zondag 29 maart 2020

Spring just continuous as usual ...


Op sommige blogs schijnt mijn reactie niet zichtbaar te worden. Klopt dat? Hebben jullie daar ook last van.

On some of your blogs my reaction is not visible. Most of the blogs who needs aproval there comes the message that it needs aproval. Also that dous not appear. A little problem with blogger?

Met alle restricties die Covid-19 met zich meebrengt kan ik wel in de nabijheid van onze woonplaats de natuur opzoeken. De grenzen zijn dicht dus naar de slechtvalken gaat nu niet. Ook naar De Doort gaat nu niet. Boomkikkers zitten gelukkig ook in gebieden niet ver van mijn huis dus die kan ik nog wel zien. Jammer vind ik het van de oranjetipjes die altijd vast prik zijn in De Doort naast de voorjaarsbloeiers die je uniek daar vindt. Zoals de eenbes en andere soorten. Om nu andere gebieden dichter bij huis te bezoeken zie je daar weer heel andere dingen als je maar goed kijkt. Vorige week ben ik dus in de buurt van Hepperneert geweest en Aldeneik. De bloesem bloeit weer volop met daarop weer de nodige insecten. Konijnen met helaas ook zieke dieren er tussen waar de ogen dicht van zaten. Ik denk aan het virus Myxomatose. Een paar dode exemplaren zag ik ook in het veld liggen. Scholeksters waren ook te zien driftig zoekend naar wormen. Een haas in de boomgaard die snel het hazenpad koos toen hij mij zag staan. Een tjiftaf liet zijn lied weer duidelijk horen en bleef ook nog even poseren. Ook witte kwikstaarten zijn weer te zien. Ik heb op twee verschillende dagen weer veel foto's gemaakt dus verdeel ik dat in twee blogs om geen overload aan foto's te laten zien. 

Hier deel 1

Sleedoorn Prunus spinosaHaas Lepus europaeusKonijn Oryctolagus curniculus


Koolmees Parus major


Scholekster Haematopus ostralegus
Tjiftjaf Phylloscopus collybita
Winterkoninkje Troglodytes troglodytes


Witte kwikstaart Motacilla alba29 opmerkingen:

 1. Beautiful images Roos, especially the Ostercatchers, they are magnificent.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aah, Roos - such beautiful images of spring flowers and wildlife! Sadly, I cannot see Blackthorn from the windows of our house, but we do have other flowering trees to enjoy. I particularly love the Hare, Oystercatcher, and White Wagtail photos - so much life in them.

  Take great care, and stay safe in these difficult times - - - Richard

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thank you Richard, glad I could show you the Blackthorn. Enjoy what is in sight in your garden. Take care and stay healthy.
   Regards, Roos

   Verwijderen
 3. Hoi Roos,
  Wat een prachtige serie foto's.
  Ik ben weg van de bloesem foto's, echt geweldig mooi zijn die.
  Pas goed op jezelf en blijf gezond.
  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Roos, leuke fotos. Je hebt best wel veel gezien. Jammer van de slechtvalken, hopelijk is alles snel voorbij. Ik mis ook erg veel maar gelukkig kunnen we nog iets. Pas goed op jezelf. Groetjes Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ook dichtbij huis kun je wel wat moois tegenkomen, en dat zie ik ook bij jou. Prachtige uitbundig bloeiende sleedoorn, vooral de foto met de koolmees erin is prachtig. Ook leuk die andere vogeltjes, die kun je inderdaad ook in de directe omgeving vinden.
  Voorlopig zal het niet anders zijn en proberen we er het beste van te maken.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Toch nog een flinke serie, Roos. Over opbrengst niks te klagen!
  Mooi de serie van de sleedoorns. Vind ik altijd moeilijk om goed te doen. Ook de serie van de scholeksters kan mij wel bekoren, evenals de witte kwik. Ondanks het wat harde licht. Het konijn voor zijn hol is erg leuk.
  Voorlopig, in ieder geval tot dinsdag, mogen we nog naar buiten. Profiteer er maar van. Succes en hou je haaks!
  Groet, Dick.
  PS: ik zou reacties bij mij wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Roos.

  Super mooie foto's.
  Mooi de Bloesem, Hazen en de Vogels.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Roos,
  Prachtige bloesem, prachtig gefotografeerd! Mooi dat pad langs al die bloeiende struiken. Haas,es het konijn en de vogels allemaal prachtig. De een nog mooie dan de ander, maar het winterkoninkje is wel een voltreffer hoor! ZO prachtig tegen die tak en kleuren ton sur ton ! Hopelijk zie je toch nog Oranjetipjes. Bij ons komen die meestal pas rond 30 april!
  Groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Roos,
  Het is vreemd als je ineens tegen beperkingen aanloopt en dat je niet meer kun gaan en staan waar je wilt. Iedereen wordt gedwongen creatief te zijn en oplossingen te zoeken. Jij mag blij zijn dat je rond je woonplaats toch nog van alles kunt vinden dat het bekijken en fotograferen waard is. Bloesems bieden legio kansen (net als bollenvelden) maar je moet er wel wat van kunnen maken.Je laat er prachtige platen van zien.
  Maar ook het konijn voor zijn hol en de kwikstaart vind ik mooi. In ieder geval ademt dit bericht volop lente.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Roos,

  Wat voor jou geldt t.a.v. het bezoeken van natuurgebieden in Nederland geldt dat voor mij voor die in België. Ik kan nu helaas niet meer naar de Luijsen, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik daar de laatste maanden ook niet veel gezien heb. Mooie soorten in dit voorjaarsblog, het hoeven ook niet altijd heel speciale soorten te zijn. Jouw reacties op mijn blog komen overigens goed door.

  Groetjes,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je reactie Ad en dat je even meldt dat mijn reacties doorkomen op je blog. Verder klopt het dat een ieder nu moet uitvogelen waar leuke dingen tegen te komen. Ik was vandaag wel in de buurt van de Luysen want in een vogelhut zitten gaat niet daar deze op slot zijn. In het veld genoeg gezien en gehoord.

   Verwijderen
 11. Hoi Roos, mooi je header van de haas. Groetjes Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hallo Roos
  toller Frühlingsanfang, schöne Bilder ...der Hase hat es sehr eilig...;-))
  bleib Gesund
  Grüsse Frank

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Roos
  ik heb genoten van je blog ik krijg gelijk het lente gevoel.
  groetjes Herman.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hi Roos,
  A beautiful Spring time post
  , it would be so good if we could all get out i9nto the country and enjoy it, having said that I have started seeing a pair of Peregrines flying over our land, will be out with the camera tomorrow.
  You and you family stay safe,
  All my best wishes
  John

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Good luck finding them John. That would be great.
   Stay save as well and all the best.
   Roos

   Verwijderen
 15. Het is inderdaad nu meer op ziek bij huis en in de omgeving maar ook daar zie je van alles. Jammer dat je niet naar de slechtvalken kunt maar wie weet komt er nog een opening.
  Wat je hier laat zien is ook echt heel erg mooi. De bloesem is werkelijk heel sfeervol maar de scholeksters zijn ook prachtig om te zien. Haas, konijn en diverse leuke vogeltjes zijn meer dan de moeite waard :-)
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen