vrijdag 31 juli 2020

Specials ....Deze keer wat speciale beelden van ontmoetingen van dieren die je niet al te vaak ziet, althans ze lopen mij niet altijd voor de voeten. Het ijsvogeltje is dan voor mij niet zo speciaal omdat ik weet dat ik die wat vaker kan zien en fotograferen. Een vos en een ree is wat anders. Deze dieren houden zich meestal verborgen tot de schemering om de mens niet tegen te komen. Als je dan op andere tijden en later in de middag de natuur opzoekt heb je kans dat daar ineens een vos op nog geen 15 meter afstand met prooi te zien krijgt. Hij/zij had een mol gevangen. Het is nu bronsttijd en dan zijn de reeën minder op hun hoede en dan zie je ze ineens uit het bos op de zandweg staan om over te steken naar de waterpartij. Jammer dat er net wat fietsers aankwamen en gewoon door bleven fietsen onderwijl gezellig babbelend. Even stoppen ... nee. Dus vluchtten de reeën het bos weer in. Dan maar even mijn foto's snel bekijken op het schermpje met mijn rug gekeerd naar de fietsers. Zegt mevrouw 'nou dat is jammer voor u dat u met u rug naar onze kant stond, dan had u de reeën kunnen zien'. Haar maar even uitgelegd dat ik ze al had gefotografeerd en het jammer vond dat ze niet even gestopt waren om de reeën op hun gemak te bekijken en ze niet verschrikt weer het bos in hoefden te springen. 

Vos Vulpes vulpes

IJsvogel Alcedo atthis


Ree Capreolus capreolus

28 opmerkingen:

 1. Test reactie van mijzelf ivm late plaatsing van nieuw blog in lijst.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Roos,
  Wat een schitterende foto's laat je zien.
  Zo jammer dat de mensen niet even bleven wachten, maar ja niet iedereen vind dit leuk om te zien.
  Ik ben werkeijl helemaal weg van je ijsvogels en dat met name foto 6,11 en 14.
  Ook de vos met prooi mag er zijn.
  Even iets anders, ik had niet gemerkt dat je een nieuw blog had geplaatst, ik zag het op Facebook, er staat ook iets vreemds bovenaan waar je een reactie moet plaatsen.
  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je reactie Irma, ik zie niet wat je bedoeld met iets vreemds boven waar je een reactie moet plaatsen. Wat zie je dan? Maak nog een screenshot en plaats dat dan even op FB dan kan ik het ook zien.

   Verwijderen
 3. Wauw, wat een geweldige serie.
  De vos, voor mij niet zo bijzonder, maar ik voor jou wel een heel mooie ontmoeting, en prachtige foto's, zo met een prooi. Dan de ijsvogel met de enorme vis..super. En de foto van de reeën die de weg oversteken, bok en geit .....die is zo waanzinnig, daar ben ik wel jaloers op, want reeën zie ik hier in de buurt nou weer niet.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Roos.

  Schitterend!!
  Dit is super.

  Zo mooi de reeën.
  De IJsvogel met de Vis.
  De vos steelt mijn hart met de prooi de mol echt zo mooi.

  Super foto's Roos.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Roos,

  Dat zijn prachtige actiefoto's van de reeën, echt mooi die sprong die je ook als header hebt geplaats. En een vos voor je lens is ook leuk zeg, en helemaal met prooi. De IJsvogel heeft wel een flinke (baars?) te pakken zeg, daar zal hij even zoet mee zijn.

  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank Marianne voor je reactie. Ik heb geen idee wat voor soort vis het is.
   Groet,
   Roos

   Verwijderen
 6. Prachtig Roos wat mooi het ijsvogeltje met die enorme vis en de reeën wat een mooi moment en tja die fietsers dat word geloof ik steeds erger,

  BeantwoordenVerwijderen
 7. This is an absolutely beautiful blog post, Roos! I had never thought of moles as prey for a fox. When I saw your photos before I read your words, I was wandering what it was carrying, but I can now see it is a mole by those feet.

  I have never seen a Kingfisher with such a large fish. I think it must be taking it home to feed the family.

  The deer are gorgeous - what a pity that the cyclists didn't stop to watch them too.

  Take great care, and stay safe in these difficult times. My very best wishes - - - Richard

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Roos,

  Je geeft aan dat voor jou een ijsvogel fotograferen niet meer zo bijzonder is en dat herken ik ook wel, vooral omdat ik ook weet op welke plekken ik ze kan fotograferen. Maar, als je dan zo'n foto's kunt maken als jij hier dan is dat toch nog bijzonder, niet alleen om de grootte van die vis, waarbij ik afvraag of hij die nog weg gekregen heeft, maar vooral door die foto waar hij met die vis wegvliegt. Als je hem zo vliegend met die vis kunt fotograferen heb je een foto die zeker niet iedereen zomaar in z'n portfolio heeft. Ja, dat verjagen van de reeën, wij als natuurfotograaf snappen dat niet, maar ook mijn ervaring is dat van de gemiddelde recreant niet al te veel begrip kunt verwachten, waarschijnlijk ook door gebrek aan kennis. Ik vind je laatste foto, die je ook gebruikt hebt in je header, prachtig. Niet helemaal scherp, maar dat geeft juist de beweging van het dier mooi weer.

  Groetjes,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je reactie Ad. Ja dat van die vis zal wel een vraag blijven daar het ijsvogeltje er mee weg vloog. Het was niet echt een verwijt aan die fietsers maar veel mensen missen zoveel momenten die bijzonder zijn door maar door te trappen en te praten. Het zal dan wel om het fietsen gaan.
   Groeten,
   Roos

   Verwijderen
 9. Hallo Roos,
  Zelfs als je regelmatig vossen ziet blijft een onverwachte ontmoeting met een vos iets bijzonders. Zeker als hij een prooi in zijn bek heeft. Zulke ontmoetingen maken het zwerven door de natuur zo aantrekkelijk. Dat geldt ook voor de reeën . Gelukkig letten ze niet altijd goed op, waardoor je de kans krijgt om ze goed te bekijken en te fotograferen. Jammer dat ze verjaagd werden, maar je mag absoluut niet klagen over de platen die je gemaakt hebt.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja die verrassingen die je tegenkomt dat is waar je voor gaat. Het kunnen blijven verbazen over het moois is het leuke van de natuur intrekken.
   Groeten,
   Roos

   Verwijderen
 10. Hoi Roos
  wat een super foto's erg mooi.
  groetjes Herman.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Roos,
  Voor mij blijft een ijsvogel naast een heel fraaie vogel nog steeds een heel bijzonder fotomodel. Ik zie er af en toe wel eentje vliegen, maar daar houdt het dan ook mee op. Misschien binnenkort maar weer eens een fotohut regelen... Ik ben dan ook best een beetje jaloers op jouw serie.
  Reeën zie ik daarentegen wel vaak genoeg, op een paar honderd meter van huis. Meestal in de schemering, maar om deze tijd zie ik ze gelukkig ook wat eerder, zodat er nog genoeg licht is om wat betere plaatjes te schieten. Desondanks blijft een springende ree lastig om - al pannend - goed scherp te krijgen. Veel oefenen, dus. Toch geeft zo'n nét niet helemaal scherpe plaat zoals jouw laatste goed de dynamiek weer.
  Groet, Dick

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat scherp krijgen blijft een probleem. Donker, hoge ISO en dan ruis. Maar juist die beweging in de foto is wat me uiteindelijk wel aansprak. Net wat jij zegt. Vandaar ook als header geplaatst.
   Groeten,
   Roos

   Verwijderen
 12. This is all terrific, Roos. I hope that the fox enjoyed his lunch. Looks like it is going to be hard to eat without ingesting a whole bunch of dirt with it! The sequence with the Kingfisher and that huge fish is so precious. What amazing work you do. It is staggering to see the size of prey birds can swallow and I am sure this giant meal lasted the kingfisher for a while! No doubt it had to rest to allow the process of digestion to occur! Best regards, David

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. It will remain the question David if the bird ate the fish. It flew away with it.
   Regards,
   Roos

   Verwijderen
 13. The Kingfisher are magicistic, absolutely stunning, I love it. Roos, the rest are very beautiful.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Tja mensen........Maar ik vind dat je het toch mooi voor elkaar hebt. Sjieke foto's

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hi Roos,
  What a wonderful action shot of the Deer really stunning, plus the Fox images beautiful, the to top it all the Kingfisher, how on earth did it manage to eat that fish, wonderful series,
  You stay safe
  John

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi Roos,
  Echt fantastisch dat je dit allemaal zo in de natuur tegenkwam én ook nog eens geweldig mooi gefotografeerd!! Roos op safari, nou niet saai!! Wat een actie. Die kanjer van een vis in de bek van de ijsvogel, geweldig! Supersprong van de ree. En die hele serie is adembenemend om mee te maken en zoals jij het allemaal kon platen. Had die vos nou een mol te pakken??
  Ik heb weer heerlijk genoten van je blog!!
  Groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen