dinsdag 10 maart 2020

Buying bread and a little snack ...


Zaterdag 7 maart

Met het plan om langs de slechtvalken te gaan loop ik ook meestal even bij de bakker binnen om wat broodjes en iets lekkers voor onderweg te kopen. Het werden luxebroodjes en een pizzabroodje. Nadat ik deze in de auto heb gelegd kan ik zien dat het mannetje op het kruis zit met een prooitje. Het vrouwtje is nergens te zien dus ga ik er van uit dat ze in de nestkast zit. De logische plek in deze periode van eieren leggen. Het weer is mooi, bewolkt en zon zoals ik dat graag zie. Ik posteer mij op het kerkhof met de zon in de rug voor de optimale richting van licht. Ik hoef niet lang te wachten en het mannetje vliegt met het prooitje langs de nestkast en roept luid. Ja hoor, het vrouwtje zat dus in de nestkast en antwoordt het mannetje terwijl ze plaats neemt op het puntje van het rooster. Het mannetje vliegt rond met het prooitje en weet niet echt waar het te deponeren. Eerst vlakbij de nestkast op een van de hoeken, dit bevalt toch niet echt. Dan naar de spuwer daaronder maar dat bevalt het vrouwtje niet die rakelings langs vliegt om na wat rondvliegen naar de andere spuwer te vliegen waar het mannetje inmiddels heeft plaats genomen. Het vrouwtje neemt daar het prooitje over wat niet groter is dan een snack. Het lijkt wel of ze zegt is dat alles, al die moeite voor dit miezerige stukje. Het mannetje vertrekt daarna al kreten slakend. Deze hele scene duurde niet langer dan een paar minuten. Veel actie hoef je daarna niet te verwachten dus ben ik nog even richting Grevenbicht gereden. Kon het niet laten om de torenvalken op te gaan zoeken die me ook nu weer niet teleurstelden.  Daarna naar huis foto's inlezen die ik zeer geslaagd vind, al zeg ik het zelf. 

Peregrines falcon


Bij Grevenbicht de eerste lammetjes op de foto kunnen zetten. Jammer dat de oormerken alweer waren aangebracht. Ook hier de eerste bloeiers tussen het gras. Nog wat foto's van de torenvalken. 
Klein hoefblad Tussilago farfara


Wilgenkatjes SalixTorenvalk Falco tinnunculus
24 opmerkingen:

 1. As you well know, Roos, the cooperation between the male and the female is key to the success of the breeding season for Peregrine Falcons, so I am very happy to see that the male is performing his role well. May they have another successful year and fledge strong, healthy young to provide us all with great pleasure. Best regards, David

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yes lets hope for a great season again David. Thank you :)

   Verwijderen
 2. Hoi Roos,
  Wat een geweldige foto's van de valk die een prooi komt brengen voor het vrouwtje.
  Ook de lammetjes zijn schattig, zo jammer die oormerken.
  De torenvalk staa er ook geweldig op, foto 22 is niet te zien, ik dacht laat het je even weten.
  Ik heb echt genoten van je blog.
  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je reactie Irma en foto 22 kan ik gewoon zien ook in de lightbox. Waar het aan ligt dat jij het niet kan zien weet ik niet. Oh well, genoeg andere foto's te zien toch ...

   Verwijderen
 3. Hoi Roos.

  Prachtige foto's Roos van de vogels.
  Lammetjes ook erg leuk.
  Inderdaad altijd jammer die oormerken.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Roos,

  Ze zijn zeker heel geslaagd zowel de slechtvalken als ook de torenvalken. We weten dat vluchtfoto's niet eenvoudig zijn en intussen weet ik hoe ver die spuwers, zoals jij die noemt, weg zijn vanaf het kerkhof en dat heb je heel knap gedaan. Er is zeker op deze afstand nog heel veel detail in de foto's te zien. Ik vind nr. 6 de mooiste. Ook je torenvalken zowel man als vrouw staan er prima op, kortom knap blog van deze vliegende valkensoorten.

  Groetjes,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Roos,
  Het is je wéér geluk, schitterende foto's van de Slechtvalken in hun doen en laten!
  Geweldig die vluchtopnames, pffft ongelofelijk. En nog snacken ook ;-) Natuurlijk mag je hier heel tevreden mee zijn, ook met het torenvalkje in vlucht, gaaf! Helemaal lente is het wel met de lammetjes, de katjes en het klein hoefblad. Fijne Post!
  Groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hi Roos,
  All appears to be going well with the Peregrine breeding programme, will follow the results with interest, I keep meaning to visit the Peregrines in Leicester but tending to keep out of the City at the moment. Always lovely to see lambs,
  All the best,
  John

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hello John, thank you for your reaction. I am lucky that the Peregrines I follow are situated in a smal town. That makes a difference. Hope you will get there soon some day.
   Regards,
   Roos

   Verwijderen
 7. Hi Roos, your photos of the Peregrine Falcon are superb, I love them.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtige vliegbeelden van zowel slechtvalken als torenvalken. Ik zou hier ook heel tevreden mee zijn (moet nog flink oefenen!)
  Groet, Dick

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Roos, de Slechtvalken staan er weer heel mooi op. Daar kan ik niet genoeg van krijgen!! Gr. Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 10. hoi Roos, mooie serie fotos van de slechtvalken. Leuk om te volgen. Roofvogels zie ik hier niet meer, het lijkt of ze vertrokken zijn. Ook beter voor de watervogels.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dag Roos,
  Roofvogels fotograferen is geen eenvoudige opgave. Jij mag je gelukkig prijzen met het slechtvalken paartje dat je veel kansen geboden heeft. Je hebt ze benut en hebt een fraaie serie kunnen maken. De torenvalken zijn daarbij een welkome toegift.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen