dinsdag 17 maart 2020

Spring is here and Corona


Lucky me I do not like shopping or crouds. I like nature and therefore hope to avoid this madness that is going around. 

Gelukkig hou ik niet van winkelen en mijd ik grote mensenmassa's. Ik hou van de natuur en hoop zo de gekte te ontlopen die nu rondgaat. Boodschappen doen alleen op rustige tijden en zo snel mogelijk de winkel weer uit. Respect voor de mensen die in die winkels werken en uiteraard de doktoren en verplegend personeel die zich voor de getroffenen van dit virus inzetten.  Voor jullie deze bosanemonen.

Bosanemoon Anemone nemorosa


Zo ben ik gisteren met de auto naar een gebied gereden waar geen mens te zien was. Het geluk heb je dan dat dieren zich niet opgejaagd voelen door mensen die hun honden los laten lopen als ze die hebben. Ik was in een gebied waar je met de auto door kunt rijden en mazzel bij het kijken naar links zie ik daar twee grote wilde zwijnen en zeven kleine gestreepte jonkies wroeten in de aarde. Raam naar beneden en klikken maar. Gelukkig is hun zicht niet zo scherp en stond de wind gunstig dus ze hadden me in het geheel niet in de gaten. Totdat helaas er toch een wandelaar starend op zijn mobiel kwam aangelopen die ik vanuit de auto al gebarend verzocht om te lopen. Helaas begreep de man het niet en dus gingen de zwijnen er vandoor. Een paar dagen eerder naar De Doort waar ik ook het rijk voor mezelf had. Wel wat verder een groepje mensen die naar iets op zoek waren. Maar die vertrokken al rap. De bosanemonen staan weer in bloei zo ook de pinksterbloemen en ook diverse bloesems. Er zijn veel oude bomen omgewaaid in De Doort, doodzonde. Ook zijn de kikkerpoelen onderworpen aan een onderhoudsbeurt en dat is te merken dat dat met grof geschut is gedaan. Brede sporen van wel 5 meter breed dwars door de braam-vegetatie en dat over tientallen meters lengte tot aan de poel. De organisatie die dat doet vraagt dan wel om als bezoeker van dit gebied op de paden te blijven ter bescherming van de kwetsbare natuur voor de boomkikker. Hilarisch toch ...
Nou ik heb weer wat foto's kunnen maken en hou op met bazelen ben benieuwd wat jullie er weer van vinden. Verder wens ik een ieder goede gezondheid en geef om elkaar in deze moeilijke tijden. 

Bosanemoon Anemone nemorosa

Boomblauwtje Celastrina argiolus


Sleedoorn Prunus spinosa

Blauwe druifjes Muscari botryoides


Pinksterbloem Cardamine pratensis


Bij de Molenplas, trof ik weer de graspieper, roodborsttapuit en de rietgors.

Graspieper Anthus pratensis
Rietgors Emberiza schoenniclus


Roodborsttapuit Saxicola rubicola
Tussen het koolzaad enthousiaste bloeiers. Wild zwijn Sus scrofa38 opmerkingen:

 1. COVID-19 is a huge challenge for all of us, Roos. I think that those of us who have an intimate relationship with nature are fortunate, because we will find remote areas, far from other people, to get out and enjoy some fresh air, get some exercise, and fill our senses with the eternal beauty of the natural world. Stay well my dear friend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Roos,
  Je hebt al heel wat lenteboden gezien én mooi vastgelegd. Wilde zwijnen met frischlingen tegenkomen is een bijzondere ervaring, jammer van de onoplettende wandelaar. Ook wat vogels betreft mag je niet mopperen, hopelijk zie ik ze binnenkort ook. Als natuurliefhebber weten we de rust wel te vinden, lekker wandelen voor ontspanning en een goede conditie.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank weer voor je reactie Kees. Ook voor jou blijf genieten maar blijf ook voorzichtig.
   Roos

   Verwijderen
 3. Hoi Roos,
  Wat fijn dat je er toch op uit gaat met de auto en dat je bijna geen mensen tegenkomt.
  Wij wandelen ook nog iedere dag hoor en ik ben afgelopen zondag en gister met de camera weg geweest, gewoon hier in de stad een rondje lopen hoor.
  De wilde zwijnen met hun jongen is echt leuk om dat tegn te komen.
  Ook de graspieper en de roodborsttapuit zijn prachtig.
  dan de bloeiende bloemen echt super, echt lente nu, ook het blauwtje is prachtig.
  Blijf gezond, Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank weer voor je reactie Irma en goed dat je er op uit gaat. Goed voor de conditie. Maar wees voorzichtig!
   Groeten,
   Roos

   Verwijderen
 4. Hoi Roos.

  Super mooie foto's heb je gemaakt.
  Barre tijden op dit moment in de wereld.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hi Roos,
  A beautiful Spring post, very early with the Blue Butterfly, I am doing the same as you, going out birding but keeping well away from people, and only visiting more remote areas.
  you take care and look after yourselves,
  All the best,
  John

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thank you John, for your reaction and take care.
   Regards,
   Roos

   Verwijderen
 6. Roos, nogmaals geweldig die zwijntjes! Super om die vanuit de auto te kunnen fotograferen, hoef je geen angst te hebben dat moeder zwijn op je af komt rennen, wel zo relaxed. Gr. Toos.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Absolutely stunning are your photos, and I love the Wild Boar and piglets.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dearest Roos. Thank you so much for expressing concern at me not publishing a blog post for over a month. We are both fine, thank you. I had little to write about for a while, and then Lindsayand I had a week long vacation on the Isles of Scilly. We got back late on Monday and had little food in the house. Because of all the panic buying due to Coronavirus, and Lindsay's wish that we go into full self-isolation immediately, we have spent the past three days trying to find someone who will deliver food to the house - all the supermarkets seem to have around three weeks waiting time for deliveries! I think that we have now found someone who will deliver tomorrow - fingers are crossed.

  I would usually feel quite happy about driving to a remote place to watch wildlife, with the only risk being an accident or a car failure. However, Lindsay is in the 'highly vulnerable' category and does not wish me to go out at all - and I respect that wish. I am, therefore, going to be partly relying on beautiful blog posts such as this one from you to lift my spirits - thank you!

  Take great care, keep safe and well, and keep on posting your wonderful images. With my very best wishes - - - Richard

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hello Richard, glad to hear you are alright and Lindsay too. And ofcourse your reaction so I know you are both alright. Also glad you found a shop that will deliver the food you need. Being vonorable is extra worrying. I do hope with all the procotions you are taking you can come trough this crisis.
   Stay save and healthy,
   Warm regards,
   Roos

   Verwijderen
 9. Hoi Roos,

  Je geeft in je inleiding aan dat je de drukte vermijdt en het niet zo op grote mensenmassa's hebt. Dat heb ik precies hetzelfde en toch denk ik dat het virus mij te pakken heeft. Na dagen binnen zitten gisteren zonder camera ook even een stukje bij de Molenplas in Stevensweert gelopen, maar het enige wat ik er overgehouden heb was een hoop hondenstront onder mijn wandelschoenen. Ik was er overigens ook niet zo voor in de stemming. Mooie serie laat je hier zien, vooral de wilde zwijnen zijn bijzonder, jammer dat die wandelaar je niet begreep, maar dat zie je vaak. Wellicht had het je anders nog een heleboel leuke platen op kunnen leveren.

  Groetjes,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Ad, balen dat je waarschijnlijk toch het virus te pakken hebt. Ik hoop dat je er niet al te veel last van hebt of gaat krijgen. Ja en die hondenpoep. Het is rond de Molenplas een populaire hondenuitlaatplaats. Hoeven ze geen zakjes mee te nemen om de shit op te ruimen. Nee dat mogen de wandelaars doen die niet gefocust zijn op de grond en dus er middenin gaan staan. Gelukkig had best wel genoeg foto's gemaakt van de zwijnen en inderdaad jammer dat ik niet zelf kon bepalen wanneer ik genoeg had gezien. Rest mij je beterschap te wensen en hoop voor een spoedig herstel.
   Groeten,
   Roos

   Verwijderen
 10. Mooie fotos Roos, ik hou ook van de rust, winkel ook weinig. Mooie fotos van de zwijnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hallo Roos,
  der Frühling ist da, aber so richtig geniessen können wir ihn noch nicht... schöne Bilder
  bleib Gesund
  Grüsse Frank

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hallo Roos,
  Jouw eerste zinnen zouden van mij kunnen zijn. Ik hou niet van winkelen en mijd drukte en mensenmassa's, ook in de natuur zoek ik de rustige plekken. Een heerlijke blog weer, mooie bos anemoontjes, daar geniet ik nu ook zo van hier vlakbij huis.... kan ik op de fiets naartoe. Maar ook de sleedoorn heb je prachtig, die heb ik even gemist omdat het toen nog vaak slecht weer was of er afspraken waren waardoor ik niet op pad ging. De vogeltjes bleven ook mooi zitten, prachtig die roodborsttapuiten. En al een boomblauwtje. En dan die zwijntjes, zo leuk...is dat ook bij jou in de buurt. De natuur is op dit moment op zijn mooist...vanaf nu tot eind mei is er buiten zoveel te beleven. Dus ik hoop echt dat we nog naar buiten mogen gaan, dan kan ik mij dichtbij huis ook vermaken. Want natuur en fotograferen in de natuur, is toch een beetje een verslaving, het zal zwaar worden als ik alleen maar naar buiten mag voor boodschappen.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank weer voor je reactie Ghita. Hou je haaks en ook deze miserie gaat voorbij.
   Groeten,
   Roos

   Verwijderen
 13. Wat fijn dat je zo'n mooi plekje hebt om te bezoeken Roos, heerlijk de natuur in.
  Zelf houd ik het maar bij mijn tuin voorlopig, maar als je alleen een balkon hebt zal het niet meevallen deze onrustige tijd.
  Prachtige foto's en wat mooi de wildezwijenen met jonkie's.
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je reatie Tinie. Ja mooi plekje maar helaas nu even niet meer. Regels in BE zijn wat strenger dus geen grote verplaatsingen meer zoals ze dat hier noemen. Thuis blijven behalve voor boodschappen, arts, apotheek en kleine wandeling in eigen gemeente.
   Groeten,
   Roos

   Verwijderen
 14. Hallo Roos,
  Een prachtige blog in deze nare tijd. Lief om de bosanemoontjes op te dragen aan de zorg!
  Erg jammer dat er zoveel in het landschap vernield is bij die zgn onderhoudsbeurt.
  Nu maar weer het vrolijke ;-) Prachtige bloemen en mooi de rietgors, roodborsttapuitje en graspiepers!, maar eerlijk is eerlijk de zwijntjes zijn natuurlijk het allerleukst!
  Groetjes en sterkte komende tijd
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank weer voor je reactie Maria. Ook voor jou sterkte.
   Roos

   Verwijderen
 15. I love the Wild Boar, and the piglets thanks Maria.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hai Roos,
  Een mooi opbeurend voorjaarsblogje. Ongelooflijk dat bij jullie daar de pinksterbloemen al volop bloeien. Ik heb er hier nog niet een zien staan. de zwijnen met jongen was natuurlijk een heel bijzondere ontmoeting.Ik heb dat ook ooit een keer gezien,maar van veel verder weg. Jammer van die wandelaar (waarom blijven ze niet gewoon thuis met dit mooie weer).
  Dat gerag met zwaar materieel in de natuur begrijp ik ook niet. Ik erger me er wezenloos aan. Kan dat nou niet wat subtieler? Het moet allemaal snel en goedkoop, natuurlijk.
  Ik weet niet of ik me kan inhouden, maar sinds maandagavond durf ik eigenlijk niet meer goed naar buiten. Ik wil wel goed meewerken en mijd sowieso - net als jij - altijd de drukte. Er gebeurt zoveel in de natuur momenteel, dat maakt het er voor ons soort mensen niet makkelijker op! Misschien vrijdag even naar een klein stil poldergebiedje op zoek naar blauwborsten.
  Sterkte en hou je goed. Groet, Dick

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Dick, ja in De Doort is dat een bekend gegeven en dus ook oranjetipjes die daar vroeger zijn. Ja geen makkelijke tijden. Succes met het zoeken naar de blauwborsten. Een prachtige vogel.
   Doe voorzichtig en geniet van de natuur die je nog wel kan beleven.
   Roos

   Verwijderen
 17. Hoi Roos,

  Wat fijn dat jij nog lege gebieden hebt waar je kunt genieten van de natuur. Ik moest ook even met mijn ogen knipperen toen ik de pinksterbloem zag maar heerlijk is het wel. Ook de mooie bloesems de de vogeltjes, die maken mij altijd blij. Wat ongelooflijk leuk dat je de zwijntjes zag, echt schattig!

  Houd je taai,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hoewel we vannacht 4 graden vorst kunnen verwachten, laat de lente zich niet tegenhouden. Mooie foto's. Bijzonder dat je wilde zwijnen zag. Ik kom veel in de natuur, maar moet de eerste nog zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hoi Roos,
  een heerlijke lente serie met heel veel moois :-)
  Dat je al een blauwtje hebt gezien dat is verbazingwekkend. ik heb die nog helemaal net gezien maar heb er eerlijk gezegd ook niet echt nog naar gekeken.
  De serie van je roodborsttapuit is ook al zo mooi en een pracht van een graspieper.
  Wilde zwijnen heb ik zelf nog nooit en levende lijve ontmoet en dat is wel jammer.
  Je openingsserie met die anemoontjes zijn werkelijk schitterend!
  Genieten van al dit moois :-)
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen