectuur, tentoonstellingen. Uiteraard hebben we uitgebreid genoten van ons natje en droogje wat geen straf is in Bretagne.  Op allerlei gebied kregen we tips van onze gastheer wat bijzonder was om te gaan zien. Sowieso stond de boottrip naar de eilanden waar de Jan van Genten en andere zeevogels broeden gepland. Zie mijn eerdere post daarover via deze link > Boottrip naar de Jan van Genten De B&B is gelegen aan de rivier waar je vanuit het kamerraam op kan kijken. Het geluid van stromend water is altijd goed voor een rustgevend gevoel. Op het terras was het heerlijk toeven en de tuin stond vol met prachtige bloemen. Een aanrader.



Als welkom kregen we een kop met heerlijke Cider. 


De ontbijttafel met een lekker gekookt eitje enz. of een vers gebakken lekkernij.


De volgende ochtend hebben we nog een wandeling gemaakt langs de kust op weg naar de boot om de Jan van Genten te gaan bekijken. Een prachtige natuur met geweldige rotsblokken met daartussen zelfs huizen gebouwd. 
Onderstaand een van de vele kneutjes die daar zaten.











Heggemus Prunella modularis

Van al dat reizen krijg je wel trek. Een aanrader van onze gastheer was deze locatie Le Tachen. 



O.a de gesmolten camembert uit de oven met truffel was overheerlijk.




De volgende dag brachten we een bezoek aan een ruïne. Deze ruïne is een overblijfsel van een gebouw wat was gebouwd vanwege een bron die daar naar boven kwam en helende kwaliteiten zou hebben.   








De Kapel die we ook bezochten was heel bijzonder. Lees even de link die ik heb bijgevoegd. Chapelle de Kermaria-an-Iskuit Een in de 13e eeuw gestichte kapel door de Kruisvaarders.  Link > De Kapel









In het portaal waren houten beelden aangebracht zowel links als rechts. De kleuren waren wonderwel nog goed bewaard gebleven. 

De bijzondere fresco's waar de wijdverbreide angst voor de dood tijdens de middeleeuwen wordt uitgebeeld. 




Een andere locatie was een kasteel genaamd > link La Roche-jagu  met een bijzondere tentoonstelling van insecten en insecten gemaakt van muziekinstrumenten. Het park er omheen met uitzicht op de getijde rivier was schitterend. Een heerlijk glas cider met een verse koek op het terras was op deze warme dag meer dan welkom. 










De prachtigste kevers hadden ze daar tentoon gesteld (helaas wel dood). Deze is bijvoorbeeld de olifantskever Megasoma elephas

Bij de ruïne van  Abbaye de Beauport bij Paimpol die we onderweg bezochten kreeg je een indruk van hoe het geweest moest zijn. 









Aan de diverse kerken die we gezien hebben zie je dan de meest wonderlijke figuren verwerkt als spuwer voor regenwater. Laat de wokies dat maar niet zien want ze zouden er weer wat van vinden. In de middeleeuwen waren ze minder preuts dan nu.







En natuurlijk moesten we ook weer eten. Want zonder brandstof al die bezienswaardigheden bekijken gaat niet. Hier weer een voorbeeld wat dat eten inhield.



Deze post wordt wel erg lang dus laat ik het er nu bij en bewaar nog wat foto's voor nog een post. Dank voor jullie reacties op Deel een van Frankrijk. 




28 opmerkingen:

  1. Hoi Roos,
    Wat een prachtig verslag en foto's van je reis naar Frankrijk.
    Het eten ziet er ook echt verrukkelijk uit vind ik.
    Heel mooi die figuren die spugen voor het regenwater.
    Groetjes Irma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Roos.

    Ik heb genoten van je vervolg reis.

    Ik vind de stenen met dierfiguren prachtig.
    De Kapel van de kruisvaarders zo mooi buiten en binnen.
    Het kasteel is prachtig
    De waterspuwers vind ik echt super.

    Ik kan mij voorstellen dat je een geweldige reis hebt gehad.
    Fijn dat wij ook een beetje mee kunnen genieten.

    Ook mooi de informatie die je er bij gaf.

    En geweldige foto's heb je gemaakt.

    Groettie van Patricia

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bardzo Ci dziękuję za ten piękny reportaż! Dużo pięknych zdjęć i ciekawostek. A kulinarne fotki niesamowite. Nabrałam apetytu. No i uczta historyczna! Tyle pięknych detali architektonicznych!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. It looks like a wonderfully interesting part of the world to visit, Roos, and it appears that you wasted no opportunity to enjoy all that it had to offer. After all the surgery you have had it must have been delightful to travel and explore. Hugs - David

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Maravilloso reportaje de la Bretaña, me han encantado todas las fotos y gracias por compartir toda la información. Enhorabuena Roos, un fuerte abrazo desde el norte de España.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hello, Roos. I have very much enjoyed this fabulous blog post from you, with your wonderful images of architecture and mouth-watering food. We have only just finished our evening meal, but you are making me feel hungry! I have visted Pontrieux, but it was only a quick visit for a gastronomic lunch - and very good it was too! I was with a group and we did not have time to explore the surrounding area.

    Things are steadily getting better here and Lindsay is much more mobile.

    My very best wishes - stay safe - - - Richard

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thank you Richard and so nice to have been in a same place as you once were. Glad Lindsay is doing much better.
      Regards,
      Roos

      Verwijderen
  7. Sorry, I did not see that I was commenting 'anonymously', but I can't delete it and start again!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een prachtig land is het daar toch , en wat heb je mooie dingen gezien , en lekker gegeten , Bedankt dat je ons hebt mee laten genieten Roos , ik waande me ook even op vakantie :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Marian, Graag gedaan en bedankt voor je reactie.
      Roos

      Verwijderen
  9. Reacties
    1. Dankjewel An. Leuk jouw reactie te zien op deze post in mijn blog.
      Groeten,
      Roos

      Verwijderen
  10. Hallo Roos
    eine tolle Architektur und lecker Essen.. man bekommt gleich Reiselust und grossen Hunger...
    Grüsse Frank

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hoi Roos,

    Zo, ik krijg zowaar honger van het zien van al deze lekkernijen, op dat gebied zijn jullie daar in Frankrijk zeker niets tekort gekomen. Maar ook fotografisch en landschappelijk gezien is het daar erg fraai. Wij waren ook enkele keren aan de kust van Bretagne, maar we hebben daar toen heel andere dingen gezien. Gezellige onderkomens hadden jullie daar en prachtig vind ik die mechanische vogels. Zowaar ook nog enkele echte vogels, waarvan die jij een grasmus noemt volgens mij een heggenmus is, maar dat doet niets af aan de prachtige foto's van dit blog.

    Groetjes,
    Ad

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor je reactie Ad en inderdaad is het een heggemus en geen grasmus. Slip of the finger zullen we maar zeggen.

      Verwijderen
  12. Top Roos! Wat een mooie herinnering heb je ervan gemaakt, goeie kijk op de dingen om je heen!

    BeantwoordenVerwijderen