zaterdag 2 mei 2020

Others in the picture ... in Frankrijk and in Echt


Ik kan dan wel niet naar Frankrijk naar de boerderij van mijn broer door dat vermaledijde virus maar via de foto's van mijn broer kan ik mij een beetje daar ter plekke wanen. Hier wat beelden die hij gefotografeerd heeft. 

Couleuvre, Groen gele toornslang


Blauw zwarte houtbij Xylocopa violacea  
Blauwe oliekever Meloe violaceus  


Westelijke Smaragd hagedis Lacerta bilineata


Veldparelmoervlinder Melitaea cinxia


Witte kwikstaart Motacilla alba


Ook kon ik dit jaar niet bij het ringen van de slechtvalk-juvenielen zijn doordat virus en de gesloten grens als gevolg. Maar ik kreeg mooie foto's toegestuurd door de assistent-ringer Rene en kon dan toch een beetje er bij zijn. Het zijn vier jongen een vrouwtje en drie mannetjes. Het vrouwtje is degene die niet in het tasje wou blijven zitten en aan de wandel ging. Bedankt Rene voor de mooie foto's. 

Peregrines falcon14 opmerkingen:

 1. Hoi Roos
  mooie macro's en wat een mooie serie is dit weer leuk dat je mee mocht kijken met het ringen van die slechtvalken,
  groetjes Herman.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Herman ik mocht er niet! bij zijn. Ik kreeg de foto's opgestuurd. De andere foto's zijn gemaakt door mijn broer!

   Verwijderen
 2. Dit virus gooit een hoop in de war van uitstapjes en vakanties.
  Jammer dat je ook niet bij het ringen kon zijn Roos.
  Zorg goed voor je zelf en blijgf gezond, dat is het aller belangrijkste nu.
  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. How kind your brother, Peter, is to send you these beautiful images for you, and the rest of us, to enjoy, and also Rene for the Peregrine images to keep you (and us) informed of their progress. Please pass my thanks to them for giving us this pleasure!

  Take great care, Roos, and stay safe. With my very best wishes - - - Richard

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Roos, mooie fotos van je broer in Frankrijk, die slang en hagedis. Wat mooi die jonge van die slechtvalken. Schattig pluizebolletjes. Hier in Middelburg zit er ook een nest op alleen is dat te hoog om te zien. Fijn weekend. Groetjes Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Roos,
  Dat virus gooit bij heel veel van ons roet in het eten. Zo ging onze vakantie in Zuid-Limburg vorige week niet door, en kun jij je broer in Frankrijk niet bezoeken en miste je het ringen van de valkjes. Gelukkig kreeg je mooie foto's toegestuurd zodat je deze kan delen en wij daar ook van kunnen genieten. Wat een dotjes die kleine slechtvalken, maar als je dan de gegevens ziet hoe groot de klauwen al zijn.....tja, het zijn roofvogels...
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo
  schöne Post, das war bestimmt ein schönes Erlebnis mit den Falken
  Grüsse Frank

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Roos,
  Als je de beelden uit Frankrijk ziet besef je dat je wat mist, helaas. Hoe mooi de waarnemingen ook zijn, het is en blijft zo wel behelpen. Maar beter zo dan helemaal niets. Met de slechtvalken is het niet anders. Fraaie platen en heel interessant om te zien. Hopelijk krijg je volgende jaar wel de kans om het mee te maken.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Somehow I missed this earlier post, Roos, but please express to your brother the thanks of all who love Peregrines for these wonderful pictures. You may not be able to be there in person, but you certainly have news of "your" birds. They look strong and healthy. Be well.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Roos.

  Leuk de foto's van je broer.
  En super ook de foto's van het ringen die je doorgestuurd kreeg.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Roos,
  We moeten ons allemaal aanpassen en vinden vaak super leuke creatieve oplossingen. Nu kunnen we genieten van een vleugje Franse allure! Vooral die slang en die hagedis zijn gave soorten, Natuurlijk jammer dat je ook niet bij het ringen van de slechtvalkjes kon zijn, maar op deze manier kunnen we met jou genieten van deze aanblik van het grut. Wat een eigenwijs vrouwtje ;-) Een hele leuke serie is het geworden.
  Groetjes, Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Roos,
  het is natuurlijk behelpen met foto's uit Frankrijk, maar ze zijn wel mooi. Je broer fotografeert ook niet verkeerd! Een toornslang heb ik ook ooit eens gezien, met prooi, maar niet goed kunnen vastleggen. De foto van de oliekevers springt er echt uit: prachtig van kleur en compositie.
  Groet, Dick

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Roos,

  Je broer heeft best ook talent om te fotograferen, misschien een idee om ook een blog aan te maken? Ik ben best wel een beetje jaloers op die rotstuin, heb er zelf ook een, maar dit is prachtig. Ben vanmiddag ook nog naar de slechtvalken in Echt geweest, heb een paar leuke platen van (waarschijnlijk) het vliegende mannetje kunnen maken, ben er blij mee.

  Groeten,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je geweest bent en foto's hebt kunnen maken.

   Verwijderen