donderdag 19 juni 2014

De Doort

17 juni
In mijn vorige blog schreef ik dat ik ook in De Doort was. Eerder dus in Echt waar geen valk te bekennen was. Wel een Merel die voor zijn kroost lekkers aan het vergaren was.
In De Doort van alles gezien behalve de Boomkikkertjes. Koud was het niet dat kan het niet zijn geweest. Het leek wel of iemand zijn emmertje had gevuld. Momenteel erg veel Koevinkjes waar te nemen. Een dartel vlindertje.

Hierbij weer wat beelden van die dag:


Lekkere besjes


Dikkopje

Deze kever heet de Doodgraver. Op zijn rug zie je mijten die meeliften naar het volgende dode dier.
( Uit Wikipedia) Het kadaver betreft vaak een muis of een vogel en wordt in een ronde kamer begraven, waarna het vrouwtje een zijgangetje graaft en in een speciaal kamertje de eitjes afzet, dit zijn er enige tientallen. Ze komen binnen een week uit, waarna de larven door de gang naar het aas kruipen. Ze worden opgewacht door de moeder die ze middels stridulatie lokt met kleine tjirpgeluidjes. De eerste tijd leven de larven van door de moeder voorverteerd voedsel in een soort kraamkamer. Na ongeveer een week verlaten de larven het kadaver en verpoppen in de grond. De poppen komen in hetzelfde jaar al uit en er kunnen zich meerdere generaties per jaar ontwikkelen. De gewone doodgraver wordt vaak in de zomer gezien, maar komt het hele jaar voor.Gehakkelde Aurelia

Juffer
 
Reuzengoudhaan

Koevinkje, Momenteel erg veel Koevinkjes.

Moeilijk fotograferen zo'n snel vogeltje in het riet. Ik denk een Rietzanger

En dan de Zwartkop die in een boom, naast het bankje waar ik zat, zijn vrolijke lied liet horen 

 
Verstopt in zijn trechterweb wacht deze Gewone doolhof spin op een prooi

 

1 opmerking:

  1. Mooie serie van een prachtig gebied. De close-up van de merel met besjes is helemaal top.
    Gerard

    BeantwoordenVerwijderen